Print this page

Ο Πουρσανίδης, η τηλεδιάσκεψη και η επόμενη μέρα

03 Apr 2020 Written by
 
"Δεν ξέρω ποιά θα είναι η επόμενη μέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο" ανέφερε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94.6, o Ηλίας Πουρσανίδης. O αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, ανέφερε ότι όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να είναι ομόφωνη και να εξεταστούν όλοι οι παράμετροι, ενώ τόνισε ότι η τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των ομάδων ήταν υψηλού εππέδου.
Ενώ για την επιθυμία της UEFA να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, ανέφερε ότι "στο τέλος θα δούμε αν αυτό που λέει η UEFA είναι εφικτό"
Αναλυτικά κάποιες απο τις αναφορές του:
«Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη μέρα, ειλικρινά σας το λέω. Είναι πρωτόγνωρες συνθήκες, αχαρτογράφητες. Χρειάζεται ψυχραιμία και αισιοδοξία. Μετά από κάθε τραγικό γεγονός, δίνονται ευκαιρίες, υπάρχει ανάπτυξη και εξέλιξη. Πρέπει όλοι μας να διορθώσουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε πριν, που δεν είχαμε το χρόνο να τα βάλουμε σε μία σειρά. Ισως είναι μία φοβερή ευκαιρία σε μία επανεκκίνηση.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Φανταστείτε τώρα να υπήρχε ποδόσφαιρο και ο κόσμος να ξεχνιόταν. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. Είναι ευκαιρία να διορθώσουμε πράγματα για να μας εμπιστευτεί ο κόσμος και να επιστρέψει στα γήπεδα.
«Υψηλού επιπέδου η τηλεδιάσκεψη»
Όλοι θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου, όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Χθες ακούστηκαν στην τηλεδιάσκεψη κάποιες σκέψεις. Δεν έγινε η τηλεδιάσκεψη για να παρθούν αποφάσεις, αλλά για να πέσουν προτάσεις στο τραπέζι. Είναι λογικό να έπεσε και το ενδεχόμενο οριστικής αναστολής. Το ποδόσφαιρο, όμως, δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται προς τα έξω. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, υπάλληλοι, οικογένειες. Η κάθε απόφαση θα πρέπει να έχει δουλευτεί πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνο για όλους.
Χθες έγινε το βήμα για να φτιαχτεί μία ομάδα για να εξετάσει και να δουλέψει τα σενάρια. Κάτι συγκεκριμένο δεν έχουμε, ειδικά για ημερομηνίες. Για παράδειγμα, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να παίξουμε ποδόσφαιρο τον Ιούλιο. Λέω μία περίπτωση από αυτές που ακούγονται. Τα συμβόλαια όλων των ποδοσφαιριστών τελειώνουν 30/06. Πώς θα παίξει ένας ποδοσφαιριστής; Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν.
Αυτό που ειπώθηκε χθες είναι ότι αναστέλλεται το πρωτάθλημα μέχρι 24 του μήνα και υπάρχει πιθανότητα να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη πριν από αυτή την ημερομηνία. Είναι σημαντικό ότι χθες έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Ήταν υψηλού επιπέδου και υπήρξε ομοφωνία. Δεν πρέπει να το προσπερνάμε αυτό. Είναι ευκαιρία να βάλουμε στην άκρη αντιπαλότητες και εγωισμούς. Φάνηκε ότι πραγματικά όλοι σκύβουμε πάνω από το πρόβλημα με το ίδιο πάθος και την ίδια σκέψη.
"Στο τέλος θα δούμε αν αυτό που λέει η UEFA είναι εφικτό"
"Προτεραιότητα είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Είμαστε σύμφωνοι με αυτό που λέει η UEFA. Στο τέλος θα δούμε αν αυτό που λέει η UEFA είναι εφικτό.
Ας πάρουμε το αρνητικό σενάριο. Τι θα θέλουμε τελικά; Να ολοκληρώσουμε ένα πρωτάθλημα και να χαθεί και το επόμενο; Ή να μπει ένα τέλος με το λιγότερο δυνατό κόστος και να αρχίσει το επόμενο σωστά; Αν το εφετινό πρωτάθλημα πάει πιο πίσω, τότε το επόμενο θα αρχίσει πιο αργά. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν τα ευρωπαϊκά ματς, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα χορηγικά, τι θα γίνει με τα συμβόλαια των παικτών. Δεν ξέρουμε αν οι χορηγοί θα θέλουν να συνεχίζουν να στηρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Κάθε απόφαση να είναι ομόφωνη"
Ό,τι και να αποφασιστεί πρέπει να είναι πεντακάθαρο και αποδεκτό από όλους. Μην κοιτάτε μόνο την κορυφή, δηλαδή ποιος θα είναι πρωταθλητής. Ας δούμε και την «ουρά». Τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το μεγαλύτερο κακό που κάνουμε οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είναι οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις. Μία οικογένεια θέλει να πάει στο γήπεδο και βλέπει να μιλάνε άσχημα για αυτό. Και αναρωτιούνται «γιατί να πάω αφού οι ίδιοι κατηγορούν το προϊόν». Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι όποια απόφαση κι αν παρθεί πρέπει να είναι ομόφωνη και πανηγυρική.
Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα αισιόδοξα. Κάποια στιγμή όλο αυτό θα κάνει τον κύκλο του. Η επόμενη μέρα θα έχει ευκαιρίες. Πάμε αυτές τις ευκαιρίες να μην τις χάσουμε ξανά.
Πρέπει να πούμε όλοι ένα μπράβο σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή. Σε γιατρούς, νοσηλευτές, σε όσους τα δίνουν όλα αυτόν τον καιρό. Είμαστε υπερήφανοι που μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει βλέπεις Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες χώρες. Πόσο σπουδαίο είναι αυτό!»
 
 
 
Read 508 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from george