Print this page

Ο Γιάννης, ο κορωνοϊος και το μήνυμα του απο τη Νότια Αφρική

26 Mar 2020 Written by

O κορωνοϊος έχει χτυπήσει πλέον και τη Νότια Αφρική, όπου τα μέτρα απαγόρευσης, θυμίζουν κάτι απο ...Ελλάδα.

Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί, τα καταστήματα έχουν κλείσει ενώ υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί.

Ενας παλιός μας γνώριμος, απο την θητεία του στον ΟΦΗ, ο Γιάννης Ποτουρίδης που παίζει μπάλα στους "Citizens" του Κέηπ Τάουν, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Μέχρι τις 15 Απριλίου τα πάντα σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο, έχουν αναβληθεί, ενω οι παίκτες κάνουν προπόνηση σε γκρούπ ανα δυο μόνο άτομα στο γήπεδο.

Οι πτήσεις πτρος το Κεηπ Τάουν έχουν απαγορευθεί, ενώ είναι ανοιστά μλονο τα Σουπερ Μάρκετ και τα φαρμακεία.

Πάντως, τονίζει ότι στη Νέα Αφρική, νοιώθει ασφάλεια.

Οπως είπε στο sport24.gr o 28χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός "εδώ τα πάντα έχουν αναβληθεί μέχρι και τις 15 Απριλίου. Κάναμε μια προπόνηση την προηγούμενη Δευτέρα. Πήγαμε σε γκρουπ ανά δύο άτομα στο γήπεδο και κάναμε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Μόνο τρέξιμο, δηλαδή, δεν υπήρχε επαφή. Επιστρέψαμε κατευθείαν σπίτι μας. Στο Κέιπ Τάουν έχουν κλείσει τα πάντα. Ανοικτά είναι μόνο τα σούπερμαρκετ και τα φαρμακεία. Φανταστείτε στο Κέιπ Τάουν έχουν γύρω στα 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ δεν έχει χάσει κάποιος τη ζωή του. Τα συνολικά στη Νότια Αφρική ξεπερνούν τα 700. Με αυτό θέλω να πω ότι έλαβαν γρήγορα τα μέτρα, ακόμη κι όταν δεν συνέτρεχε ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Η δραστικότητα μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή, δεν ήταν τόσο αυστηρά. Πριν από δύο ημέρες απαγορεύτηκαν και οι πτήσεις. Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα. Στα σούπερμαρκετ μπαίνουν μάξιμουμ πέντε με δέκα άτομα. Δεν σου επιτρέπουν να μπεις μέσα στο σούπερμαρκετ εάν δεν βάλεις αντισηπτικό μπροστά τους στην είσοδο. Υπάρχει ένας άνθρωπος που σου βάζει. Βασικά, υπάρχει αντισηπτικά, παντού δεξιά κι αριστερά. Οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχει ανησυχία. Με ρωτούν τι γίνεται στη χώρα μου, γιατί όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα δεν υπήρχε κρούσμα στη Νότια Αφρική. Τους λέω ότι η κυβέρνηση έλαβε γρήγορα τα αυστηρά μέτρα κι αυτό έκανε καλό. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος, όταν σταματήσει αυτό που γίνεται με τις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν να ρολάρουν να δουλεύουν. Δεν θα είναι εύκολο. Σίγουρα θα επηρεάσει το ποδόσφαιρο. Εγώ βλέπω ότι σε πολλές χώρες δύσκολα θα τελειώσει η διοργάνωση και η σεζόν. Εύχομαι να τηρήσουμε τους κανόνες να βγούμε νικητές και στο τέλος να χαμογελάσουμε. Στη Νότια Αφρική πάντως αισθάνομαι ασφάλεια αυτή τη στιγμή όσον αφορά στην υγεία μου".

Read 513 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from george