Print this page

Ο ΟΦΗ, ο ναός του Γεντί Κουλέ και τα σενάρια για το Παγκρήτιο στάδιο

12 Jun 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Οπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, τα σενάρια που φέρνουν τον ΟΦΗ να "μετακομίζει" στο Παγκρήτιο στάδιο, δεν λείπουν.

Θα έλεγα, ότι φέτος, έχουν δυναμώσει, λόγω της παλαιότητας και των γνωστών προβλημάτων του Γεντί Κουλέ.

Οι μελέτες στατικότητας που ετοιμάζει η ΠΑΕ, για το παλιό γήπεδο του ΟΦΗ, θα αποτελέσουν "οδηγό" για τις οριστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, αυτό που λένε επίσημα στον ΟΦΗ είναι ότι "μέχρι σήμερα ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, γίνεται στο Γεντί Κουλέ, τόσο σε έκδοση εισιτηρίων διαρκείας, όσο και σε διαφημίσεις".

Το "αλλά" που βάζουν στον ΟΦΗ-και δικαιολογημένα- είναι στην περίπτωση που το γήπεδο, δεν πάρει άδεια.

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι του ΟΦΗ δίνουν μια "μάχη" για να παίξουν στο ιστορικο γήπεδο, στο ναό του ΟΦΗ.

Εύκολα ή δύσκολα (πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, είναι αλήθεια) τα καταφέρνουν, με κάποιες "πινελιές" και παρεμβάσεις, που κάνουν.

Το Γεντί Κουλέ, παλιώνει, γερνά, αλλά συνεχίζει να εμπνέει τον κόσμο του ΟΦΗ, οι περισσότεροι απο τους οποίους, έχουν ζήσει τη μισή και πλέον ζωή τους, στο "ναό" και δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο, του αποχωρισμού.

Πάντως, το Παγκρήτιο, έχει απασχολήσει και τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση, σε μια απο τις πρώτες επισκέψεις του, στο Ηράκλειο, όταν είχε εντυπωσιαστεί αρνητικά, με τη μικρή χωρητικότητα του Γεντί Κουλέ (για λόγους ασφαλείας έχει πέσει στους 5.800 καθήμενους).

Στον ΟΦΗ, παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και τις συζητήσεις για την περιβόητη συμμφωνία της ΕΠΟ με τον Δήμο Ηρακλείου, που έχει μείνει για την ώρα στον αέρα,  ώστε να αποτελέσει το στάδιο, έδρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, για τα επόμενα 4 χρόνια και να πέσει χρήμα, ώστε να καλύψει τις ατέλειες που έχει, καθώς και το Παγκρήτιο, έχει τα σημάδια του χρόνου και της αλμύρας, καθώς είναι χτισμένο δίπλα στη θάλασσα.

Σε μια επίσκεψη στο Παγκρήτιο, ο Μπούσης, είχε αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για το στάδιο, συγκρίνοντας το, με κάποιες παρεμβάσεις που μπορεί να γίνουν, με γεμάτα Αμερικάνικα γήπεδα Football.

Aργότερα, όμως, μαγεύτηκε και αυτός, με το Γεντί Κουλέ και τα videos που ανέβασε απο το Γεντί Κουλέ,  στον επίσημο λογαριασμό του, στο instagram, είναι μερικές εκατοντάδες.

Σε κάθε περίπτωση, όσο ο ΟΦΗ δεν χτίζει ένα νέο δικό του γήπεδο, το θέμα Παγκρήτιο στάδιο, θα επανέρχεται στο προσκήνιο.

 

Read 1847 times Last modified on Sunday, 23 June 2019 01:05
Rate this item
(0 votes)

Latest from george