kortsidakis500x176fimi

ASFALEISKRITI500X176

ALMYRA2018

fastfitness 500X176 01

logo rossetti 300dpi

dandaliskentriko-banner-500x176

autotrack 500X176 2

PASTARELLA 500x176

balnea111

stella

vavoulas336x280 build

kortsidakis 500x176 arxontiko

KABAKAS-mvpnnnn

skai-korts500x176

Ούτε η στατιστική μπορεί να εξηγήσει το γιατί "πέφτει" ο Εργοτέλης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

21 Feb 2018 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μετά τις (γνωστές και επαναλαμβανόμενες) αναφορές απο τον Τάκη Γκώνια, ότι ο Εργοτέλης, είναι καλύτερος απο τους αντιπάλους του στα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα στην Football league, αλλά απο καθαρή ατυχία και συγκυρίες, έχει την βαθμολογική συγκομιδή, που τον έχει κρατήσει κάτω απο την επικίνδυνη ζώνη της κατηγορίας, ήρθε και η...στατιστική επιβεβαίωση των παραπάνω.

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση ενημέρωσης, η ΠΑΕ, στην επίσημη σελίδα της, για να στηρίξει -προφανώς-το "δόγμα" του προπονητή της, ανέβασε πίνακες, στατιστικά και γραφικά, για να εξηγήσει το ...μοντέρνο ποδόσφαιρο που παίζει ο Εργοτέλης.

Σύμφωνα με τους πίνακες, οι οποίοι δημοσιεύτηκαν "ενημερωτικά" (όπως αναφέρεται) -προφανώς-με παρότρυνση του  Γκώνια, ο Εργοτέλης όπως διαβάζουμε στην ανάλυση  "έχει καθαρό χρόνο παιχνιδιού περίπου στα 60 λεπτά (όπου κατά μέσο όρο είναι ο χρόνος που παίζεται το παιχνίδι στα προηγούμενα πρωταθλήματα της Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και τώρα τελευταία της Ιταλίας)".

Ακόμη, "ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού άλλων αγώνων της κατηγορίας αλλά και αγώνων της Super League, είναι μεταξύ 35’-50’ λόγω των πολλών διακοπών, καθυστερήσεων που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι".

Επίσης για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα, παρά την ήττα του Εργοτέλη με 0-2, η...ανάλυση του αγώνα δείχνει ότι "η ομάδα μας λοιπόν επέτρεψε στον αντιπαλο που έχει ένα από τα ακριβότερα μπατζετ στην κατηγορία (παίκτες για άνοδο) να μπεί στην περιοχή μας μόλις 4 φορές σε 96’!! Το ότι δεν επιτρέπω στον αντίπαλο να μπεί στην περιοχή μου, δείχνει το πόσο καλη είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας".

Επίσης, η ανάλυση του παιχνιδιού του Εργοτέλη σε γκολ και σούτ στην αντίπαλη εστία βγάζει ότι "η ομάδα μας σε κάθε παιχνίδι έχει από 2πλάσιο – 4πλάσιο αριθμό μεγαλύτερο των αντιπάλων κάτι που δείχνει την συνολική απόδοση της ομάδας. Έτσι φαίνεται και πόσα γκολ θα πρέπει να δεχτούμε από τα αντίστοιχα σουτ των αντιπάλων".

Βέβαια, το ποδόσφαιρο δεν είναι...μπάσκετ. Τα στατιστικά δείχνουν (απλά) μια εικόνα.

Καλοί είναι οι αριθμοί, οι πίνακες και τα στατιστικά, αλλά το θέμα είναι ποιός θα εξηγήσει το ΓΙΑΤΙ ο Εργοτέλης οδεύει ολοταχώς προς τον υποβιβασμό!

Απο ότι φαίνεται απο την αναλυτική, ενημερωτική και πρωτότυπη δημοσιεύση του Εργοτέλη, ούτε η στατιστική μπορεί να το εξηγήσει...

Ισως, τα πράγματα να είναι πιο απλά, απο τα στοιχεία που αποτυπώνουν οι πίνακες και τους οποίους ασφαλώς και δεν έχουμε καμία διάθεση να αμφισβητήσουμε.

Απλά, στο τέλος η ...ουσία είναι που μετράει.

Ειδικά αν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα όπως η Β' Εθνική. Με στατιστικές, γραφήματα και πίνακες, δεν σώζεσαι. Αυτό είναι σίγουρο!

Εμείς παραθέτουμε  τα συμπεράσματα και τους πίνακες που δημοσιεύσε στην επίσημη σελίδα της η ΠΑΕ Εργοτέλης, με την ευχή ότι όλα αυτά κάποια στιγμή θα "γυρίσουν" προς το συμφέρον της ομάδας, προκειμένου αυτή να καταφέρει το στόχο της...

ANAΛΥΤΙΚΑ

Πίνακες με συμπεράσματα και επιδιώξεις της ομάδας μας με αναλυτικά στοιχεία και ερμηνείες από τον αγώνα με τα Τρίκαλα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Συμπεράσματα και επιδιώξεις της ομάδας μας (Ερμηνεία του παρακάτω πίνακα)

 

 • -Η ομάδα μας προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να έχει καθαρό χρόνο παιχνιδιού περίπου στα 60 λεπτά (όπου κατά μέσο όρο είναι ο χρόνος που παίζεται το παιχνίδι στα προηγούμενα πρωταθλήματα της Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και τώρα τελευταία της Ιταλίας)
 • Ενημερωτικά, ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού άλλων αγώνων της κατηγορίας αλλά και αγώνων της Super League, είναι μεταξύ 35’-50’ λόγω των πολλών διακοπών, καθυστερήσεων που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι.
 • -Η πράσινη στήλη δείχνει ότι η ομάδα μας είχε την μπάλα καθαρό χρόνο παιχνιδιού 44’,40’’ όταν ο αντίπαλος την είχε 11’,32’’, όπερ σημαίνει 56’,12’’ συνολικός χρόνος καθαρού παιχνιδιού (οι γκρι στήλες δείχνουν το χρόνο κατοχής ανά ημίχρονο).
 • -Η τελευταία γκρι στήλη δείχνει ότι δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο για 39’,39’’/. Αν δούμε και τα δυο ημίχρονα θα δούμε ότι στο 1ο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο για 16’,51’’ ενώ στο 2ο ημίχρονο για 22’,48’’ (διαφορά 6 λεπτών). Αξιοσημείωτο είναι ότι στο 2ο ημίχρονο οι καθυστερήσεις από τις αλλαγές των φιλοξενουμένων και όλες τις περιπτώσεις που έπεφταν κάτω ξεπέρασαν τα 10’!!!
 • -Αξιοσημείωτο δε είναι ότι όλες οι εκτελέσεις άουτ του τερματοφύλακα ξεπερνούσαν τα 20’’ (έφτασε μέχρι και 35’’) ενώ και τα πλάγια άουτ ήταν παρόμοια (15’’ – 25’’) όταν η ομάδα μας δεν ξεπερνά τα 7’’-8’’.

 

PENALTY AREA ENTRIES

 

PENALTY AREA ENTRIES (ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΕΡΜΗΝΕΙΑ

 

 • -Το πόσο επιθετική είναι μια ομάδα ή το πόσο καλή αμυντική λειτουργία έχει, ερμηνεύεται (στο υψηλό επίπεδο) από το πόσες (επιτυχημένες) προσπάθειες για να μπει στην αντίπαλη περιοχή έχει η κάθε ομάδα και απο το σύνολο των μεγάλων ευκαιριών που μπορεί να γίνουν.
 • -Στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα βλέπουμε δεξία στην φωτο το συνολο των επιτυχημένων εισόδων στην αντίπαλη περιοχή (22/46) για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ και το σύλολο των ΤΡΙΚΑΛΩΝ (4/7). Η ομάδα μας λοιπόν επέτρεψε στον αντιπαλο που έχει ένα από τα ακριβότερα μπατζετ στην κατηγορία (παίκτες για άνοδο) να μπεί στην περιοχή μας μόλις 4 φορές σε 96’!! Το ότι δεν επιτρέπω στον αντίπαλο να μπεί στην περιοχή μου δείχνει το πόσο καλη είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι ευκαιρίες μας ήταν πολύ σημαντικότερες από του αντιπάλου, απλά εμείς δεν βάλαμε το γκολ (το “expected goals” εξηγείται παρακάτω).
 • -Κάτω δεξιά φαινεται ότι τα κόρνερ ήταν 9-1 και τα φάουλ 24 υπέρ 13 κατά! Η ομάδα μας στοχεύει στο να κλέψει την μπάλα και όχι να κάνει φάουλ αλλά το απίστευτο είναι ότι εκτός του ότι πολλά από τα 13 φάουλ που «κάναμε» δεν ήταν, οι αντίπαλοι κατάφεραν γι αυτά τα 13 φάουλ να μείνουν στο έδαφος 10’ στο σύνολο!
 • -Ενημερωτικά, σε κάθε παιχνίδι υψηλού επιπέδου (Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία) τα φάουλ που γίνονται σε ένα παιχνίδι είναι περίπου 20 στο σύνολο (εκτός εξαιρέσεων).Χαρακτηριστικό είναι ότι ομάδες που έχουν την κατοχή της μπάλας στο υψηλότερο επίπεδο κάνουν μονοψήφιο αριθμό φάουλ σε κάθε παιχνίδι!

 

XG-EXPECTED GOALS

 

XG-EXPECTED GOALS - ΕΡΜΗΝΕΙΑ

 

 • -Στο υψηλότερο επίπεδο θεωρείται πολύ σημαντική η παράμετρος XG. Αυτό δείχνει το πόσα γκολ θα πρέπει να πετύχει η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι με βάση τις ευκαιρίες και τα σουτ που δημιούργησε.
 • -Η ομάδα μας σε κάθε παιχνίδι έχει από 2πλάσιο – 4πλάσιο αριθμό μεγαλύτερο των αντιπάλων κάτι που δείχνει την συνολική απόδοση της ομάδας. Έτσι φαίνεται και πόσα γκολ θα πρέπει να δεχτούμε από τα αντίστοιχα σουτ των αντιπάλων.
 • -Για προσωπική ενημέρωση διαβάστε τα παρακάτω:
 • https://www.youtube.com/watch?v=w7zPZsLGK18
 • //medium.com/@Soccermatics/the-luckiest-team-in-the-premier-league-ec1099a9d721" style="box-sizing:border-box;background:transparent;color:rgb(0, 0, 0);line-height:inherit;font-weight:normal">https://medium.com/@Soccermatics/the-luckiest-team-in-the-premier-league-ec1099a9d721

 

Τελικές από το παιχνίδι με την Καρδίτσα

 

Με αφορμή σχολια που έκαναν λόγο για ευνοϊκή διαιτησία προς την ομάδα μας παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα 

Δείτε παρακάτω τους πίνακες που δημοσίευσε ο Εργοτέλης...

 

 

 

Read 1163 times Last modified on Sunday, 25 February 2018 21:26
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

Stoiximatistirio