Print this page

Ο Μινώταυρος που κατασπάραξε την ΑΕΚ και η μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ

01 Dec 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το υπέροχο "κορεό" με το Μινώταυρο, που ανέβασαν για πρώτη φορά οι φίλαθλοι του ΟΦΗ (δουλεύοντας το, όλη νύχτα τα τελευταία 24ωρα, παραμονές του αγώνα) , στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν θα μπορούσε να έχει ...ιδανικότερη πρεμιέρα.

Και αυτό γιατί, η εικόνα του αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ, είχε κάτι...απο το μύθο του Μινώταυρου, που κατασπάραζε τις όμορφες Αθηναίες, που του έστελναν, στο Λαβύρινθο του.

 Οπως τα όμορφα νέα κορίτσια,  γινόταν θύματα του Μινώταυρου, έτσι και η ΑΕΚ, είχε την ίδια τύχη απο τον "πεινασμένο" ΟΦΗ, στο δικό του "λαβύρινθο", το Γεντί Κουλέ.

Η ΑΕΚ, πήγε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, με την ίδια "μοιραία" τύχη, που είχαν και εκείνα τα κορίτσια.

Χωρίς καμία ελπίδα. Καμία τύχη. Σαν πρόβατο, επί σφαγή.

Σχεδόν κανείς, δεν πίστευε ότι η φετινή ΑΕΚ, μπορούσε να γλυτώσει απο τα δόντια του φετινού ΟΦΗ.

Ακόμα και οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ, παραδεχόταν δημόσια, ότι η ΑΕΚ, αυτή που βλέπουμε τελευταία, δύσκολα θα γλυτώσει.

Τα προγνωστικά ήταν εμφανώς υπέρ του ΟΦΗ, σε τέτοιο βαθμό, που δεν θυμάμαι ποτέ, στο πρόσφατο παρελθόν, μια απο τις μεγάλες ομάδες, να έρχεται στο Ηράκλειο, ως το απόλυτο αουτσάιντερ.

 Και όλοι αυτοί, τελικά δικαιώθηκαν.

Η ΑΕΚ δεν πήρε δύναμη, ούτε απο τη φανέλα της, ούτε απο τη στόφα της μεγάλης ομάδας, που κουβαλάει και ίσως είναι η μοναδική της παρηγοριά.

Ολα αυτά, κατέρρευσαν στο γήπεδο. Ηταν τραγική.

Ο ΟΦΗ ήταν διαβασμένος, έκανε ένα άριστο αμυντικά παιχνίδι και δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να πατήσει στην περιοχή του.

Και αφού φαινόταν να έχει εξασφαλίσει το μηδέν, απο την ανύπαρκτη επιθετικά ΑΕΚ, έψαξε μια φάση για να κάνει τη ζημιά και την βρήκε, με τον εκπληκτικό Σεμέντο, να περνάει σαν σταματημένους τους αμυντικούς της ΑΕΚ και να στέλνει μέσα σε αποθέωση, την μπάλα στο πλεχτό, για το 1-0 που ήταν αρκετό στον ΟΦΗ, να πάρει το μεγάλο τρίποντο που έψαχνε, εδώ και καιρό.

 Η ΑΕΚ με κάποια φάουλ του Μάνταλου και κάποια σουτ εκτός περιοχής, επιχείρησε να φτάσει στο γκολ, αλλά δεν έκανε ούτε μια καθαρή ευκαιρία, στο παιχνίδι.

Ηταν πολύ "λίγη" για ένα τέτοιο ματς και το ...ειρωνικό χειροκρότημα των οπαδών της στο φινάλε, ήταν ενδεικτικό.

Αντίθετα ο ΟΦΗ, δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά ήταν ουσιαστικός και έκανε ένα ισορροπημένο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, κάτι που του είχε λείψει, εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Και κάτι ακόμη: H νίκη αυτή του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ, έδειξε για μια ακόμη φορά, πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι φέτος για τον ΟΦΗ, να είναι η ομάδα που θα μπεί "σφήνα" στους μεγάλους.

Απο την μια ο υπέροχος φετινός ΟΦΗ, απο την άλλη η ανυπαρξία κάποιων ομάδων, μπορεί  με μια μεταγραφική βοήθεια 2-3 ποιοτικών ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο, να κάνουν τον ΟΦΗ, ακόμη μεγαλύτερο "πονοκέφαλο" για τους τρείς της Αθήνας και τον ΠΑΟΚ.

Ηδη η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ (ο δεύτερος προ πολλού φέτος) βλέπουν την πλάτη του ΟΦΗ και δεν βλέπω το λόγο αγωνιστικά, γιατί να μην μείνουν πίσω του και μέχρι το τέλος της σεζόν και η ομάδα του Σίμου να χτυπήσει ακόμα και την τριάδα.

 

Δείτε στο παρακάτω VIDEO το Μινώταυρο να ...σκαρφαλώνει στη θύρα 4

 

Read 3101 times Last modified on Thursday, 05 December 2019 14:00
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media