Print this page

Αναχώρησε για το Καρπενήσι ο Εργοτέλης

24 Aug 2017 Written by

Με τον προπονητή Τάκη Γκώνια στις...αποσκευές του, ο Εργοτέλης αναχώρησε την Πέμπτη (24/8) το πρωί για το Καρπενήσι, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η αναχώρηση έγινε με το ημερήσιο πλοίο για τον Πειραιά και απο εκεί η αποστολή του Εργοτέλη οδικώς θα μεταβεί στο Καρπενήσι.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην αναχώρηση της αποστολής ο Τάκης Γκώνιας ανέφερε ότι «αυτό που θέλουμε αρχικά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να γίνουμε ομάδα. Να βάλουμε τις βάσεις που χρειάζονται, ώστε να μπορέσει να φτάσει ο Εργοτέλης εκεί που ανήκει.

Αυτό όμως δεν γίνεται με τα λόγια, αλλά μέσα από δουλειά. Είμαστε στην κυριολεξία μια ομάδα που ξεκινά από το μηδέν και δημιουργείται τώρα, από έναν άνθρωπο ο οποίος θέλει να επενδύσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Εργοτέλη, όχι όπως λένε όλοι, αλλά πραγματικά.

Δεν είμαστε ακόμα όλοι στην ομάδα, καθώς θα έρθουν και κάποια παιδιά να ενσωματωθούν μαζί μας στο Καρπενήσι. Θα δω επίσης και κάποια παιδιά και όλοι μαζί θα προσαρμοστούμε βάσει της χρονικής πίεσης που έχουμε. Θα είναι καλό για εμάς και τη δουλειά μου, αν αργήσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για το λόγο που τον έκανε να επιλέξει τον Εργοτέλη στο να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα, ο 46χρονος προπονητής, ανέφερε ότι: «Μέτρησε πάρα πολύ για εμένα ότι αυτά που θέλει ο πρόεδρος, είναι τα ίδια που θέλω και εγώ για το ποδόσφαιρο. Στον Εργοτέλη υπάρχει μια εξαιρετική Ακαδημία την οποία αποτελούν παιδιά που θα τα παρακολουθούμε όλοι μας. Είναι κάτι που έχει σημασία για τον πρόεδρο και το θέλω και εγώ».

Ενώ για το πρωτάθλημα της football league, τόνισε πως «αυτό που μπορώ να πω είναι να ξεκινήσει και να τελειώσει με όλες τις ομάδες. Θα είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο μετέχουν μεγάλες και ιστορικές ομάδες, όπως είναι και ο Εργοτέλης. Όπως προανέφερα για εμάς θα είναι καλό να καθυστερήσει λίγο η έναρξή του».

"Νέα προσπάθεια"

Ο Γιώργος Τουτζάρης, ο άνθρωπος που έχει τοποθετήσει ο Αιγύπτιος επενδυτής στην κρητική ομάδα, για να τρέχει όλες τις υποθέσεις ανέφερε πως  «κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο, έτσι και το δικό μας. Έχει ξοδευθεί πολύ χρόνος και χρήμα, σε μια νέα προσπάθεια για το σύλλογο γενικότερα. Υπάρχουν στόχοι και προκλήσεις που δεν τις φοβόμαστε. Υπάρχουν ακόμα κάποιες αγωνιστικές εκκρεμότητες και στο Καρπενήσι θα γίνουν κάποιες ακόμα προσθήκες. Σύντομα θα έχουμε και τις οριστικές εξελίξεις και με το Παγκρήτιο, μετά από μια συνάντηση που θα γίνει μεταξύ των ανθρώπων της διοίκησής του».

Ο Εργοτέλης προχώρησε στην απόκτηση τριών ακόμη μεταγραφών. Πρόκειται για τους Νίκο Πάτα, Τζέιμς Σταματόπουλο και Αντώνη Μπουρσέλη. Ο τελευταίος έχσει καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος απο τον ΟΦΗ δεν ανακοινώθηκε, αλλά ταξίδεψε με την αποστολή στο Καρπενήσι.

Στην ανακοίνωσή της για τις νέες μεταγραφές, η διοίκηση του Εργοτέλη τονίζει: «Η ΠΑΕ Εργοτέλης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με δυο ακόμα ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό με την Εθνική Ελπίδων Νίκο Πάτα (γεννηθείς 19/1/1997) και ο Τζέιμς Σταμόπουλο (γεννηθείς 24/6/1991) ο οποίος αγωνίζεται ως δεξί μπακ χαφ. Και οι δυο παίκτες την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν είχαν φορέσει την φανέλα της Καλλιθέας.

Ο Τζέιμς Σταματόπουλος είναι γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1991, αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας και την περασμένη αγωνιστική χρονιά αγωνιζόταν στην Καλλιθέα, όπου είχε συνεργαστεί και πάλι με τον Τάκη Γκώνια.

Ο Νίκος Πάτας από την πλευρά του είναι γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό της Κρήτης, καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ΑΟΧανιά και Επισκοπή. Έχει γεννηθεί στις 19 Ιανουαρίου 1997 και ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Ιωνίας 2000, ξεχώρισε σε ηλικία 14 ετών με την Ασπίδα στο τοπικό, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει σε καμπ της Μίλαν και να κάνει προπονήσεις και στην Ιταλία. Στη συνέχεια μετεγγράφηκε στον Πλατανιά, όπου έπαιξε στις ομάδες υποδομής, για να ακολουθήσει ο ΑΟΧ, στον οποίο έκανε συμμετοχές και με την πρώτη ομάδα.

Παράλληλα  έφτασαν στο Ηράκλειο οι Κυριάκος Μαζουλουξής, Παναγιώτης Λαδάς, Χρήστος Μπατζιος και Κώστας Κυριακίδης οι οποίοι πέρασαν από  ιατρικές εξετάσεις. Μαζί με τους Χανιωτάκη, Βογιατζή, Μανουσάκη, Μπουρσέλη, Ιατρούδη, Λυδάκη και Δουλγεράκη αναχώρησαν για το Καρπενήσι.

Την αποστολή της κρητικής ομάδας συνοδεύουν ο Τεχνικός Διευθυντής Σταύρος Λαμπράκης ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Τουτζάρης, ο προπονητής Τάκης Γκώνιας , καθώς και ο γυμναστής Αντώνης Ανδρουλάκης. Ο βοηθός προπονητής και άμεσος συνεργάτης του Τάκη Γκώνια, Σπύρος Μαυραγάνης θα ενσωματωθεί με την αποστολή στην Αθήνα.

Νέος προπονητής τερματοφυλάκων

Ο Εργοτέλης ανακοίνωσε και τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων, ο οποίος είναι ο Παναγιώτης Νάσης. Στην ανακοίνωσή τονίζει: «Συμπληρώθηκε το προπονητικό τιμ της ομάδος μας καθώς σήμερα έκλεισε και ο προπονητής τερματοφυλάκων. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Νάση ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2006 στον Εθνικό Κατερίνης, συνέχισε στον Αγροτικό Αστέρα ενώ βρέθηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους και στον Πιερικό όπου έκανε πολυετή καριέρα και ως παίκτης. Οι τελευταίοι του προπονητικοί σταθμοί ήταν η Κέρκυρα, η Βέροια και η Καλλονή».

Υπεγράφη το καταστατικό

Την Τετάρτη (23/8) το βράδυ ανακοινώθηκε επίσημα και η υπογραφή του νέου καταστατικού της ΠΑΕ Εργοτέλης. Η ανακοίνωση αναφέρει :«Υπεγράφη σήμερα το απόγευμα 23 Αυγούστου 2017, ενώπιον της συμβολαιογράφου κ. Πλατάκη, από τον πρόεδρο του Γ.Σ. Εργοτέλης κ. Γιώργο Στειακάκη και τον πρόεδρο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κ. Γιώργο Τουτζάρη το καταστατικό της νέας ΠΑΕ Εργοτέλης μετά την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου από την οικογένεια του κ. Μάγκεντ Σάμι. Μια νέα εποχή για τον Εργοτέλη και επίσημα άρχισε».

 

Read 1202 times Last modified on Thursday, 24 August 2017 15:04
Rate this item
(0 votes)

Latest from george