Print this page

Η Στοκχόλμη συναντά το θάνατο-Η κραυγή αγωνίας του Ελληνα προπονητή

03 Apr 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Το καμπανάκι του κινδύνου,  για τον τρόπο που η Σουηδία αντιμετωπίζει την υπόθεση του κορωνοϊου, κρούει με ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος ζεί και εργάζεται εκει.
Ο 47χρονος προπονητής απο την Καλαμάτα, πολύ γνωστός στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό απο το παλαιότερο πέρασμα του σε διάφορες ομάδες της Ελλάδος (Γιάννινα, Πλατανιά, Λεβαδειακό), εργάζεται σήμερα στην Σουηδική "Ακρόπολις", μια ομάδα η οποία στηρίζεται σε Ελληνες της Σουηδίας.
Ο ίδιος -και δεν είναι η πρώτη φορά-αναφέρεται με σκληρά λόγια για την καθυστερημένη αντίδραση της Σουηδίας, στην υπόθεση του κορωνοϊου.
Οπως και στην εφαρμογή ενός τύπου "ανοσία της αγέλης" που εφαρμόζουν και εκεί, με ημίμετρα, κόντρα στην πανδημία.
Σε μια χώρα, η οποία φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα, την ίδια ώρα που οι θανατοι απο τον κορωνοϊό, είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα.
Ο Ελληνας τεχνικός, γνωστός για την σοβαρότητα των τοποθετήσεων του κατά καιρούς, γράφει ότι "θα έλεγα ότι η Στοκχόλμη ετοιμάζεται να συναντήσει το θάνατο και την τραγωδία, αλλά δεν ετοιμάζεται καν".
Και καταλήγει την αναφορά του με τη φράση "Χρήμα εναντίον ζωής σημειώσατε άσο; Ίδωμεν λίαν συντόμως".
 Οπως γράφει ο Γιάννης Χριστόπουλος:
"Κορωναίος: 55 συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα, 59 σε μια μέρα την Τετάρτη στη Σουηδία. Σε μία χώρα που έχει ένα εκατομμύριο λιγότερο πληθυσμό από την χώρα μας. Διαθέσιμες πλέον εντατικές κλίνες στη Στοκχόλμη  μόλις 7... Οι ειδικοί υπολογίζουν την κορύφωση γύρω στις 5-10 Μαΐου! Και είναι λογικό γιατί βρίσκεται 2-3 εβδομάδες πίσω από την Ελλάδα. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά μαζί με κάποια ημίμετρα.
Η θεωρία της ανοσίας της αγέλης η οποία απέτυχε παταγωδώς σε Αγγλία και Αμερική ή ουσιαστικά η ανθρωποκτονία στο βωμό του χρήματος;
Περιμένω να δω τι θα ακολουθήσει. Αν και για εμένα είναι απλά μαθηματικά.
Θα έλεγα ότι η Στοκχόλμη ετοιμάζεται να συναντήσει το θάνατο και την τραγωδία, αλλά δεν ετοιμάζεται καν.
Χρήμα εναντίον ζωής σημειώσατε άσο; Ίδωμεν λίαν συντόμως".
Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα 10.gr o Γιάννης Χριστόπουλος, είχε εκφράσει ξανά την ανησυχία του.
Οπως είχε πει «εδώ δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους, τα μαγαζιά είναι ανοιχτά τα μέσα μεταφοράς γεμάτα. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ήταν επίσης ανοιχτά μέχρι πριν λίγες ημέρες. Υπάρχουν περισσότερα από χίλια κρούσματα επιβεβαιωμένα και μαζί δυστυχώς οι πρώτες ανθρώπινες απώλειες. Οι Σουηδοί όμως το αντιμετωπίζουν μάλλον με έναν τρόπο πιο… βρετανικό. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την κατάσταση στη χώρα μας, στην Ελλάδα είναι πραγματικά διαφορετική σε σχέση με αυτό που συμβαίνει εδώ. Προσωπικά είμαι πολύ πιο κοντά στον δικό μας τρόπο σκέψης. Προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια. Νιώθω καλύτερα γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα η οικογένεια μου βρίσκεται υπό μια δεσμίδα μέτρων προστασίας. Όταν είσαι μακριά ανησυχείς περισσότερο γιατί δεν μπορείς να βοηθήσεις. Έχει σημασία λοιπόν να ξέρεις ότι το κράτος λειτούργησε με αντανακλαστικά. Και ότι προσπαθεί να προστατεύει κάθε πολίτη. Η Σουηδία είναι πραγματικά πολύ οργανωμένη σε όλα. Το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή. Μου έχει κάνει εντύπωση λοιπόν ότι δεν έχουν προκύψει ήδη κάποια μέτρα αντίστοιχα με τα ελληνικά. Αλλά αυτός είναι ο τρόπος της».
 
Read 1857 times Last modified on Wednesday, 08 April 2020 19:08
Rate this item
(0 votes)

Latest from george