Print this page

Πέρασαν 40 μέρες, αλλά κανείς δεν έχει ξεχάσει τον μεγάλο δάσκαλο της διαιτησίας

31 May 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Πέρασαν 40 μέρες, απο τον ξαφνικό χαμό του μεγάλου δασκάλου της Κρητικής διαιτησίας και κανείς δεν τον έχει ξεχάσει.
Η εκκλησία της Φορτέτσας γέμισε ασφυκτικά την Κυριακή (31/5) το πρωί, στο 40ημερο μνημόσυνο, του Γιώργου Κουκουλάκη, του πρώην διεθνή διαιτητή, ο οποίος έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών στις 26 Απριλίου, μετα απο ανακοπή καρδιάς.
Ο πολύ αγαπητός άνθρωπος της διαιτησίας, στην αθλητική και κοινωνική ζωή του Ηρακλείου, έφυγε την εποχή των απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊου και πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην κηδεία, καθώς αυτή ήταν και η παράκληση της οικογένειας.
Για το λόγο αυτό, στο μνημόσυνο, ο κόσμος ήταν πολύς, ώστε να συλλυπηθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος για την μεγάλη τους απώλεια.
Διαιτητές απο όλη την Κρήτη, άνθρωποι της πολιτικής και αθλητικής ζωής του τόπου, φίλοι της οικογένειας, ήταν εκεί «για τον κύριο Γιώργο», ένα ισχυρό χαρακτήρα, ένα άνθρωπο με έντονη προσωπικότητα και πολύ αγαπητό στην κοινωνία του Ηρακλείου.
Εντονη η παρουσία της παλιάς φρουράς του ΟΦΗ (Καζανάκης, Μυριοκεφαλιτάκης, Δουλουφάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Παναγιώτης Σπυριδάκης, αλλά και ο Δημ. Αποστολάκης, απο τη νεότερη εποχή, αλλά και ο Γιάννης Αρώνης ο νεότερος).
Ο εκλιπών Γιώργος Κουκουλάκης, είχε έντονη σχέση με τον ΟΦΗ, στην εποχή της δόξας, αλλά και παλαιότερα, καθώς δεν έκρυψε ποτέ τα συναισθήματα του για την ομάδα και δεν την σφύριξε ποτέ στην Α’ Εθνική, μετά απο δικό του αίτημα! 
 
Ο Γιώργος Κουκουλάκης, σφύριξε μόνο ένα παιχνίδι του ΟΦΗ, το τελευταίο στην καριέρα του με τον Απόλωνα στο Γεντί Κουλέ, το οποίο δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το αποδέχθηκαν και οι δυο ομάδες!
Είδαμε ακόμη τον αντιπεριφερειάρχη  Νίκος Συριγωνάκης, ο οποίος άλλωστε υπήρξε παλιός διαιτητής και πρόεδρος του συνδέσμου Ηρακλείου και έχει να λέει για τον «δάσκαλο Κουκουλάκη» στα πρώτα του βήματα.
Πρώην πρόεδροι του ΣΔΠΗ, ο Κώστας Διβινής, ο Μιχάλης Γαρεφαλάκης, ο Γιώργος Κουναλάκης, ο Κώστας Κουναλάκης, ο Μανόλης Γιανναδάκης με την έντονη δράση στην διαιτησία, αλλά και στον σύνδεσμο Λασιθίου, στενός φίλος και κουμπάρος του εκλιπόντα.
Ακόμη, ο πρώην διαιτητής  Σούπερ Λίγκ Μιχάλης Βοσκάκης απο το Ρέθυμνο, ο Τσαγκαράκης διαιτητής Σούπερ Λίγκ  απο τα Χανιά, ο βοηθός Σούπερ Λίγκ Πάγκαλος απο το Λασίθι, ο διεθνής βοηθός Νικολακάκης απο το Ηράκλειο.
Αρκετοί διαιτητές απο το Ηράκλειο απο την παλιά φουρνιά (Μαστορίδης, Κοκκινάκης, Πολυχρονάκης, Γιαλαμάς, Κοκκινίδης, Μαυραντωνάκης, Κριθινάκης Κωστας και πιθανόν και κάποιοι άλλοι που μπορεί να μην έπεσαν στην αντίληψη μας). Απο τους νεότερους διαιτητές του Ηρακλείου οι Μανδελενάκης,Σφακιανάκης, Τζανακάκης, Κυριακίδης κ.α.)

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου, Χάρης Βαβουρανάκης.
Αρκετοί άνθρωποι απο τον δικηγορικό κόσμο, συνάδελφοι του Στέλιου Κουκουλάκη, ιού του εκλιπόντα (Παπαστεφανάκης, Μαλλιαράκης και άλλοι).
Πολλοί φίλοι και συνάδελφοι του Γιώργου Κουκουλάκη, απο την ΔΕΗ, αλλά και Παλαίμαχοι παίκτες του ΟΦΗ (Κώστας Πίτσος, Αρης Βασιλείου).
Φίλοι της οικογένειας που έσπευσαν να τους σφίξουν το χέρι και με ένα χτύπημα στην πλάτη να τους παρηγορήσουν για την μεγάλη τους απώλεια.
Ο πόνος της οικογένειας είναι ακόμη νωπός, γιατί έχασε τον «καπετάνιο» της και αυτός ο πόνος παραμένει ανάγλυφος στα πρόσωπα της συζύγου και των παιδιών της οικογένειας.
Ο Μιχάλης Κουκουλάκης, που συνέχισε το έργο του πατέρα του στην διαιτησία, έγινε διαιτητής ΦΙΦΑ και σφύριξε για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, σε Ελλάδα και Ευρώπη και σήμερα είναι υπεύθυνος VAR στην Ελλάδα, είναι λογικό να μην έχει ξεπεράσει ακόμη το ισχυρό πλήγμα.
Οπως και ο Στέλιος, αλλά και η σύζυγος του εκλιπόντα, η κυρία Αντα.
Οι στιγμές είναι δύσκολες για αυτούς.
Η συμπαράσταση και η αγάπη των φίλων τους, ίσως ήταν μια παρηγοριά σε όλο αυτο που περνάνε.
Να ζήσουν, να τον θυμούνται αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, που έγραψε ιστορία σε αυτό που αγάπησε περισσότερο απο κάθε άλλο στη ζωή του: τη διαιτησία.
Ο Γιώργος Κουκουλάκης υπήρξε ο πρώτος Κρητικός διαιτητής που πήρε στο σήμα της FIFA.
Eπί σειρά ετών πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Ηρακλείου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΟ, αλλά και στην ΟΔΠΕ.
Οι άνθρωποι της διαιτησίας στο Ηράκλειο, θα πρέπει να βρούν τρόπους ώστε η μνήμη του, να παραμείνει ζωντανή.
Read 357 times Last modified on Sunday, 07 June 2020 22:09
Rate this item
(0 votes)

Latest from george