PASTARELLA 500x176

KABAKAS1

FIMIkentriko-banner-200x150 arxontiko300x250mvp

dandaliskentriko-banner-340x1502

vavoulas336x280 build

"Στήριξη απο όλους στην προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ"

17 Apr 2017 Written by

"Στον ΟΦΗ, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να φέρουν το τρένο στις ράγες, θα πρέπει να τους στηρίξουμε στην προσπάθεια αυτή" τονίζει ο Μηνάς Πίτσος, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα grandsport.gr στην οποία αναφέρεται στην φετινή χρονιά του ΟΦΗ στην Football league, αλλά και στο δικό του ρόλο στην ομάδα και στο τεχνικό επιτελείο.
Ο Πίτσος αναφέρεται στην απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο το περασμένο καλοκαίρι και να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Αναφέρεται ακόμη στη συνεργασία που είχε με τους Νίκο Νιόπλια και Νίκο Παπαδόπουλο στην πρώτη ομάδα, αλλά και στις υποδομές, καθώς διατηρεί το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα Κ19.
Αναλυτικά κάποιες απο τις αναφορές του Μηνά Πίτσου, στην ιστοσελίδα grandsport.gr:

Εννέα μήνες όπου δεν είσαι πλέον ποδοσφαιριστής. Συναισθήματα;
«Να πω ότι δεν σκέφτομαι πως θα μπορούσα να έπαιζα ακόμα θα ήταν ψέματα. Σωματικά θα μπορούσα να παίζω ακόμα. Δεν μου λείπει όμως, το είχα πάρει ήδη απόφαση, το είχα στο μυαλό μου από πρόπερσι όταν ήμουν στον Εργοτέλη. Ήταν κάτι που το έφερνα στο μυαλό μου. Μου λείπει αλλά είναι κάτι που το είχα στη σκέψη μου. Είναι νορμάλ για εμένα. Πάντως όποιος παίκτης σταματήσει και πει πως δεν του λείπει η αγωνιστική δράση, θα πει ψέματα».
Πως είναι να… κοιμάσαι ποδοσφαιριστής και να ξυπνάς… τεχνικός διευθυντής της ομάδας Κ19;

«Είναι δύσκολο γιατί αλλάζει η καθημερινή ζωή σου. Εκεί που ζεις μια ποδοσφαιρική ζωή με ότι συνεπάγεται, κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάτι που ναι μεν έχει σχέση με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, αλλά είναι σε άλλη βάση, σε άλλο επίπεδο. Αλλάζουν οι συνήθειες σου, το πώς ξυπνάς, το πώς τρως, αλλάζουν πολλά πράγματα».
Κοντά στις δύο δεκαετίες στα γήπεδα, πως είναι να παίρνεις μια τέτοια απόφαση;

«Επειδή εμένα από μικρός η ζωή μου, είχε αγωνιστική πίεση, με παρουσία αγωνιστική σε σχολείο, εθνικές, τον ΟΦΗ ’94 και πριν γίνω επαγγελματίας, είχε έντονη αθλητική δραστηριότητα, είναι περισσότερα τα χρόνια. Η ζωή μου εξαρτιόταν από αυτό το πράγμα, η μετάβασή μου ήταν πιο ομαλή καθώς είχα αρχίσει να παίρνω τις αποφάσεις μου. Υπήρχε πίεση σε όλα τα τμήματα του τότε ποδοσφαιρικού ΟΦΗ, καθώς όλα ήταν ακολουθία της μεγάλης ομάδας. Είχαμε πάντα την πίεση για τον πρωταθλητισμό, δεν χαλαρώναμε ποτέ. Για εμένα οι συνθήκες τα είχαν φέρει έτσι, ώστε το ταβάνι μου ήταν πάντοτε υψηλό.Είχα στο μυαλό μου να κλείσω την καριέρα μου εκεί που ξεκίνησα. Με έφεραν πίσω κάποιοι τραυματισμοί, όμως η καριέρα μου έκλεισε όμορφα, με την ομάδα να βγαίνει κατηγορία, θα έλεγα πως έκλεισε ιδανικά».

Ακολούθησε μια σημαντική θέση, σε έναν νευραλγικό τομέα όπως είναι αυτός των υποδομών. Ποιες είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετώπισες, τόσο προσωπικά, όσο και σαν μέλος του επιτελείου της ομάδας; «Ήταν δύσκολα. Προσπαθούσαμε με τον Βασίλη Πλεσίτη να βρούμε παίκτες να στελεχώσουν την ομάδα Κ19 που δεν υπήρχε και προσπαθήσαμε παίρνοντας και παίκτες από τον ΟΦΗ ’94. Θα έπρεπε όμως να βρούμε και άλλους αξιόλογους παίκτες. Ήταν ένα δύσκολο κομμάτι, καθώς δεν είναι εύκολο να βρίσκεις ταλέντα σε αυτές τις ηλικίες, αλλά και να τους παίρνουμε από τις ομάδες τους χωρίς αντάλλαγμα.

Προσπαθούσαμε να βρίσκουμε και να δίνουμε κίνητρο και στους παίκτες και στις ομάδες τους. Με τον Βασίλη αφιερώσαμε ώρες τρεξίματος. Είχαμε όμως βοήθεια από ομάδες που ανταποκρίθηκαν, καθώς το όνομα του ΟΦΗ μετρά πολύ και τους ευχαριστούμε για αυτό».
Η παρουσία του Βασίλη Πλεσίτη, ενός ανθρώπου όπου πέρα από ένας εξαιρετικός προπονητής, είναι και ένας άνθρωπος υπόδειγμα, πόσο σημαντική είναι;

«Εκτός από πολύ καλός προπονητής, είναι πράγματι εξαιρετικός άνθρωπος. Είχαμε συνεργαστεί και στον Εργοτέλη και όταν συζητήθηκε το όνομά του, είπα αμέσως πως είναι ο άνθρωπος που πρέπει να επενδύσει η ομάδα πάνω του τις υποδομές. Δουλεύει συνέχεια, είναι ένας ακούραστος εργάτης, με τον οποίο δεν έχει κανείς πρόβλημα να συνεργαστεί μαζί του.

Η μεταξύ μας χημεία είναι εξαιρετική και βοήθησε να κάνουμε μέσα από τις δυσκολίες που υπήρχαν την πολύ καλή δουλειά που κάναμε. Είμαι σίγουρος πως σε βάθος χρόνου, καθώς χρειάζεται υπομονή, θα φανεί η δουλειά του, όπως φάνηκε και στον Εργοτέλη».
Πλέον είσαι στο τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας, αποτελεί για εσένα βήμα προόδου;

«Για να πω την αλήθεια δεν το είχα στο μυαλό μου, αλλά όπως προείπα, όταν σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις κάτι παραπάνω και ειδικά όταν μου ζητήθηκε δεν μπορούσα να μην το αποδεχθώ. Ειδικά όταν υπάρχει ένας ξεχωριστός άνθρωπος όπως ο Νιόπλιας δεν μπορούσα να μην το αποδεχτώ, ενώ το ίδιο με είχε συμβουλεύσει και ο Βασίλης Πλεσίτης».

Η εφετινή αγωνιστική πορεία δεν είναι όπως πολλοί την περίμεναν, εσύ πως την κρίνεις;

«Όλοι θέλουμε να δούμε τον ΟΦΗ ψηλά. Έχουμε μεγαλώσει με τις νίκες και τις επιτυχίες του, με την καταξίωσή του στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας, αλλά μην ξεχνάμε που ήταν η ομάδα μέχρι πέρσι. Ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν, ανέβηκε μέσα σε μια χρονιά στη Football League, αν μου έλεγε κάποιος να μείνει η ομάδα κάποια χρόνια σε αυτή την κατηγορία, φτιάχνοντας όμως παράλληλα σε όλα τα επίπεδα, θα με έβρισκε σύμφωνο.

Θεωρώ λοιπόν ότι δεν είναι αποτυχημένη η πορεία μας, όσο δυσαρεστημένοι και αν είμαστε. Αν το δούμε σφαιρικά δεν είναι αποτυχημένη. Στόχος είναι να βγει και να ανέβει, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε από το μηδέν και έχουμε να φτιάξουμε ακόμα πολλά πράγματα».
Υπήρξε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, όπου τη θέση του Νίκου Νιόπλια πήρε ένας άλλος επίσης σπουδαίος άνθρωπος της σύγχρονης ιστορίας του ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος…

«Είμαι πολύ τυχερός που είχα δίπλα μου δύο εξαιρετικούς και σπουδαίος ανθρώπους και καλούς προπονητές στην μετέπειτα καριέρα μου. Είναι κάτι που πραγματικά θα το ζήλευαν πολλοί».

Η προπονητική είναι λοιπόν το επόμενο βήμα στην καριέρα σου στο ποδόσφαιρο;

«Ξεκινώντας την μετά του ποδοσφαιριστή καριέρα, δεν συγκεντρώθηκα στο συγκεκριμένο στόχο. Τώρα όμως που έχει παρουσιαστεί, θα επικεντρωθώ. Αρχικά να βγάλω τις απαιτούμενες σχολές και μέσα από τη μάθηση και τη δουλειά, αν υπάρχουν οι συνθήκες και μπορώ να το υποστηρίξω, τότε γιατί όχι…».
Θα ήθελες  να στείλεις ένα δικό σου μήνυμα;

«Όσο και να είμαστε απογοητευμένοι, καθώς στόχος του ΟΦΗ είναι πάντα οι υψηλές θέσεις και η μεγάλη κατηγορία, πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Οι καιροί στη χώρα μας είναι δύσκολοι και όταν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να φέρουν το τρένο στις ράγες, θα πρέπει να τους στηρίξουμε στην προσπάθεια αυτή. Η ομάδα είχε και άτυχες στιγμές και δυστυχώς στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη και δεν μπορεί σε κάποια άτυχα αποτελέσματα ή μια άτυχη χρονιά, να αποτελέσει εμπόδιο στη γενική προσπάθεια η οποία γίνεται.

Βέβαια η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα και υπάρχουν ακόμα ελπίδες, κυνηγώντας την 3η θέση, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει, ίσως και για τη 2η. Θα πρέπει μέχρι τέλους να προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί».

Read 880 times Last modified on Thursday, 20 April 2017 11:25
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

Stoiximatistirio