Print this page

Ψυχολογική υποστήριξη στους παίκτες του ΟΦΗ!

11 Aug 2017 Written by

Στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαικών ομάδων, ο ΟΦΗ θα παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη στους παίκτες του! Η ψυχολόγος Ζουμπουλία Γαρεφαλάκη, (συμβουλευτική ψυχολογία με εξειδίκευση στις αγχώδεις διαταραχές-Συνθετική ψυχοθεραπεία), μετά από σχετική πρόσκληση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτη Τσάλου, βρέθηκε στο Καρπενήσι και είχε μια πρώτη γνωριμία με τους παίκτες του ΟΦΗ και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με τους οποίους, σε ένα πρώτο σεμινάριο ψυχολογία, συζήτησε θέματα που αφορούν , την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, την  διαχείριση του άγχους και θέματα συγκρούσεων στην ομάδα.

Η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 αναφέρει:

Μια διαφορετική «επίσκεψη» στο Καρπενήσι, όπου πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, δέχθηκαν οι παίκτες του ΟΦΗ.

Η ψυχολόγος Ζουμπουλία Γαρεφαλάκη, (συμβουλευτική ψυχολογία με εξειδίκευση στις αγχώδεις διαταραχές-Συνθετική ψυχοθεραπεία), μετά από σχετική πρόσκληση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτη Τσάλου, είχε μια πρώτη γνωριμία με τους παίκτες του ΟΦΗ και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με τους οποίους, σε ένα πρώτο σεμινάριο ψυχολογία, συζήτησε θέματα που αφορούν :

-Την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση

-Την  διαχείριση του άγχους

-Θέματα συγκρούσεων στην ομάδα

Για αρκετή ώρα οι ψυχολόγος και οι παίκτες του ΟΦΗ αντάλλαξαν απόψεις στα θέματα αυτά και συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και στο Ηράκλειο με την επιστροφή της ομάδας από την προετοιμασία.

Η κ. Γαρεφαλάκη τόνισε στους παίκτες ότι θα είναι στην διάθεση τους, όποτε επιθυμούν να συζητήσουν θέματα που προκύπτουν και αφορούν την ψυχολογία τους.

Μάλιστα θα έχει και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες, μετά την επιστροφή τους στο Ηράκλειο, ώστε να έχει εικόνα για τον καθ’ ένα ξεχωριστά.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης των ποδοσφαιριστών, αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα, σε μεγάλους ευρωπαικούς συλλόγους.

H φωτογραφία είναι απο το πρώτο σεμινάριο ψυχολογίας που έκανε στους παίκτες του ΟΦΗ η κ. Ζουμπουλία Γαρεφαλάκη.

Read 1137 times Last modified on Friday, 11 August 2017 16:27
Rate this item
(0 votes)

Latest from george