karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ο "καπετάνιος" που οδηγεί τον...δεύτερο ΟΦΙ της Κρήτης, σε ήρεμες θάλασσες

16 Mar 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
O ...δεύτερος ΟΦΙ της Κρήτης, αυτός της Ιεράπετρας, ζεί στη...σκιά του μεγάλου ΟΦΗ του Ηρακλείου, όμως έχει και αυτός 50 χρόνια ιστορίας και κάνει την προσπάθεια του να παίξει το ρόλο του στο ποδοσφαιρκό προσκήνιο.
Με τον "καπετάνιο"της ομάδας, τον Θανάση Χηνόπουλο, ένα Αθηναίο, που ήρθε στην Κρήτη (λόγω γυναίκας, η οποία κατέγεται απ τα Χανιά), να μεγαλουργήσει επιχειρηματικά, ταξιδεύοντας κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια τουρίστες με τα "καραβάκια" του, στους υπέροχους προορισμούς Ιεράπετρα-Νήσος Χρυσή, Μακρύ Γιαλός- Κουφονήσι και Κίσσαμος-Γραμβούσα και Μπάλος, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την φετινή υπέροχη πορεία της ομάδας στην Football league, την καθαρή και δίχως σκιές όπως λέει προσπάθεια που κάνει, αλλά και τους 7 τίτλους που έχει κατακτήσει με την ομάδα της Ιεράπετρας τους τελευταίους 26 μήνες που είναι στην προεδρία, με εκείνους που ξεχωρίζουν το πρωτάθλημα Ερασιτεχνών Ελλάδος, αλλά και τον τίτλο στην Γ' Εθνική, που θα μπορούσε να έχει φέρει σήμερα τον ΟΦΙ στην δεύτερη κατηγορία και όχι στην τρίτη (Football league) που ξαναγωνίζεται σήμερα.
Ο Θανάσης Χηνόπουλος, τάσσεται υπέρ των σεναρίων της επιστροφής της Β' Εθνικής, σε δυο ομίλους των 14 ομάδων, ενω μας μίλησε ακόμη για τους 1500 σταθερούς φιλάθλους που έχει σε κάθε παιχνίδι στο "Βυζουνεράκειο", επίδοση που θα τη ζήλευαν και ομάδες Σούπερ Λίγκ, αλλά και για την προεδρία της ΕΠΣΛασιθίου την οποία πήρε πρόσφατα, βάζοντας ένα ακόμη φορτίο, στην ποδοσφαιρική του ενασχόληση.
Για την μέχρι σήμερα πορεία του ΟΦΙ, ο Θανάσης Χηνόπουλος, μας είπε ότι "'εχουμε κάνει μια πολύ θετική πορεία. Εκπληρώσαμε τον πρώτο στόχο να ξεφύγουμε απο την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Καταφέραμε να ξεφύγουμε και να κοιτάμε στην κορυφή. Εχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα παιδιά μας μετά τη νίκη με τον Ασπρόπυργο, έχουν απεγκλωβιστεί απο το άγχος, πήραμε και το διπλό στη Βέροια. Το είχα πεί απο την αρχή ότι στόχος μας ήταν να αποφύγουμε την επικίνδυνη ζώνη.
Αναβάθμισα την σκέψη μου μετά απο αυτό και είπα πάμε για μια αξιοπρεπή θέση στο πρωτάθλημα.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε και έχει ο Θεός".
Για την βοήθεια της περιοχής στην ομάδα, τόνισε ότι "έχουμε σταθερά 1500 ανθρώπους στις εξέδρες του Βιυζουνεράκειου. Ο κόσμος μας είναι ένα απο τα όπλα μας.Στα 2,5 χρόνια που είμαι πρόεδρος, η μεγάλη επιτυχία ήταν ότι ξαναφέραμε τον κόσμο και τις οικογένειες στο γήπεδο.Με έχει συγκινήσει αυτό πολύ. Ενα μέρος της πορείας μας οφείλεται σε αυτόν τον κόσμο, αλλά και στον σύνδεσμο μας, τους Κουρήτες, οι οποίοι με ευπρέπεια βοηθάνε την ομάδα μας".
Για το πως ο ίδιος βρέθηκε στην Κρήτη, μας είπε πως "είμαι γέννημα-θρέμμα Αθηναίος. Στην Κρήτη βρέθηκα λόγω γυναίκας. Η γυναίκα μου είναι απο τα Χανιά. Είμαι ξενομπάτης (χαχα). Οι επιχειρήσεις μου είναι στην Ιεράπετρα. Πάμε στην Χρυσή απο Ιεράπετρα και απο Μακρύ Γιαλό στο Κουφονήσι, όπου είναι το αρχαιότερο θέατρο της Ευρώπης. Επίσης απο Κίσσαμο Χανίων, πάμε σε Γραμβούσα και Μπάλο. Είμαι και στα κοινά. Στα Χανιά ήμουν στο Δήμο Πλατανιά Χανίων πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου.Το ίδιο και στην Ιεράπετρα. Είμαι επικεφαλής παράταξης και εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και πρόεδρος πλέον της ΕΠΣΛασιθίου.
Πήρα την ομάδα στο Α’ Τοπικό. Εχουμε πάρει 7 τίτλους σε 26 μήνες. Πήραμε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, βγήκαμε πρωταθλητές Γ’ Εθνικής, είχαμε το ιστορικό παιχνίδι με τον Παναθηναικο στο Κύπελλο που μας ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Κρατάμε ψηλά τη σημαία του ΟΦΙεράπετρας".
Για το οικονομικό φορτίο που κουβαλάει ανέφερε πως "δεν κάνουμε μεγάλα ανοίγματα. Είμαστε συγκρατημένοι. Εχω ένα καλό συμβούλιο με Ιεραπετρίτες και μια τοπική κοινωνία που στηρίζει. Ολοι μαζί ζούμε το όνειρο".
Για το γεγονός ότι η ομάδα πέρσι αν και πρταθλήτρια Γ' Εθνικής δεν ανέβηκε κατηγορία, είπε ότι "αυτό που ζήσαμε πέρσι ήταν τραγικό. Δεν το ξέραμε απο την αρχή.
Κάναμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Ελπίζαμε ότι θα ανέβουμε στην Β’ Εθνική, αλλά τελικά αν και πρωταθλητές, παραμείναμε στην ίδια κατηγορία. Ηταν μεγάλη αδικία αυτό που έγινε. Αδικήθηκαν ομάδες. Δεν ήταν σωστό. Εύχομαι ολόψυχα να γίνει η Β’ Εθνική.
Υπάρχει αυτή η φημολογία για τη Β’ Εθνική. Αυτό θα δώσει άλλη προοπτική. Είμαστε υπέρ στην προοπτική, με τους δυο ομίλους.
Εύχομαι να γίνει αυτό, απο τη νέα πολιτική ηγεσία. Θα βοηθήσει τις ομάδες".
Για τους στόχους του ΟΦΙεράπετρας και αν είναι έτοιμη η ομάδα για το παραπάνω βήμα, ανέφερε ότι "εμείς πριν 2,5 χρόνια παίζαμς με τα διπλανά χωριά. Μπήκαμε στον αγώνα αυτό, βρήκαμε αντιπάλους με βαριές φανέλες στην Γ’ Εθνική, αλλά και στην Football league πλέον. Εχουμε κερδίσει ιστορικές ομάδες. Εχουμε και εμείς 50 χρόνια ιστορίας. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά και εμείς παίζουμε την μπάλα μας. Είμαστε έτοιμοι για το παραπάνω. Αλλωστε ποτέ δεν ξέρεις ότι είσαι έτοιμος. Οταν ξεκίνησα στη Γ’ Εθνική , δεν περιμενα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή ότι θα πάρουμε το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτέχνών Ελλάδος.Αυτή η απότομη επιτυχία, ίσως δεν σε αφήνει να οργανωθείς όπως θέλεις.
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ακόμα και αν βρεθούμε στην Β’ Εθνική".
Για τον προπονητή Τίμο Καβακά και τη συνεργασία που έχουν, ανέφερε ότι "μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μάγγου ο οποίος διέγραψε μια λαμπή πορεία στην ομάδα, κάναμε συμφωνία με τον κ. Καβακά. Μέχρι στιγμής σημειώνει με τη δουλειά του σημειώνει μια θετική πορεία, είμαστε σε καλό δρόμο".
Για την ενασχόληση του και με την ΕΠΣΛασιθίου, τόνισε πως "το ποδόσφαιρο είναι και μικρόβιο. Εληξε η θητεία της διοίκησης του κ. Σύλλα Λουτσέτη, ο οποίος είχε μια πολύ επιτυχημένη πορεία. Αφησε πολύ καλό έργο. Μας παρέδωσε μια ΕΠΣ που δεν οφείλει ούτε λενα ευρώ. Προσπάθησα να τον μεταπείσω να μείνει, αλλά δεν ήθελε για δικούς του λόγους. Με βρήκαν κάποιοι άνθρωποι και μου πρότειναν να κατέβω. Ομόφωνα με εξέλεγξαν πρόεδρο. Ξεκινάμε και εκεί μια νέα προσπάθεια,
Εχουμε 25 ομάδες και μια γυναικεία τη βασίλισσα του Νότου.
Το γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσεται και το βλέπουμε παγκόσμια.
Θα ρίξουμε μεγάλο βάρος εκεί. Θα δούμε τις υποδομές και τις ακαδημίες.
Κάνουμε και εμείς τη δική μας προσπάθεια. Σε όλα αυτά ο επικεφαλής πρέπει να διαλέγει σωστούς συνεργάτες. Ανθρωποι του ποδοσφαίρου. Να κερδίζεις την κοινωνία κάτι που έχουμε καταφέρει στον ΟΦΙ".
Για το αν έχει σχέσεις με τον μεγάλο ΟΦΗ τη Κρήτης, είπε πως "'εχουμε σχέσεις με τον ΟΦΗ. Δώσαμε και δυο δικά μας ταλέντα. Εχουμε καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες του νησιού".
Τέλος για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει, είπε πως "σας διαβεβαιώνω ότι ο ΟΦΙεράπετρας είναι μια πεντακάθαρη ομάδα, σε επαγγελματική κατηγορία. Δεν ανακατεύεται πουθενά και δεν έχει σχέση με τίποτα. Εχουμε εκτίμηση και συμπάθεια όλων των αρχών και μας εκτιμούν. Πάιζουμε τίμια και μακριά απο μας οποιαδήποτε λοβιτούρα".
Δείτε στο παρακάτω VIDEO της τηλεόρασης CRETA όλη την συνέντευξη του Θανάση Χηνόπουλου στην εκπομπή WINNER.
 
 
Read 2377 times Last modified on Monday, 23 March 2020 02:07
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi