Print this page

Ο ΟΦΗ, τα Ζωνιανά, τα αρνιά και τα κατσίκια

20 Nov 2015 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Οσα αρνιά και κατσίκια και αν σουβλίσουν, οι Ζωνιανοί, όσες μαντινάδες και αν πούν, για την επικείμενη φιλοξενία και υποδοχή που ετοιμάζουν στον ΟΦΗ, ένα είναι βέβαιο: Θα παίξουν με πάθος για τη νίκη και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να την πάρουν.

Ολες οι  κινήσεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι παράγοντες του Ερμή, οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση και μόνο οι αφελείς, (αν υπάρχουν)  δεν το έχουν αντιληφθεί.

Στα Ζωνιανά την Κυριακή ο ΟΦΗ, πέρα από ένα κακό αγωνιστικό χώρο, με πλαστικό τάπητα, συνθήκες συνηθισμένες στην Γ Εθνική, θα βρεί απέναντι του και μια ομάδα, που θα είναι με το μαχαίρι στα δόντια, για να πάρει τους τρείς βαθμούς και να «σπρώξει» ακόμη πιο χαμηλά τον ΟΦΗ.

Δεν θέλει και ιδιαίτερο μυαλό, για να αντιληφθεί κανείς, το πώς αντιμετωπίζει η –κατά τ’ άλλα συμπαθής- ομάδα του Ρεθύμνου, την αναμέτρηση. Και καλά κάνει. Θα παίξει για την δική της την προσπάθεια, τον κόσμο της, το χωριό της, την επιβίωση της στην κατηγορία.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία σε αυτό, αλλά ούτε και αιχμή για το πώς αντιμετωπίζουν οι Ζωνιανοί το παιχνίδι. Είναι δικαίωμα τους να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Αυτό φάνηκε άλλωστε με την επιμονή τους, να «στριμώξουν» στον ΟΦΗ στο κλειστό γήπεδο στα Ζωνιανά, αντί να επιλέξουν το αξιοπρεπέστατο γήπεδο του Γάλλου στο Ρέθυμνο, όπου οι συνθήκες του αγώνα θα μπορούσαν να είναι –πράγματι- συνθήκες γιορτής, απο τη στιγμή που το Παγκρήτιο στάδιο δεν ήταν διαθέσιμο, λόγω της προγραμματισμένης επανασποράς του χλοοτάπητα.

Στο στάδιο του Γάλλου, οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων, θα παρακολουθούσαν την αναμέτρηση από τις εξέδρες, οι ποδοσφαιριστές θα έπαιζαν ποδόσφαιρο, στον εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο με φυσικό χόρτο που διαθέτει. Ακόμα και η ασφάλεια του αγώνα θα ήταν σε ανώτερο επίπεδο, όπως παραδέχεται και η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου, η οποία έχει στείλει έγγραφο στην ΕΠΟ, επισημαίνοντας ότι το γήπεδο στα Ζωνιανά, δεν πληροί τις προυποθέσεις ασφαλείας από τη στιγμή που θα βρεθούν σε αυτό και φίλαθλοι του ΟΦΗ.

Για να γίνει το παιχνίδι στο γήπεδο του Γάλλου, θα αρκούσε ένα αίτημα, ώστε η αναμέτρηση να γίνει το Σάββατο, από τη στιγμή που στο γήπεδο του Γάλλου παίζει την Δευτέρα ο Κισσαμικός με τον Εργοτέλη και θα έπρεπε να μεσολαβήσει το 48ωρο. Η ΕΠΟ το είπε ξεκάθαρα, έχοντας στα χέρια της και τις ενστάσεις της αστυνομίας: Για να αλλάξει η έδρα θα πρέπει να πεί το ναι η γηπεδούχος ομάδα.

Το αίτημα δεν έγινε όμως, από τους Ζωνιανούς. Και δεν έγινε, γιατί ήθελαν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ να γίνει στο χωριό τους. Επαναλαμβάνω δικαίωμα τους.

Γνωρίζουν το «πρόβλημα» του ΟΦΗ σε κλειστά γήπεδα με πλαστικό τάπητα και ξέρουν  ότι σε αυτές τις συνθήκες, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν και αυτοί «κάτι» από το παιχνίδι.

Από τη μια η δύναμη στο παιχνίδι τους, που είναι και το σήμα κατατεθέν της σκληροτράχηλης ομάδας αυτής στην έδρα της, από την άλλη το κακό γήπεδο, δίνουν στους Ζωνιανούς την ελπίδα, ότι μπορούν να «ζορίσουν» τον ΟΦΗ.

Και θα το κάνουν, αν οι παίκτες του ΟΦΗ, τους δώσουν την αφορμή.

Την Κυριακή στα Ζωνιανά, αν οι παίκτες του ΟΦΗ θέλουν να κρατήσουν ζωντανό της ανόδου και να μην  κάνουν «Μαύρα Χριστούγεννα», θα πρέπει να βγάλουν ψυχή στο γήπεδο και να κερδίσουν , καθώς δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τον ΟΦΗ, ακόμα και αν βρισκόμαστε ακόμη στην 9η αγωνιστική της Γ Εθνικής, από αυτήν την αναμέτρηση, θα κριθούν πολλά για την φετινή πορεία της ομάδας...

Read 2245 times Last modified on Sunday, 22 November 2015 22:26
Rate this item
(0 votes)

Latest from george