karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ποιος μπορεί να θέλει, να μην προχωρήσει η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΟΦΗ;

05 Feb 2016 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

 

Ερώτηση: Μπορεί να κρύβεται κάτι περισσότερο και πιο «ύποπτο» πίσω από όλη αυτήν την ιστορία που αφορά τις καταγγελίες του 66χρονου από το Ηράκλειο, ο οποίος λέει ότι εν αγνοία του μπήκε εκκαθαριστής του ΟΦΗ;

 

Αλήθεια, μπορεί να ισχύει αυτό που σιγοψυθιρίζουν κάποιοι στον ΟΦΗ, ότι ο πραγματικός στόχος είναι τα εμπόδια στην εκκαθάριση, για να μην μπορέσει αυτή η ομάδα, να ξεφύγει απο εκεί που βρίσκεται ακόμα και αν πετύχει το στόχο της ανόδου;

 

Και αν είναι έτσι; Ποιός μπορεί να θέλει να μην προχωρήσει η εκκαθάριση της ΠΑΕ; Ποιός οφελείται απο αυτήν την διαδικασία;

 

Στον ΟΦΗ λένε ότι ποιός μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, ότι ένας 66χρονος συνταξιούχος, δρά μόνος, χωρίς "καθοδήγηση", ή δεν έχει "παγιδευτεί" απο κάποιους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και  επιλέγει την δημόσια και νομική σύγκρουση (ενώ οι υπογραφές τον εκθέτουν απο ότι φαίνεται) σε ένα ζήτημα το οποίο  αν δεν αποδείξει το δίκιο του, μπορεί να τον φορτώσει με ένα σωρό αγωγές και μηνύσεις, απο εκείνους που θεωρούνται θιγμένοι (όλο τον ΟΦΗ δηλαδή) απο την μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα.

 

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση(;) ο άνθρωπος αυτός να είναι "Δούρειος Ιππος" κάποιων επιτήδειων που θέλουν να πλήξουν τον ΟΦΗ;

Αυτό-αν ισχύει-μπορεί να αναδειχθεί μόνο μέσα απο τη δικαιοσύνη και τη λεπτομερή εξέταση της υπόθεσης. Και θα είναι πραγματικά σοβαρό.

 

Αυτά τα ερωτήματα  τα βάζουν πολύ σοβαρά πλέον στο τραπέζι οι άνθρωποι του ΟΦΗ, οι οποίοι πίσω απο την όλη ιστορία που δημιουργήθηκε σε μια περίοδο ευχάριστου κλίματος και ηρεμίας στον ΟΦΗ (μετά την πρόσληψη Νιόπλια και των μεταγραφών που έγιναν), βλέπουν κάποιους να βάζουν τρικοποδιές.

 

Κάποιοι στον ΟΦΗ, θεωρούν χτύπημα κάτω απο τη μέση, αυτό που έγινε με την υπόθεση αυτή, σε βάρος των ανθρώπων που έχουν αναλάβει σήμερα την διοίκηση της ομάδας. Και θεωρούν ότι το όλο θέμα και η διάσταση που δόθηκε είναι και για να πλήξει αυτούς. Το προφιλ τους, την οικονομική συνέπεια και τη σοβαρότητα τους.

 

Στον ΟΦΗ υποστηρίζουν  ότι κάποιοι περίμεναν στη γωνία για να χτυπήσουν την σημερινή διοίκηση του ΟΦΗ, ενώ στο παρελθόν ανέχθηκαν-και αποτέλεσαν δεκανίκι τους- απίθανους τύπους που έφεραν τον ΟΦΗ στην καταστροφή. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, έσπευσαν με μια πρωτόγνωρη ορμή, να  βγάζλουν το άχτι τους.

 

Στον ΟΦΗ εμφανίζονται πολύ ενοχλημένοι απο το γεγονός ότι το θέμα «φουσκώθηκε» σε υπέρμετρο βαθμό, δίχως να εξεταστείν απο όλες τις πλευρές το ζήτημα αυτό, καθε αυτό. Γιατί όπως υποστηρίζουν και οι νομικοί της ομάδας, σε κανέναν δεν «φορτώθηκαν» τα χρέη του ΟΦΗ προς το δημόσιο και ας εμφανίζεται ο 66χρονος  χρεωμένος 2.5 εκ. ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πληρώσει κι' όλας! 

 

Το θέμα «πούλησε» με αυτόν τον τρόπο, γιατί τα πράγματα θα ήταν ενδεχομένως διαφορετικά, αν υπολογίσει κανείς ότι τα 2.5 εκ. ευρώ τα έχουν «χρεωθεί» την ίδια στιγμή και οι πρώην πρόεδροι του ΟΦΗ (Βατσινάς, Μαχλάς, Πουλινάκης). Αυτό δε σημαίνει ότι το κράτος θα χρεώσει τον καθ' ένα απο 2.5 εκ. ευρώ για την οφειλή του ΟΦΗ προς το δημόσιο.

 

Η χρέωση είναι συλλογική και αναλογική, όταν έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών,η οποία  δεν έχει έρθει ακόμα για κανένα.

 Δεσμέυσεις και προβλήματα στις οικονομικές συναλλαγές, μπορεί να έχουν γίνει, αλλά -για την ώρα-δεν έχει χρεωθεί τίποτε και σε κανένα.

 

 Στον απόηχο αυτής της υπόθεσης, η οποία εμπεριέχει –είναι αλήθεια- αρκετά θολά σημεία, κάποιοι στον ΟΦΗ υποστηρίζουν ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία παίρνει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης, δεν αποκλείεται να αναδείξει και «εκπλήξεις» σε μια ιστορία, η οποία στιγμιαία έφερε μια αναστάτωση στην κρητική ομάδα, αλλά όσο κανείς την εξετάζει προσεκτικά, ανακαλύπτει και στοιχεία που αγγίζουν τα όρια της έλλειψης σοβαρότητας.

 

Η αλήθεια είναι ότι στις δηλώσεις που έκανε ο 66χρονος, για να καταγγείλει εξαπάτηση σε βάρος του, ότι δεν ήξερε, τι ακριβώς ρόλος του είχε ανατεθεί, αλλά εισέπραττε κανονικά μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου τα 200 ευρώ που του έδινε ο ΟΦΗ (για ποιό λόγο άραγε, αφού δεν εκανε τίποτα;), μπορεί κανείς να διακρίνει πολλά  σημεία στα οποία φάσκει και αντιφάσκει. Ωστόσο, η αλήθεια θα αναδειχθεί απο το αποτέλεσμα της έρευνας που θα κάνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση, έχοντας και στα χέρια του τα έγγραφα και τις υπογραφές και των δυο πλευρών.

 

Στον ΟΦΗ λένε, ότι όχι μόνο δεν ανησυχούν, αλλά έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (και θα τα προσκομίσουν στην αρμόδια αρχή) που τους καλύπτουν απέναντι στις καταγγελίες του 66χρονου για εξαπάτητηση, αλλά κυρίως και στο θέμα της εκκαθάρισης, το οποίο πρέπει να προχωρήσει "και θα προχωρήσει χωρίς εμπόδια" όπως υποστηρίζουν.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μερικές αλήθειες για την εκκαθάριση του ΟΦΗ

 

 

Read 1961 times Last modified on Thursday, 11 February 2016 13:24
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi