karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Εργοτέλης: Μετά τον Ιωνικό, η σκέψη στην Προοδευτική

21 Feb 2017 Written by

Στο παιχνίδι με την Προοδευτική, που θα γίνει το Σάββατο (3μμ) στο Παγκρήτιο στάδιο, στρέφει την προσοχή του ο Εργοτέλης, στον οποίο η ικανοποίηση είναι διάχυτη, μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ιωνικό (2-1)στο Παγκρήτιο στάδιο.
Το πρωτάθλημα ξεκινάει ουσιαστικά απο την αρχή για την κρητική ομαδα, η οποία έπιασε τον βασικό της αντίπαλο, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Επόμενο παιχνίδι για τον Εργοτέλη, αυτό με την Προοδευτική την Κυριακή (3μμ) στο Παγκρήτιο στάδιο, απέναντι σε μια ομάδα, που είναι αήττητη στα τελευταία παιχνίδια και θέλει προσοχή.
Να σημειωθεί ότι οι ανθρωποι του Εργοτέλη εξέφρασαν παράπονα για την διαιτησία του αγώνα με τον Ιωνικό, ενώ απο την πλευρά της διοίκησης, ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος, υποσχέθηκε πριμ 10 χιλιάδων ευρώ στους παίκτες του.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι δηλώσεις του Σούλη Παπαδόπουλου, μετά τη νίκη του Εργοτέλη επί του Ιωνικού:
«Συμφωνώ με τον συνάδελφο προπονητή, ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο. Ο Ιωνικός έπαιξε για 3 αποτελέσματα, τη νίκη, την ισοπαλία και τη διαφορά των γκολ. Είδαμε τον τρόπο που πανηγύρισαν το γκολ και καλά έκαναν γιατί στην ισοβαθμία είναι από πάνω. Εμείς είχαμε στο μυαλό μας μόνο τη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη από 2 γκολ, κάτι που φάνηκε από τον τρόπο παιχνιδιού μας. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, καταιγιστικοί και από σύμπτωση δεν βάλαμε γκολ απέναντι σε μια καλή και δουλεμένη ομάδα, που όπως έχω ξαναπεί δίκαια ήταν στην κορυφή. Είμαι για 5ο παιχνίδι στον Εργοτέλη και έχουμε καλύψει τη διαφορά των 7 βαθμών. Πιστεύω ότι από δικά μας λάθη έχουμε χάσει 4 βαθμούς στα προηγούμενα 2 παιχνίδια και σήμερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι όμως μόνο ο Εργοτέλης και ο Ιωνικός, στο πρωτάθλημα υπάρχουν κι άλλες ομάδες όπως η Προοδευτική, ο Εθνικός, ο Ατσαλένιος και ο Άγιος Ιερόθεος που είναι ψηλά στη βαθμολογία και κάνουν σημαντικές νίκες. Όλα τα ματς είναι δύσκολα και πιστεύω θα χαθούν κι άλλοι βαθμοί κι ελπίζω να είναι οι λιγότεροι από εμάς. Σ’ ένα τέτοιο γήπεδο με δυο καλές ομάδες, με πείραξε που ο διαιτητής δεν έπαιξε 50-50. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Ιωνικού έκαναν καθυστέρηση, δέχθηκε κίτρινη ο τερματοφύλακας τους και ο διαιτητής δεν κράτησε σχεδόν καθόλου καθυστέρηση, ενώ στο 2ο ημίχρονο που παίχτηκε παιχνίδι στα ίσα ο διαιτητής κράτησε πολλές καθυστερήσεις. Δεν θα πω για το πέναλτι που δεν μας έδωσε στην αρχή, αλλά επιπλέον καταλόγισε φάουλ το οποίο δεν ήταν κι έτσι σκόραρε ο Ιωνικός. Μας κλέβει 1 βαθμό με αυτή την υπόδειξη. Του είπα ότι το 5-0 το έκανε 2-1 γιατί αν είχε δώσει το πέναλτι στο 1’ το σκορ θα είχε ξεφύγει επειδή ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση. Λυπάμαι που το λέω αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ο διαιτητής μας αδίκησε και δεν μου αρέσει να κλέβει κανένας τον ιδρώτα το δικό μου και των παιδιών μου. Τις προηγούμενες 2 εβδομάδες βάλαμε μόνοι μας τη μπάλα στα δικά μας δίχτυα και κατέβασα το κεφάλι. Δεν γίνεται να παίζουν με τον ιδρώτα μας κάποιοι. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και στον κόσμο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με ακόμη ένα πολύ δύσκολο ματς το προσεχές Σάββατο με την Προοδευτική που είναι αήττητη για 13-14 παιχνίδια. Όποιος νομίζει ότι αυτό το ματς θα είναι εύκολο είναι γελασμένος γιατί κατάγομαι από αυτήν την περιοχή και ξέρω ότι η Προοδευτική έχει το νικητή μέσα της. Δεν μπορώ να πω καλή συνέχεια στον Ιωνικό γιατί θα είναι ψέματα και εγώ δεν λέω ψέματα, θα τους ευχηθώ να έχουν υγεία. Για εμάς εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Aπό την πλευρά των παικτών του Εργοτέλη, ο Μανώλης Νικολακάκης ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, είμαι πολύ χαρούμενος για τη σημερινή νίκη και την εμφάνιση. Ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια για να μην πω ότι σε όλο το παιχνίδι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα το παιχνίδι δεν έχει διάρκεια 90’ αλλά διαρκεί ολόκληρη την εβδομάδα. Δουλεύουμε σε επαγγελματικά πλαίσια και σε συνδυασμό με την ποιότητα και τη σωστή νοοτροπία που έχουμε, αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ξεκινήσαμε δυνατά, πρεσάραμε σε όλο το γήπεδο, βγάζαμε περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν σκοράραμε. Σε ένα χρονικό σημείο όμως που δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας βγάλαμε την ποιότητα μας με τον Λεάλ, τον Κατσικοκέρη και τον Σερτζίνιο, οι οποίοι βοηθάνε πάρα πολύ την ομάδα μας, όπως βοηθάει και η δουλειά που γίνεται από τη μέρα που ήρθε ο κύριος Σούλης Παπαδόπουλος. Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, για αυτό κρατάμε τη νίκη. Από αύριο συνεχίζουμε τη σωστή δουλειά, αυτό το παιχνίδι τελείωσε, το πήραμε. Γι αυτό είμαστε στον Εργοτέλη γιατί θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία. Έρχεται ακόμη ένα δύσκολο ματς με την Προοδευτική, από τις πιο ιστορικές ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι υγεία στον Ιωνικό και στην ομάδα μου ό,τι καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη αλλά περισσότερο για την εικόνα μας μέσα στο γήπεδο».

Ο προπονητής του Ιωνικού, Ηλίας Καλοπήτας, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα ντέρμπι, ο Εργοτέλης ήταν σε καλύτερη ημέρα και κέρδισε δίκαια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, μείναμε πίσω, δεν μας βγήκαν πράγματα που θέλαμε να κάνουμε, ο αντίπαλός μας πήρε τις μονομαχίες και είχε ευκαιρίες. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο β’ μέρος, ισορροπήσαμε, κρατήσαμε μπάλα, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, αν και δεν είχαμε κάνει φάση, απλά πατούσαμε καλύτερα, δεχθήκαμε το γκολ Δεχθήκαμε αμέσως και το δεύτερο και σίγουρα ήταν άσχημο ψυχολογικά για εμάς.Δεν ήμασταν σε καλή ημέρα και κέρδισε δίκαια ο Εργοτέλης». Για το αν ο Ιωνικός ήθελε να επιστρέψει στη Νίκαια με τις λιγότερες δυνατές απώλειες: «Δεν είχαμε διάθεση για καθυστερήσεις, δεν το έχουμε κάνει ποτέ. Ο στόχος μας δεν ήταν η ισοπαλία, γιατί αν έχεις τέτοιο σκεπτικό σε ένα ματς, το χάνεις. Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος και κέρδισε. Θέλαμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε, αν και βαθμολογικά μπορεί να μας έκανε η ισοπαλία, αλλά σε κάθε ματς ψάχνουμε τη νίκη. Μπορεί να έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν τα πάντα». 

Toυς ποδοσφαιριστές του Ιωνικού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Μεϊμάρογλου, ο οποίος είπε ότι: «Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια εξίσου καλή ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη, σήμερα όμως δεν ήμασταν καλοί. Βγάλαμε το ημίχρονο χωρίς γκολ, όμως σε ένα πεντάλεπτο δεχθήκαμε δυο, πέσαμε ψυχολογικά, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και πήγαμε για τη διαφορά των γκολ. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν το καταφέραμε».

To παιχνίδι

Την κορυφή του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έπιασε, μετά από καιρό, ο Εργοτέλης, ο οποίος νίκησε 2-1 τον Ιωνικό στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 20ή αγωνιστική, πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ.
Η κρητική ομάδα σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τη φετινή σεζόν, είχε τον απόλυτο έλεγχο, την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και υποχρέωσε στη 2η φετινή του ήττα τον αντίπαλο, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα και την έκταση του σκορ.
Ο Εργοτέλης με την έναρξη του αγώνα ανέλαβε τα ηνία και έψαξε το γρήγορο γκολ, υποχρεώνοντας τον Ιωνικό σε παθητικό ρόλο. Οι προσπάθειες όμως των Σερτζίνο (6’), Βελλίνη (9’, 40’), Λεάλ (29’) και Κατσικοκέρη (40’, 45+1’) δεν βρήκαν δίχτυα κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μοναδική τελική προσπάθεια του Ιωνικού καταγράφηκε στο 45’, με τον Βασιλειάδη να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στην επανάληψη και παρά το γεγονός ότι ο Ιωνικός εμφανίσθηκε κάπως βελτιωμένος, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έδειξαν τις προθέσεις τους στο 55’ με κεφαλιά του Κατσικοκέρη που εξουδετερώθηκε από τον Παναγόπουλο.
Ο Εργοτέλης τελικά πέτυχε 2 γκολ σε διάστημα 2 λεπτών με σκόρερ τον Κατσικοκέρη, αρχικά με κεφαλιά στο 75’ μετά από σέντρα του Λεάλ και κατόπιν στο 77’ με κοντινό πλασέ έπειτα από σουτ του Ουρουγουανού και ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Οι Λεάλ και Κατσικοκέρης συνεργάστηκαν ξανά στο 86’, όπου μετά από σέντρα του 1ου ο 2ος δεν κατάφερε να σκοράρει για 3η φορά στην αναμέτρηση και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Εργοτέλη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+5’) ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ έξω από την περιοχή του Εργοτέλη, με το οποίο ο Ιωνικός ευτύχησε να μειώσει 2-1 με απευθείας εκτέλεση του Καραλή στο 90+6’και να κρατήσει έστω τη διαφορά του 1ου αγώνα (2-0 υπέρ του Ιωνικού).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Βασιλειάδης, Νικολακάκης, Νιάρος, Παπαπαναγιώτου, Μπάτζιος, Ρουσάκης (61’ Καϊμακαμούδης), Μισέλ, Σερτζίνιο (89’ Βογιατζής), Βελλίνης (78’ Γκοτσούλιας), Λεάλ, Κατσικοκέρης.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Παναγόπουλος, Μαρής, Μεϊμάρογλου, Παντελίδης, Ασάνοβιτς (58’ Σαπαλίδης), Κρητικός, Καμαρά, Σιμιτσής (78’ Καραλής), Αργυρίου, Μάνιας (46’ Ζαφειρίδης), Πέεφ.

Read 1081 times Last modified on Wednesday, 22 February 2017 12:08
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi