Print this page

Αναβλήθηκε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση στην Κρήτη

08 Apr 2020 Written by
Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση που επρόκειτο να γίνει στην Κρήτη το καλοκάιρι, αναβάλλεται.
Πρόκειται για το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα Νεανίδων (U-18), που είχε προγραμματιστεί να γίνει στα Δυο Αοράκια απο τις 4-12 Ιουλίου, στα Δυο Αοράκια.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία του μπάσκετ ανακοίνωσε την αναβολή όλων των διοργανώσεων για το καλοκαίρι,
στις μικρές ηλικίες λόγω του κορονοϊού, όπως επίσης τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης των τριών συλλογικών διοργανώσεών της με Final Eight και Final Four. τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Το μείζον βέβαια ζήτημα έχει να κάνει με το EuroBasket του 2021 σε άνδρες και γυναίκες, για τα οποία δεν πάρθηκε απόφαση -μοιάζει αναπόφευκτη η μετακίνησή του κατά ένα χρόνο, για το 2022. 
Από εκεί και πέρα, για τις τρεις διοργανώσεις που γίνονται υπ' ευθύνη της (EuroLeague Women, EuroCup Women και FIBA Europe Cup) κατέστη σαφές πως η καλύτερη επιλογή είναι να υπάρξει απόφαση ανάλογη με αυτή που ανακοίνωσε το Basketball Champions League, δηλαδή η τελική φάση να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές, κάτι που όμως θα αποσαφηνιστεί και θα οριστικοποιηθεί σε επόμενη σύσκεψη, τον Μάιο. Για τις δύο διοργανώσεις των γυναικών προτάθηκε να υπάρξει Final Eight, ενώ για αυτή των ανδρών να γίνει Final Four.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στις διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού που αναβλήθηκαν, αποφασίστηκαν τα εξής:
- Οι χώρες που είχαν αναλάβει τις φετινές διοργανώσεις διατηρούν ακέραιη τη δυνατότητα για εκείνες του 2021, εφόσον το επιθυμούν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκύψει διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων, που θα ξεκινήσει ως είθισται το φθινόπωρο.
- Δεν θα υπάρξουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί στις κατηγορίες.
- Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Εφήβων του 2021 θα προκριθούν βάσει της κατάταξης που υπάρχει στο FIBA Ranking.
- Οι συμμετοχές για τις διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιών θα πραγματοποιηθούν κανονικά το 2021, όπως προβλέπεται βάσει των ηλικιών και των οικονομικών απαιτήσεων. Αναπόφευκτα, θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για το 2021.
 
Read 611 times Last modified on Sunday, 12 April 2020 20:32
Rate this item
(0 votes)

Latest from george