Print this page

Εδώ είναι του Ρασούλη...(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

20 Sep 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ενα μικρό στολίδι, έχει δημιουργηθεί στην περιοχή των Καμινίων, ώστε να υποδεχθεί την προτομή του αείμνηστου Μανόλη Ρασούλη.

Ενας ελάχιστος φόρος τιμής, για τον σπουδαίο Ηρακλειώτη συνθέτη, που μεγάλωσε στην γειτονιά, δίπλα στο γήπεδο του ΟΦΗ.

Είχε μεγάλο πάθος, για την ομάδα, έγραψε τον ύμνο της και της αφιέρωσε ένα ολόκληρο CD, "τα ποδοσφαιρικά".

Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, αλλά περισσότερο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Αντώνης Κοτσιφάκης, που ανέλαβε προσωπικά το όλο ζήτημα, τιμάει το Μανόλη Ρασούλη, με μια προτομή που θα τοποθετηθεί στο παρκάκι της οδού Ισαύρων και Πετλέμπουρη.

Η οδός Πετλέμπουρη, φιλοξενεί το σπίτι που μεγάλωσε ο Μανόλης Ρασούλης και λίγα μέτρα πιο μακριά, φτιάχτηκε το σπίτι που θα φιλοξενήσει, τον αείμνησο συνθέτη.

Ενα παρκάκι, που ήταν απεριποίητο, δίπλα στις αυλές των σπιτιών δίπλα στο γήπεδο του ΟΦΗ, μεταμορφώθηκε σε "πάρκο Μανόλη Ρασούλη" και μέσα σε αυτό θα υπάρχει η προτομή του.

Το πάρκο καθαρίστηκε, φυτεύτηκαν λουλούδια και φωτισμός, με την φροντίδα ανθρώπων που βοήθησαν σε αυτό, ενώ απέναντι απο το πάρκο, ζωγραφίστηκε ο Μανόλης Ρασούλης και στίχοι απο τα τραγούδια του, σε μια όμορφη σύνθεση!

Να σημειωθεί, ότι την κατασκευή της προτομής χρηματοδότησε ο επιχειρηματίας Αντώνης Παπαδάκης, ο οποίος αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, για αυτήν την ευχάριστη πρωτοβουλία, που θα έπρεπε να έχει ληφθεί απο τους φορείς του Ηρακλείου, πολύ νωρίτερα.

Γιατί, ο Μανόλης Ρασούλης, έχει τιμηθεί και αναγνωριστεί απο άλλες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδος, στις οποίες πέρασε χρόνια της ζώης του και οπωσδήποτε αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει και απο την γενέτειρα του.

Πλέον, παλιοί και νέοι μέσα απο την προτομή, εκτός απο τα τραγούδια που έγραψε, θα έχουν ένα ακόμη λόγο να θυμούνται το όνομα του.

Και όπως λέει και το άσμα "βρε δεν είμαι εδώ το Σούλι, εδω είναι του Ρασούλη"...

Δείτε φωτογραφίες απο το πάρκο Ρασούλη και την προτομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η προτομή του Μανόλη Ρασούλη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

Read 2493 times Last modified on Wednesday, 25 September 2019 14:16
Rate this item
(0 votes)

Latest from george