Print this page

Τα τρία "Ν" του ΟΦΗ

31 May 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η τριάδα των Νικολήδων του ΟΦΗ (Παπαδόπουλος, Καραμπετάκης, Αμανατίδης), τα τρία "Ν" που λέγαμε κάποτε, για τα πρόσωπα του πάγκου, έκαναν τον κύκλο τους.

Πρώτος, έφυγε ο Νίκος Παπαδόπουλος και τώρα, 4 μήνες μετά το θορυβώδες διαζύγιο με τον πρώην τεχνικό, οι συνεργάτες του στον ΟΦΗ, Καραμπετάκης και Αμανατίδης, αποχωρούν και αυτοί.

Γνωρίζοντας, την στενή φιλική σχέση των τριών "Ν", οι οποίοι είχαν συνεργαστεί μαζί και στον Ηρακλή, πίστευα-και αυτό ήταν το πιο λογικό- ότι αμέσως μετά το διαζύγιο του ΟΦΗ με το Νίκο Παπαδόπουλο, θα αποχωρήσουν και εκείνοι.

Γιατί, ένας άγραφος ηθικός νόμος λέει ότι όταν φύγει ο "καπετάνιος", ακολουθούν και οι άνθρωποι του.

Ο Παπαδόπουλος έφερε στον ΟΦΗ τον Καραμπατάκη και τον Αμανατίδη. Το λογικό ήταν να φύγουν μαζί του.

Ομως, ο κόσμος του ποδοσφαίρου, είναι απρόβλεπτος.

Ο Καραμπετάκης και ο Αμανατίδης, αποδέχθηκαν την πρόταση, που τους έγινε απο το Γιάννη Σαμαρά, ώστε να συνεχίσουν, στο τεχνικό επιτελείο, ακόμα και αν ο Βέρα, έφερε απο τη Χιλή δικούς του, συνεργάτες.

Ηταν και το πολύτιμο δίπλωμα UEFAPro που χρειαζόταν ο ΟΦΗ, για τον πρώτο προπονητή, ο οποίος στα...χαρτιά ήταν ο Καραμπετάκης και όχι ο Βέρα, που δεν είχε.

Κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική, οι δυο Νικολήδες, έμειναν στον ΟΦΗ, παρ' ότι ο τρίτος της παρέας έφυγε (και με άσχημο τρόπο).

Το ότι έμειναν, μπορεί να έχει εξήγηση, καθώς αφ' ενός μεν είχαν συμβόλαιο και η οικονομική συνέπεια του ΟΦΗ σπανίζει, αφ' ετέρου, απο τη στιγμή που ο Παπαδόπουλος δεν θα δούλευσε σε άλλη ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, γιατί να μην συνεχίσουν το έργο, που ξεκίνησαν μαζί του, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Δεν ξέρω πως αισθάνονται, σήμερα, όταν άκουσαν τον Γιάννη Σαμαρά, ότι ήρθε το τέλος. Οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα.

Ετσι είναι όμως το ποδόφαιρο. Αυτή είναι οι μοίρα των προπονητών, σήμερα εδώ, αύριο αλλού.

Είναι απολύτως λογικό, να συμβαίνει αυτό και δεν χρειάζεται να βλέπουμε τίποτε σκοτεινό απο πίσω, γιατί μπορεί να μην υπάρχει.

Απλά, καμιά φορά, εκεί που νομίζεις, ότι έχεις βρεί την ησυχία σου, έρχονται ξανά, τα πάνω-κάτω.

Οι Νικολήδες, που πανηγύρισαν την άνοδο του ΟΦΗ στην Α' Εθνική, έμειναν πολλές φορές απλήρωτοι στο παρελθόν και προσπάθησαν μαζί με τον Παπαδόπουλο να κρατήσουν όρθια την ομάδα σε δύσκολες στιγμές, είχαν αρχίσει να απολαμβάνουν την οικονομική συνέπεια της νέας εποχής του ΟΦΗ, αλλά όπως και ο Νίκος Παπαδόπουλος, αυτό δεν κράτησε, όσο θα ήθελαν.

Προσωπικά, τους εύχομαι καλή τύχη, σε ότι και αν κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κάτι άλλο, που έρχεται για τον πάγκο του ΟΦΗ

Read 2113 times Last modified on Friday, 07 June 2019 11:36
Rate this item
(0 votes)

Latest from george