karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

KEN ofi 500x167

KABAKAS-mvpnnnn

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

fimi500x167

ASFALEISKRITI500X176

pwm 2 500x176

winnerkorts

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

benneto ofi 414x140

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

Επίσημο: Tα βρόντηξε η διοίκηση-Αντίο με αιχμές

22 May 2020 Written by

Eίχε γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα, αλλά είναι πλέον και επίσημο.

Η διοικηση Παναγιωτάκη στον Ηρόδοτο, δεν θα συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας.

Σε ανακοίνωση της, στην οποία κάνει τον απολογισμό της διετούς παρουσίας της, αναφέρει ότι «η απερχόμενη διοίκηση Ηροδότου κυρίως σε ότι αφορά τον πρόεδρο και τους στενούς του συνεργάτες του, δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της», ενώ κάνει ένα απολογισμό για τα δυο χρόνια παρουσίας της, στο τιμόνι της ομάδας.

Στην ανακοίνωση-απολογισμό της διοίκησης του Ηροδότου, δεν λείπουν οι αιχμές για ττην οικονομική κατάσταση που παρέλαβε την ομάδα, αλλά και "για συμπεριφορές που  πολλές φορές λειτουργούσαν ανταγωνιστικά, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα πέραν της αξιοπιστίας του συλλόγου , αλλά και στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την καθημερινή λειτουργία κυρίως του ποδοσφαιρικού τμήματος" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Ηροδότου:

«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2018-2020

Απερχόμενου Δ.Σ. ΠΑΣΑ Ηροδότου.

Επειδή η απερχόμενη διοίκηση Ηροδότου κυρίως σε ότι αφορά τον πρόεδρο και τους στενούς του συνεργάτες του, δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της και επειδή λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορονοιού , οι εργασίες και το περιεχόμενο της προσεχούς Γ.Σ. θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες σε χρόνο αλλά και συμμετοχή μόνο των εγγεγραμμένων μελών , με εντολή του προέδρου ΔΣ , θα παρουσιαστούν μέσω της επίσημης αυτής σελίδας , τα πεπραγμένα της Διοίκησης σε καθημερινή βασή μέχρι να ολοκληρωθούν.

Γνωρίζουμε ότι η ημερομηνία σύγκλησης της ΓΣ θα αποφασιστεί στο ΔΣ της 3/6/2020.

Επίσης επί των αναφερομένων παρακάτω η διοίκηση θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες με συνέντευξη στα ΜΜΕ.

____________________

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΑΠΟ 20/9 2018 ΜΕΧΡΙ 22 ΜΑΙΟΥ 2020

ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

1.ΑΠΟ 20/9/2018-ΜΕΧΡΙ 1/7/2019

α.Διοικητική και Οικονομική κατάσταση συλλόγου-Ενέργειες

Το Διοικητικό συμβούλιο εξελέγη την 14/9/2018 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 21/9/2018.

Την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη από πλευράς Διοικούσας Επιτροπής , η προσπάθεια εξεύρεσης μεγαλομετόχου για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ Ηρόδοτος.

Το Δ.Σ. μας δεν παρέλαβε οικονομικό αποθεματικό (ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)απεναντίας οικειοθελώς ανέλαβε την εξόφληση συνολικών χρεών 17.000 € , ποσών τα οποία προκύπταν αμέσως ή εμμέσως ως οφειλές. Οφειλές σε προπονητές Ακαδημιών , σε εργολάβο χόρτου κ.λ.π.

Επίσης όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Γ.Σ. υπήρχε επίσης χρέος 20.000 € , το οποίο δεν πρόκυπτε από αποφάσεις ‘η εγγραφές στα πρακτικά ΔΣ , τιμολόγια ή αποδείξεις και το οποίο ανέλαβε να εξοφλήσει η πρώην Διοίκηση ως όφειλε.Από τα παραπάνω οφειλόμενα ποσά , η απερχόμενη Διοίκηση του Ερασιτέχνη εξόφλησε μέχρις ευρώ όλα τα ποσά που ανέλαβε ως μη όφειλε να εξοφλήσει.

Αντίθετα δεν γνωρίζουμε εάν κάποια από τις παραπάνω οφειλές που δημιούργησε και ανέλαβε εγγράφως συγκεκριμένο τρόπο (και συγκεκριμένο πρόσωπο από την προηγούμενη διοίκηση) να εξοφλήσει ,σε αθλητές , προπονητές , προμηθευτές , επιχειρηματίες δεν εξοφλήθηκε , με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία κ.λ.π. του συλλόγου.

Ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Διοίκηση διαπίστωσε ότι ο σύλλογος στερείτο των απαραίτητων κατά νόμο 2725/1999 βιβλίων και στοιχείων , αλλά και πολλών προβλημάτων με τους χρήστες των χώρων και για τον λόγο αυτό άμεσα:

1.Ενημέρωσε ως όφειλε τις αρχές για την απώλεια των βιβλίων και στοιχείων ως προϋπόθεση για την μέσω της περιφέρειας Κρήτης εκδοση και θεωρηση των βιβλίων και στοιχείων , ώστε ο Ηρόδοτος να έχει την πλήρη νομική , αθλητική και φορολογική νομιμοποίηση.

2.Ανέθεσε σε ορκωτούς εκτιμητές την έρευνα και εκτίμηση της οικονομικής κλπ κατάστασης του συλλόγου, για την τελευταία διετία από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, όχι με στόχο τον νομικό έλεγχο , αλλά την διαπίστωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου. Το πόρισμα των ορκωτών εκτιμητών , με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ , δεν κοινοποιήθηκε αλλά αξιοποιήθηκε ώστε στην συνέχεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική και διοικητική διαφάνεια και λογοδοσία.

3.Νομιμοποίησε και εξέδωσε άδεια λειτουργίας του κυλικείου Ακαδημιών και υπέγραψε νόμιμο συμφωνητικό με τον ιδιώτη , με μηνιαίο μίσθωμα , που λήγει την 31/12/2020, του οποίου όλα τα έσοδα κατέληγαν στην συντήρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος.Το κυλικείο του κεντρικού γηπέδου παρέμεινε στην διαχείριση του συλλόγου.(Την περίοδο 2018-2019 παραχωρήθηκε δωρεάν στην ΠΑΕ)

4.Συνήψε μονοετή συμφωνητικά παραχώρησης με όλους τους χρήστες (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,ΒΟΝΝΗ,ΟΜΟΝΟΙΑ)του Γηπ΄.Σκουρέλος με μέση ετήσια χρέωση συντήρησης .Τα έσοδα αυτά αποκλειστικά διοχετεύτηκαν στην συντήρηση του γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση , όρισε γενικό δντή μέλος της Διοίκησης , με καθήκοντα την γενική δνση του συλλόγου και τον συντονισμό όλων των ενεργειών.(Αμέσως μετά την διάλυση της ΠΑΕ, το μέλος αυτό ανέλαβε ουσιαστικά και τα άτυπα καθήκοντα του τεχνικού δντή.)

Διαπιστώθηκε άμεσα το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των υποδομών των γηπέδων ΜΙΝΙ ποδοσφαίρου και γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος και η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων αυτών κατέστη ως πρώτη προτεραιότητα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι γενικά οι συνεργαζόμενοι με τον σύλλογο (Ιδιώτες , προπονητές κ.λ.π), δεν λειτουργούσαν στην βάση κάποιων κανόνων , αλλά ορισμένοι από αυτούς είχαν εξασφαλίσει και το προνομιακό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης , αλλά και της επιβολής της παρουσίας τους , άρα και της υποχρεωτικής συνεργασίας , με την όποια διοίκηση. Προς τούτο είχαν οργανώσει ομάδες υποστηρικτών κυρίως στους γονείς των παιδιών των Ακαδημιών και μέσω αυτών ασκούσαν κάθε φορά την πίεση ώστε να εξασφαλίζουν την παρουσία τους ως εργαζόμενοι στον σύλλογο .

Η Διοίκηση μόλις αντιλήφθηκε τα παραπάνω απομάκρυνε άμεσα τα πρόσωπα αυτά με πολύ μεγάλες αντιδράσεις και προσπάθησε να πείσει τους πάντες στην κατεύθυνση της ΕΝΙΑΙΑΣ λειτουργίας , του Ηροδότου στο σύνολο του.

Για να επιτευχθεί αυτό , θα έπρεπε να τεθούν κανόνες λειτουργίας και πάνω σε αυτούς να δεσμευτούν όλοι.

Για τον λόγο αυτό μελετήθηκαν και συντάχθηκαν οι ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ , που περιλαμβάνει τον τρόπο και τα μέσα κοινής λειτουργίας όλων των τμημάτων , συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών και των θυγατρικών ομάδων.(ΝΕΟΙ-ΕΛΠΙΔΕΣ)

Ταυτόχρονα προέβη στην πλήρη αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου καταστατικού αλλά και εναρμόνιση του με τον νέο αθλητικό νόμο ,κείμενα που εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γεν.Συνέλευση 25 Μαίου 2019 , χωρίς καμία διαφωνία.

Στην συνέχεια με την έναρξη της περιόδου 2019-2020(μετά τον υποβιβασμό της Α ομάδας και την διάλυση της ΠΑΕ) κατά την οποία ο νέος ψηφισμένος κανονισμός θα είχε εφαρμογή για όλους και θα υπήρχε μία επιτροπή χορηγιών , μία οικονομική επιτροπή , κοινή προπονητική ομάδα με κοινούς κανόνες λειτουργίας , επιλογής και εξέλιξης ποδοσφαιριστών , υπήρξε σφοδρή και ακατανόητη αντίδραση αντίδραση από συγκεκριμένα πρόσωπα. τα οποία κατά την ψήφιση του σχετικού κειμένου στην Γεν,Συνέλευση όχι μόνο το υπερψήφισαν αλλά έπλεξαν και το εγκώμιο του ενιαίου κανονισμού λειτουργίας, αλλά στην συνέχεια αμφισβητούσαν την υποχρέωση και το καθήκον της Διοίκησης να διοικήσει.

Η κατάσταση αυτή και οι συμπεριφορές πολλές φορές λειτουργούσαν ανταγωνσιτικά, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα πέραν της αξιοπιστίας του συλλόγου , αλλά και στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την καθημερινή λειτουργία κυρίως του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Συνεχίζεται....»

Read 81 times Last modified on Friday, 22 May 2020 16:21
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi