Print this page

Ο Αυγενάκης, το Παγκρήτιο και ο "ριψάσπις της ΕΠΟ"

09 Jul 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ Αλέξης Δέδες, αρχικά πήγε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα της Ελλάδος για την διεκδίκηση του τελικού του Europa Conference League για το 2022 ή το 2023 και έκανε λόγο για απόσυρση του φακέλου διεκδίκησης, τονίζοντας ότι η ΕΠΟ δεν πρέπει να υποστεί ήττα, παρά το γεγονός ότι μοναδικός αντίπαλος για την διοργάνωση είναι η Αλβανία.

"Εφαγε" πόρτα όμως, ο Δέδες,  απο τους τοποθετημένους της ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ (Λάκοβιτς-Γεωργίου), οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του στελέχους της Ομοσπονδίας "δεν είναι σοβαρή απειλή", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Τώρα, ο Δέδες, φαίνεται να έχει βάλει μπροστά ένα ακόμη σχέδιο για να "χτυπήσει" τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποιος κατήγγειλε στην συνέντευξη του στην τηλεοραση CRETA ότι η ΕΠΟ του είχε ζητήσει 200-300 χιλ. ευρώ για τον καταρτισμό του φακέλου διεκδίκησης, χρήματα που δεν δόθηκαν και ο φάκελος έγινε χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ.

Ο Δέδες, θέλει τώρα, ναι μεν να μην αποσυρθεί η υποψηφιότητα, αλλά να μην γίνει ο τελικός, αν ανατεθεί στην Ελλάδα, στο Παγκρήτιο στάδιο, καθώς δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε αυτό και το γήπεδο έχει αδυναμίες.

Στη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ο Αλέξης Δέδες, ανέφερε πως ούτε τα έργα στο Παγκρήτιο έχουν προχωρήσει, ούτε χρήματα υπάρχουν.

Επισης αναφέρθηκε πως δεν έχει συσταθεί οργανωτική επιτροπή λόγω της κόντρας μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της ΕΠΣ Ηρακλείου!

 Ο κ. Δέδες πρόσθεσε πως υπάρχει έγγραφο του δήμου Ηρακλείου που αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ζητάει το χώρο που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των τηλεοπτικών μέσων (βαν κλπ) για να τον μετατρέψει σε γήπεδο τένις, ενώ γνωρίζει ότι προορίζεται για άλλη χρήση στο φάκελο υποψηφιότητας, κάτι που εκθέτει τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η ΕΠΟ επί του παρόντος δεν αποσύρει την υποψηφιότητα της όμως θα προτείνει άλλο γήπεδο, πιθανότατα κάποιο στην Αθήνα.

Η ενέργεια αυτή του Δέδε, προκάλεσε νέα αντίδραση απο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

"Ο ρίψασπις της ΕΠΟ υπονομεύει..." τονίζει αιχμηρά ο Υπουργός Αθλητισμού, δίνοντας την απάντηση του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Αυγενάκης: "Εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης του Παγκρήτιου, τρέχει η δημοπράτηση στεγάστρου, υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας ΓΓΑ-Δήμου Ηρακλείου για κάλυψη όποιου επιπλέον κόστους, χειροκροτεί η UEFA τον άρτιο φάκελο διεκδίκησης & ο ρίψασπις της ΕΠΟ υπονομεύει..."

Ο κίνδυνος αποκλεισμού του Παγκρητίου σταδίου, απο την διεκδίκηση της υποψηφιότητας της Ελλάδος για την διεκδίκηση του τελικού του Europa Conference League για το 2022 ή το 2023, είναι πολύ πιθανό (και πρέπει!) να φέρει νέα αντόδραση απο τους τοπικούς φορείς του Ηρακλείου, καθώς είναι μια μεγάλη ευκαιρία μέσα απο αυτήν την διοργάνωση το στάδιο να εκσυγχρονιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βόμβα Αυγενάκη για την ΕΠΟ

 

 

Read 2009 times Last modified on Wednesday, 15 July 2020 13:18
Rate this item
(0 votes)

Latest from george