karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ποινική δίωξη στον παίκτη που έδειρε διαιτητή σε αγώνα μπάσκετ στην Κρήτη!

16 Nov 2017 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Στα δικαστήρια θα παιχθούν τα επόμενα επεισόδια με πρωταγωνιστή αθλητή ομάδας μπάσκετ του τοπικού πρωταθλήματος της Κρήτης, ο οποίος γρονθοκόπησε διαιτητή!
Το περιστατικό, έγινε πριν από μερικές μέρες και έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις στον χώρο του κρητικού μπάσκετ.
Ο «νταής» αθλητής (;) αφού έβρισε τον διαιτητή, αμέσως μετά του επιτέθηκε και τον χτύπησε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί σε βάρος της ομάδας του.
Ο «θερμόαιμος» αθλητής προέβη στην πράξη αυτή, καθώς θεώρησε ότι ο διαιτητής τον αδίκησε σε μια φάση του αγώνα.
Σε ανακοίνωση του, σε υψηλούς τόνους, ο Σύνδεσμος διαιτητών μπάσκετ Κρήτης, επισημαίνει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας αποφάσισε όπως υποστηρίξει την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ανωτέρω αθλητή - παίκτη του ΑΟ Ακρωτηρίου. Είμαστε αναγκασμένοι να προστατέψουμε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών - μελών μας και ν' αποβάλλουμε παρόμοιες συμπεριφορές απ' τους αγωνιστικούς χώρους».

Αυτό σημαίνει ότι το θέμα θα έχει και συνέχεια στα δικαστήρια.
Ο σύνδεσμος διαιτητών επισημαίνει ακόμη ότι πριν από το τελευταίο περιστατικό, είχε προηγηθεί και άλλο, με «πρωταγωνίστρια» την ίδια ομάδα και επίθεση σε διαιτητή!
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «3 εβδομάδες νωρίτερα είχαν συμβεί άλλα σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο τους, όπου ο βασικός προπονητής, ένας παίκτης της ομάδας, καθώς και πλήθος οπαδών της επιτέθηκαν και προπηλάκισαν το συνάδελφο διαιτητή κο Σταυρουλάκη»
Ενώ στην ίδια ανακίνωση επισημαίνεται ότι «κατ' επανάληψη έχουν μεταφερθεί κι έχουν εκφρασθεί παράπονα για τις συνθήκες που βιώνουν τα μέλη μας στο γήπεδο της εν λόγω ομάδας από φιλάθλους – γονείς"

"Κανένα παράπονο ή αίσθημα αδικίας δεν δικαιολογεί την άσκηση σωματικής βίας εναντίον ερασιτεχνών διαιτητών οι οποίοι προσπαθούν να διευθύνουν ένα παιχνίδι μπάσκετ» αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωση του ο σύνδεσμος διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κρήτης.
Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΚΑΣΚ, εφαρμόζοντας το πειθαρχικό δίκαιο της Ομοσπονδίας μπάσκετ, τιμώρησε με 14 αγωνιστικές τον αθλητή που βιαιοπράγησε και έβρισε το διαιτητή.

Διαβάστε παρακάτω τις σχετικές ανακοινώσεις του Συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ Κρήτης, αλλά και της ΕΚΑΣΚ για το επίμαχο περιστατικό:

H ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κρήτης: «Πέρασαν ήδη δέκα μέρες από ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο συμβάν που εκτυλίχθηκε στον αγώνα ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ μεταξύ των ομάδων «Α.Ο Ακρωτήρι - Πεδιάδα Α.Ο.Χ.».

Ένα συμβάν καθ' όλα κατακριτέο κι απευκταίο. Δέκα μέρες μετά, με ψυχραιμία και σύνεση, ο Σύνδεσμος μας θα ήθελε να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια βιαιοπραγίας στον αθλητισμό, υπενθυμίζοντας παράλληλα όσα συνέβησαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προς πληροφόρηση όσων δεν έχουν ενημερωθεί ήδη για τα τεκταινόμενα, θα αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος αγώνα ο παίκτης του ΑΟ Ακρωτηρίου Πεντάρης Ανδρέας, εξύβρισε και χτύπησε στο κεφάλι τον α' διαιτητή της αναμέτρησης κο Χριστινάκη.

Ο εν λόγω παίκτης λοιπόν, εξωτερικεύοντας την οικογενειακή και αθλητική του διαπαιδαγώγηση ανέλαβε να «πάρει την κατάσταση στα χέρια του», βρίζοντας αισχρά και γρονθοκοπώντας έναν άνθρωπο ο οποίος - κατά τη γνώμη του - τον αδίκησε σε ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ μπάσκετ!!!

Τις επόμενες ημέρες το σωματείο ΑΟ Ακρωτήρι έστειλε ανακοίνωση στη διοργανώτρια αρχή (κοινοποιώντας την μόνο στο Σύνδεσμο μας κι όχι στο ευρύ μπασκετικό κοινό) όπου αναφέρεται σε «ατυχές» και «μεμονωμένο» γεγονός. Υπενθυμίζουμε όμως στους αρμοδίους του συγκεκριμένου σωματείου πως 3 εβδομάδες νωρίτερα είχαν συμβεί άλλα σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο τους, όπου ο βασικός προπονητής, ένας παίκτης της ομάδας, καθώς και πλήθος οπαδών της επιτέθηκαν και προπηλάκισαν το συνάδελφο διαιτητή κο Σταυρουλάκη.

Εκτός αυτών δε, κατ' επανάληψη έχουν μεταφερθεί κι έχουν εκφρασθεί παράπονα για τις συνθήκες που βιώνουν τα μέλη μας στο γήπεδο της εν λόγω ομάδας από φιλάθλους - γονείς. Τα γεγονότα αυτά μόνο σαν μεμονωμένα δεν θα μπορούσαν πλέον να χαρακτηριστούν, καθώς χαρακτηρίζουν τη νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στο συγκεκριμένο σωματείο.

Ο χώρος του αθλητισμού και κυρίως του μπάσκετ δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Σαν Σύνδεσμος δηλώνουμε απερίφραστα πως δε θ' ανεχθούμε σε καμία περίπτωση καταστάσεις βιαιοπραγίας και χειροδικίας εις βάρος των διαιτητών-μελών μας.

Κανένα παράπονο ή αίσθημα αδικίας δεν δικαιολογεί την άσκηση σωματικής βίας εναντίον ερασιτεχνών διαιτητών οι οποίοι προσπαθούν να διευθύνουν ένα παιχνίδι μπάσκετ. Στα πλαίσια αυτά - και με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των μελών μας - καθιστούμε πλέον σαφή την οδηγία προς όλους τους διαιτητές του Συνδέσμου μας, γι' άμεση διακοπή εις βάρος του υπαίτιου σωματείου κάθε αγώνα στον οποίο θα σημειωθεί πράξη ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή (όπως εξ άλλου προβλέπεται κι από τους κανονισμούς).

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας αποφάσισε όπως υποστηρίξει την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ανωτέρω αθλητή - παίκτη του ΑΟ Ακρωτηρίου. Είμαστε αναγκασμένοι να προστατέψουμε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών - μελών μας και ν' αποβάλλουμε παρόμοιες συμπεριφορές απ' τους αγωνιστικούς χώρους.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να συγχαρούμε την Ένωση για τα άμεσα «αντανακλαστικά» και την ευαισθησία που επέδειξε, εφαρμόζοντας στο ακέραιο το Πειθαρχικό Δίκαιο της Ομοσπονδίας του αθλήματος. Ευελπιστούμε και προσβλέπουμε στη συνέχιση της άψογης συνεργασίας μαζί της».

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ στη συνεδρίαση του στις 13/11/2017, αφού έλαβε υπόψη του το Φ.Α. και τις αναφορές των ορισμένων διαιτητών καθώς και την απολογία του αθλητή του σωματείου σας για τον αγώνα ανδρών ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΑΟ- ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ (5/11/2017), αποφάσισε ομόφωνα την επιβολή των ποινών στον αθλητή του σωματείου σας Πενταρή Ανδρέα, σύμφωνα με τα παρακάτω άρθρα των κανονισμών της ΕΟΚ:

Το άρθρο 67: Για βάναυση συμπεριφορά κατά των αρχόντων του αγώνα. Αποκλεισμός δέκα (10) αγωνιστικών ημερών σε συνδυασμό με το άρθρο 64, ως προς την έννοια της βάναυσης συμπεριφοράς.

Το άρθρο 65 παρ.1 : Για λόγω εξύβριση. Αποκλεισμός τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών.

Σύνολο ποινής : δεκατέσσερις (14) αγωνιστικές ημέρες.

Διευκρινίζεται ότι: «Οι ποινές αποκλεισμού ισχύουν για κάθε αγώνα, επίσημο ή φιλικό, από την επόμενη του αγώνα, που σημειώθηκε η παράβαση».

Επίσης σας επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρ\ο 82 του κανονισμού της ΕΟΚ και του άρθρου 12 της Γενικής προκήρυξης της ΕΚΑΣΚ περιόδου 2017-2018, σε περίπτωση που ξανασυμβεί οτιδήποτε στην έδρα του σωματείου σας, από οποιονδήποτε (παράγοντες, προπονητές, φίλαθλοι, παίκτες), θα σας επιβληθεί η ποινή της αποβολής του σωματείου σας από όλα τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ».

Read 3322 times Last modified on Saturday, 18 November 2017 22:27
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi