Print this page

Ο Αυγενάκης θέλει να "ζωντανέψει" το κολυμβητήριο στην πρώην Αμερικάνικη βάση!

03 Jul 2020 Written by

Σε ανοιχτή γραμμή με το ΤΑΙΠΕΔ είναι τα τελευταία 24ωρα παράγοντες του υφυπουργείου αθλητισμού με φόντο την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως του κολυμβητηρίου που βρίσκονται στην έκταση της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναζητείται φόρμουλα αξιοποίησης για ένα κολυμβητήριο – “στολίδι”, ολυμπιακών διαστάσεων που όμως δεν λειτούργησε ποτέ, εγκαταλείφθηκε και λεηλατήθηκε.

“Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και ο ευρύτερος χώρος είναι προς αξιοποίηση. Είναι όμως κρίμα να μην αξιοποιήσουμε το κολυμβητήριο. Το τελευταίο διάστημα έχουμε επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να αναλάβουμε τη διαχείριση του κολυμβητηρίου και να προχωρήσουμε σε μελέτες για την αξιοποίησή του”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Το κολυμβητήριο στην πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών κατασκευάστηκε το 2001 με χρήματα από Ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν λειτούργησε ποτέ. Έχει διεθνείς προδιαγραφές και η πισίνα είναι ολυμπιακών διαστάσεων.

Η έκταση ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και περιλαμβάνεται στο project της παραχώρησης της έκτασης για ανάπτυξη μεγάλης τουριστικής επένδυσης.

Μέχρι στιγμής δεν είχε κατατεθεί ποτέ σχετικό αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα νομικά τμήματα του Ταμείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξετάζουν τα δεδομένα για το αν μπορεί να βρεθεί μία φόρμουλα για να πάρουμε στις αγκάλες μας της ΓΓΑ το κολυμβητήριο σε συνεργασία με τον δήμο Χερσονήσου” σημείωσε ο υφυπουργός αθλητισμού.

Την ίδια ώρα δεν εγκαταλείπεται ο φάκελος για τη δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Ηράκλειο.

Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε μελετητικά το νέο project για το κλειστό κολυμβητήριο στο Ηράκλειο για το οποίο δεν θα υπάρχει αντίστοιχη υποδομή σε ολόκληρη την Κρήτη”, πρόσθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η άμεση υλοποίηση των έργων εκσυγχρονισμού του κολυμβητηρίου στο Λίντο.

“Είναι προτεραιότητά μας ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ στο Λίντο. Σε αυτό το πλαίσιο θα κατασκευαστεί νέα πισίνα και άλλες αθλητικές υποδομές”, δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Read 671 times Last modified on Friday, 03 July 2020 23:20
Rate this item
(0 votes)

Latest from george