PASTARELLA 500x176

kortsidakis340Χ150fimi

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

ASFALEISKRITI500X176

dandaliskentriko-banner-340x1502

logo BALNEA

ALMYRA-mvp2

vavoulas336x280 build

kortsidakis 500x176 arxontiko

KABAKAS-mvp

Θα είναι ρόδο ή τσουκνίδα;

19 Jul 2017 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το όνομα του δικηγόρου Ανδρέα Πάτση, είναι το νέο πρόσωπο που ακούγεται τις τελευταίες μέρες για την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Οι πρώτες συζητήσεις, που φαίνεται να έχει κάνει ο ίδιος, για την εμπλοκή του, στα διοικητικά του ΟΦΗ, έχουν να κάνουν, με την διάθεση του να βάλει ένα ποσό, ως εκκίνηση, για την συμμετοχή του στην ΠΑΕ (έχει ακουστεί για 200 χιλιάδες ευρώ, αλλά αυτό δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη), αλλά και να βοηθήσει μέσα από τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες που διαθέτει, για έλευση και άλλων κεφαλαίων στην ΠΑΕ, είτε μέσα από χορηγίες, είτε με άλλους τρόπους.

Ολο αυτό το πλάνο, που φαίνεται ο ίδιος να έχει «δουλέψει» στο μυαλό του, θα το παρουσιάσει στους μετόχους του ΟΦΗ και εφ’ όσον τους πείσει, ότι μπορεί να κάνει πράξη αυτά που υπόσχεται, τότε το θέμα θα έχει συνέχεια.

Αν, όχι, τότε, ο ΟΦΗ θα συνεχίσει το δρόμο του, με τις ίδιες δυνάμεις.

Αυτό που θα πρέπει να διευκρινιστεί για την περίπτωση Πάτση, είναι ότι δεν τίθεται στην παρούσα φάση, θέμα αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Πρόκειται σε πρώτη φάση τουλάχιστον για μια συμμετοχή στην μετοχική σύνθεση, προφανώς σε μια μεγαλύτερη οικονομική βάση, από κάποιους από τους υφιστάμενους κεντρικούς μετόχους.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά που έχει πεί ο ίδιος, θεωρεί αναγκαία και απαραίτητη για την συμμετοχή του στα διοικητικά του ΟΦΗ, τη στήριξη των υφιστάμενων μετόχων, με τους οποίους θέλει να συνεργαστεί και όχι να παίξει το ρόλο του «αφεντικού».

Το αν ο Πάτσης, εφ’ όσον επιλεγεί από τους μετόχους, θα είναι και ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, αυτό θα φανεί και μάλλον είναι το πιθανότερο, αν η υπόθεση έχει ομαλή έκβαση και δεν προκύψει κάτι άλλο.

Δεν θα είναι όμως, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, ακόμα και αν είναι ο πρόεδρος που θα εκλεγεί στην ΠΑΕ.

Και δεν θα μπορούσε να είναι ο κυρίαρχος (δεν ξέρω αν το θέλει κι’ όλας), από τη στιγμή που η οικονομική του συμμετοχή θα κυμανθεί αν επαληθευτούν οι ενδείξεις, σε ένα ποσό 200 χιλ. ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά, δεν είσαι αφεντικό, αλλά συμμέτοχος.

Αυτό θα είναι και ο Πάτσης εφ' όσον oι συζητήσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Συμμέτοχος και όχι ιδιοκτήτης.

Ενας που θέλει να είναι αφεντικό στον ΟΦΗ, καλύπτει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη, βάζει 650 χιλ. ευρώ και έχει κάθε λόγο, να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Ο Πάτσης, δεν έχει πεί κάτι τέτοιο.

Για τον γνωστό νομικό, η ενασχόληση του με τη Νίκη Βόλου την οποία ανέβασε από την Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκ, αλλά στα μέσα της χρονιάς αποχώρησε από αυτήν, είναι λογικό να έχει προκαλέσει ερωτηματικά και φοβίες.

Όμως το ποδόσφαιρο είναι άγριο και πολλές φορές τσαλακώνει άγρια το προφίλ κάποιων ανθρώπων.

Δεν ξέρω αν με το συγκεκριμένο (Πάτση), συμβαίνει το ίδιο. Θα φανεί, αν τελικά μπεί στη ζωή του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ δεν είναι άλλωσε Νίκη Βόλου και αυτό φαντάζομαι το γνωρίζει και ο ίδιος.

Επαγγελματικά πρόκειται για ένα διακεκριμένο νομικό της χώρας, με μεγάλα γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και το Ηράκλειο Κρήτης (!) και δυνατό πελατείακο κοινό.

Ποδοσφαιρικά, δεν είναι ουρανοκατέβατος. Εχει τις διασυνδέσεις του, ήταν στο χώρο του ποδοσφαόρου μέσω της Νίκης Βόλου, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ενώ και αργότερα φαίνεται να «ψάχτηκε» να επιστρέψει με κάποιες ομάδες, χωρίς να το πετύχει.

Στον ΟΦΗ μιλούν με τον Πάτση, γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο χειροπιαστό για την ώρα στον ορίζοντα.

Εμφανίζονται σοβαρές δυσκολίες, ώστε η προσπάθεια κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που έχει προκηρυχθεί, να καλυφθεί εκ των έσω. 

Και τα χρήματα αυτά, είναι αναγκαίο να μπούν στην ομάδα.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, οι 650 χιλιάδες ευρώ της ΑΜΚ, είναι δύσκολο να καλυφθούν, από τους υφιστάμενους μετόχους, για να προχωρήσει η ομάδα.

Θα καλύψουν ένα ποσό, αλλά όχι τόσο.

Για το λόγο αυτό, ζητούν «ενισχύσεις» και «βοήθειες».

Αν αυτό γίνει από τον Πάτση ή επιλεγεί τελικά κάτι άλλο, θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Αν πάντως κάποιος έχει καλύτερη πρόταση, δεν έχει παρά να βάλει 650 χιλιάδες ευρώ στην ΑΚΜ και να πάρει την ομάδα.

Υπάρχει κανείς;

Είναι απαραίτητο λοιπον, να κάνουμε μερικές μέρες υπομονη, μέχρι να κορυφωθούν όλες οι διεργασίες που γίνονται και παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει ο καθ' 'ενας, να μην βιαστούμε για συμπεράσματα θετικά ή αρνητικά.

Αν είναι ρόδο θα ανθίσει, αν είναι τσουκνίδα, θα φανεί, που λένε…

Read 937 times Last modified on Friday, 21 July 2017 13:30
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

Stoiximatistirio