karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Σκληρό πόκερ για τον Σεμέντο

02 Jan 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων απο την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα ότι ο Σεμέντο, μετακομίζει στον Ολυμπιακό και ότι οι ερυθρόλευκοι είναι κοντά σε συμφωνία με την Φορτούνα Σιτάρντ, για τον παίκτη-αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος και στην Ολλανδία πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για τον επιθετικό του ΟΦΗ απο το Πράσινο Ακρωτήρι.

Ο Σεμέντο, είναι βέβαιο ότι με τις εμφανίσεις του με τον ΟΦΗ, έχει ανεβάσει σημαντικά τις μετοχές του και αυτό ασφαλώς και δυσκολεύει το έργο του ΟΦΗ για να τον κρατήσει στις τάξεις του.

Ωστόσο, κάποιες λεπτομέρειες σε ότι αφορά στην υπόθεση αυτή είναι σημαντικές:

 Ο Σεμέντο, αγωνίζεται ως δανεικός απο την Φορτούνα Σιτάρντ στον ΟΦΗ, μέχρι το καλοκαίρι.

Ακόμη, οι Ολλανδοί, έχουν βάλει ρήτρα στον παίκτη, με τον οποίο έχουν συμβόλαιο για δυο ακόμη χρόνια, 1.5 εκ. ευρώ. 

Αυτό σημαίνει ότι, για να αποκτήσει κάποιος τον Σεμέντο, θα πρέπει να πληρώσει 1.5 εκ. ευρώ στους Ολλανδούς.

Σε αυτήν την εξίσωση μπαίνει και ο ΟΦΗ.

Αν ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θέλει τον παίκτη αυτήν την εποχή, δηλαδή την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τότε θα πρέπει και ο ΟΦΗ να αποζημιωθεί, με ένα ποσοστό (περίπου 20%), το οποίο έχει προβλεφθεί στην συμφωνία του ΟΦΗ, με την Ολλανδική ομάδα.

Αν η ενδιαφερόμενη ομάδα, αποκτήσει τον παίκτη το καλοκαίρι, τότε ο ΟΦΗ δεν έχει λόγο στην υπόθεση και όλα τα χρήματα θα τα πάρει η Φορτούνα Σιτάρντ.

Βέβαια, μέσα σε όλο αυτό, υπάρχει και το ζήτημα ο ΟΦΗ να πληρώσει τη ρήτρα του Σεμέντο και να κάνει τον παίκτη δικό του, το καλοκάιρι, όμως έχω την αίσθηση ότι παρά την οικονομική δύναμη του Μιχάλη Μπούση, το σενάριο αυτό, δεν είναι αυτό που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

 

Οσο και αν ο Σεμέντο, είναι μια σπέσιαλ περίπτωση για τον ΟΦΗ και ουσιαστικά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ένα deal που μπορεί να φέρει στον ΟΦΗ ένα ποσό κοντά στις 300 χιλ. ευρώ για ένα παίκτη που δεν ανήκει στον ΟΦΗ και είναι δανεικός, δεν να αφήνει αδιάφορη την κρητική ομάδα.

Φαίνεται, ότι, γύρω απο το όνομα του Σεμέντο, παίζεται αυτήν την εποχή ένα σκληρό πόκερ, για ένα παίκτη λίρα εκατό, τον οποίο σύστησε στο Ελληνικό κοινό, ο ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός που έχει Πορτογάλο προπονητή (Μάρτινς) φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα, καθώς κάποιοι -και δεν έχουν άδικο σε αυτό-θεωρούν μικρή τη ρήτρα του 1.5 εκ .ευρώ για τον 24χρονο Σεμέντο και αυτό που έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει, με τις μέχρι σήμερα εμφανίσεις του.

Ο Ολυμπιακός έχει δαπανήσει κατά καιρούς, πολύ περισσότερα χρήματα για παίκτες, μακριά απο την αξία του τρομερού εξτρέμ του ΟΦΗ.

Για την ώρα πάντως, ο Σεμέντο δεν δείχνει να αγχώνεται και περιμένει της εξελίξεις.

Οπως δήλωσε στη σελίδα του γραφείου που τον εκπροσωπεί, καθώς όπως προαναφέραμε το όνομα του, παίζει δυνατά αυτήν την εποχή στο μεταγραφικό προσκήνιο  "είμαι από εκείνους που δεν κάνουν πλάνα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πάντα προσπαθώ να βάζω ετήσιους στόχους, βασικά κοντινούς και όχι μακρινούς στόχους. Δεν φανταζόμουν τον εαυτό μου να παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα όμως τώρα είμαι εδώ. Φαντάζομαι πως ο καθένας έχει όνειρο να παίξει στην Premier League και αυτός είναι ένας από τους στόχους μου. Δεν γνωρίζω αν θα φτάσω εκεί, θέλω να είμαι περισσότερο προσγειωμένος και να σκέφτομαι το επόμενο βήμα μου. Ίσως στο μέλλον να είμαι σε θέση να κάνω ένα μεγαλύτερο βήμα».

Ενώ, όπως λέει το σημαντικό για τον ίδιο, είναι πάνω απο όλα είναι η οικογένεια του. Οπως τονίζει, αυτό που θέλει είναι «να φτάσω στο τέλος της καριέρας μου και να είμαι σε θέση να λέω διαλέγω αυτό που θέλω. Μπορώ να δουλέψω όπου θέλω. Η οικογένεια μου είναι καλά, αυτός είναι ο στόχος της ζωής μου. Οι άνθρωποι λένε πως το να είσαι πατέρας είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο, όμως κανένας δεν το πιστεύει. Όμως θέλω να πω στους μελλοντικούς γονείς ή όποιους θα κάνουν παιδιά κάποια μέρα ότι ξεχάστε πόσο όμορφο και υπέροχο έχετε ακούσει ότι είναι, είναι πολύ περισσότερο από αυτό!».

Για την ώρα, ο Σεμέντο απολαμβάνει το παράδεισο της Κρήτης και το επίπεδο ζωής σε αυτήν καθώς όπως λέει «στην Κρήτη υπάρχει ήλιος επτά ημέρες την εβδομάδα, μπορείς να πας παντού, όποτε θέλεις και να φοράς t-shirts και σορτσάκια. Υπάρχει πολύ καλός καιρός. Η οικογένεια μου νιώθει πολύ όμορφα, το κλίμα είναι εξαιρετικό και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο". 

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν τι θα γίνει με αυτόν τον σπουδαίο παίκτη και το αν ο ίδιος θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει με τη φανέλα του ΟΦΗ ή αν η μοίρα, αλλά κυρίως η σπουδαία του ποδοσφαιρική ποιότητα, τον φέρει κάπου αλλού...

Oσο για τον ΟΦΗ, θα πρέπει να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, καθώς μια ενδεχόμενη αποχώρηση του συγκεκριμένου πάικτη, αφήνει ένα μεγάλο κενό, το οποίο είναι δύσκολο να καλυφθεί ειδικά αυτήν την εποχή και θα πρέπει να βρεθεί ένας όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστος αντικαταστάτης.

Ισως χρειαστεί, σε περίπτωση πάντα αποχώρησης του Σεμέντο, η ομάδα να αλλάξει το στυλ της, με αξιοποίηση του Φερέιρα και του Μάνου, στα άκρα, της επίθεσης.

 

Read 2295 times Last modified on Thursday, 09 January 2020 19:39
Rate this item
(1 Vote)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi