karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

KEN ofi 500x167

KABAKAS-mvpnnnn

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

fimi500x167

ASFALEISKRITI500X176

pwm 2 500x176

winnerkorts

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

benneto ofi 414x140

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

Οι πρώτες σκέψεις του Γιάννη Δανδάλη για τον ΟΦΗ της Volley League

19 Apr 2019 Written by

"Η ομάδα βόλει του ΟΦΗ θα ενισχυθεί και θα έχει στόχο πρώτα την παραμονή και μετά την καθέρωση στην Α1".

Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, περιέγραψε στον Αthletic Radio 104,2, τις πρώτες του σκέψεις για τον ΟΦΗ της Volleyleague, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει ο Δημήτρης Ζλατιλίδης, στο τιμόνι της ομάδας, καθώς είναι "κομμάτι της ιστορίας του ΟΦΗ" όπως είπε.

Τόνισε ότι ο ΟΦΗ θα ενισχυθεί με ξένους παίκτες για να είναι ανταγωνιστικός στην κατηγορία, ενώ θα μείνουν αρκετοί παίκτες, που ανέβασαν τον ΟΦΗ στην Α1.

Παράλληλα ανέφερε ότι στόχος του ΟΦΗ είναι να παίξει στο "παλατάκι" του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου.

Τέλος για την επικείμενες εκλογές του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος και θέλει να συνεχίσει στην προεδρία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Δανδάλης στον Athletic Radio 104,2:

Για την ολοκλήρωση προσπάθειας χρόνων: “Ήταν μια προσπάθεια ετών που πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε καρποφορήσει. Σαν άνθρωπος έχω την υπομονή και την επιμονή και πιστεύω πως στο τέλος δικαιώθηκα. Ουσιαστικά είναι ο κύκλος τεσσάρων χρόνων που είναι μαζί μας ο Δημήτρης Ζλατιλίδης. Όταν ήρθε, στα μέσα της χρονιάς, επετεύχθη ο στόχος της παραμονής και μετέπειτα με βάση την εκπόνηση ενός πλάνου που κάναμε, θέλαμε να μπορέσουμε σε 2-3 χρόνια να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Προχωρήσαμε με βάση αυτό το πλάνο, που πάντα έχει δυσκολίες γιατί κανένας στον αθλητισμό δεν υπογράφει τίποτα, με την επιτυχία. Κάναμε πάντα μια τίμια προσπάθεια και ποτέ δεν απογοητευτήκαμε”.

Για το γεγονός ότι μεγαλώνει το όνομα του ΟΦΗ: “Όταν ήμουν μικρό παιδί και χωρίς να έχω τότε την παραγοντική εμπειρία, μου φαινόταν πολύ περίεργο ότι το ποδόσφαιρο μεσουρανούσε στην Α’ Εθνική, ωστόσο δεν υπήρχαν επιτυχίες στα υπόλοιπα αθλήματα. Πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, σκεφτόμουν ότι πρέπει να γίνει το παραπάνω βήμα και ο οργανισμός του ΟΦΗ να εκπροσωπείται στο υψηλότερο επίπεδο και στα υπόλοιπα αθλήματα. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια το είδαμε στο πόλο και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, όμως αυτό που έγινε στο βόλεϊ είναι κάτι μοναδικό”.

Για τις δυσκολίες ανόδου και το φετινό σύστημα διεξαγωγής: “Όταν υπάρχει μια επαγγελματική ομάδα που ταξιδεύει κάθε 15 μέρες, σίγουρα είναι άνισες οι συνθήκες οι δικές μας, σε σχέση με αυτές των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Είδαμε ένα διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής το οποίο ήταν άνισο”.

Για την συμπαράσταση του κόσμου του ΟΦΗ: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου. Βρέθηκε στο γήπεδο, ήταν συγκινητικός και έδωσε μεγάλη ώθηση στα παιδιά που ήρθαν στο γήπεδο. Δεν ήρθαν μόνο φίλαθλοι του ΟΦΗ αλλά και Κρητικοί που ήθελαν να υποστηρίξουν την ομάδα μας και πρέπει να γνωρίζουν πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ανόδου”.

Για το αν πρόλαβε να δει τη νίκη του ποδοσφαιρικού ΟΦΗ, επί του ΠΑΟ, στο Ολυμπιακό Στάδιο: “Πάνω στους πανηγυρισμούς μας για την άνοδο, πρόλαβα να ανοίξω το κινητό και είδα ότι από εκεί που χάναμε 1-0, βρεθήκαμε να κερδίζουμε 2-1. Για όλο τον οργανισμό του ΟΦΗ ήταν ένα ονειρώδες Σαββατοκύριακο”.

Για τον σχεδιασμό εν όψει της Volley League: “Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να χαρούμε την επιτυχία και από εκεί και πέρα χρειάζεται να τρέξουν μια σειρά από άλλες υποθέσεις. Υπάρχουν περισσότερα έσοδα, υπάρχει το τηλεοπτικό συμβόλαιο – έστω μικρό – από την ΕΡΤ και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να δημιουργηθεί μια ομάδα που, σαν πρώτο στόχο θα βάλει την σωτηρία και μετά την καθιέρωση στην κατηγορία. Σαν διοίκηση και εγώ προσωπικά, έχουμε δείξει ένα φερέγγυο πρόσωπο που ακούγεται σε όλη την Ελλάδα, γιατί και στον χώρο του βόλεϊ υπάρχουν ομάδες που δεν είναι αξιόπιστες”.

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ ως σύλλογος εκπροσωπείται στην πρώτη κατηγορία και στο βόλεϊ: “Αν εξαιρέσουμε τον Άρη Θεσσαλονίκης, που είναι η μοναδική από τις μεγάλες του ελληνικού αθλητισμού, που δεν αγωνίζεται στην Volley League συμμετέχουν όλες οι υπόλοιπες. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο και πιστεύω ότι θα το αγκαλιάσει ο κόσμος του ΟΦΗ, αλλά και όλοι οι Ηρακλειώτες”.

Για την έδρα που θα χρησιμοποιήσει ο ΟΦΗ στην Volley League: “Έχουμε κάνει μια προεργασία για το που θα παίζει ο ΟΦΗ. Σκοπός μας είναι, εφόσον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, να γίνουν οι αγώνες στο “παλατάκι” στο ΒΑΚ. Θεωρώ ότι τα Δύο Αοράκια είναι ένα αχανές γήπεδο που δεν ενδείκνυται για έδρα λόγω και του στόχου της παραμονής”.

Για τις συζητήσεις με τον Δημήτρη Ζλατιλίδη: “Ο Δημήτρης είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του ΟΦΗ. Η δική μου θέση και θέληση είναι να συζητήσω μαζί του και να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα για την επόμενη μέρα, αλλά πιθανότατα θα είναι ο προπονητής, που θα οδηγήσει τον ΟΦΗ στην Volley League”.

Για τις κινήσεις ενδυνάμωσης του ρόστερ του ΟΦΗ: “Η διαφορά του που κάνει το φετινό ρόστερ με αυτό της Volley League είναι η παρουσία των ξένων παικτών. Αυτοί είναι που κάνουν την διαφορά ανάμεσα στις ομάδες της Α2 και εκείνες της Volley League. Γιατί θα πω και το άλλο. Ότι με την δυναμική που έχουμε ως ΟΦΗ ακόμα και φέτος θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ομάδες της Volley League εάν εκείνες έπαιζαν, χωρίς ξένους παίκτες. Σίγουρα, θα υπάρξουν αλλαγές και η ομάδα θα ενισχυθεί. Όμως από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να κάνουμε ακόμα και 10 μεταγραφές, γιατί οι ομάδες δεν αγοράζονται, αλλά χτίζονται. Σίγουρα, στόχος είναι να παραμείνουν κάποιοι παίκτες, δεν έχουμε κάνει ακόμα συζητήσεις αλλά σίγουρα στόχος μας είναι να παραμείνει ένα μεγάλο μέρος των παιδιών που βοήθησαν. Αυτή είναι και δική μου επιθυμία, εφόσον το θέλουν και εκείνοι βεβαίως”.

Για το αν “ζηλεύει” βλέποντας ομάδες της επαρχίας που δεν έχουν την δυναμική του ΟΦΗ και να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις του βόλει: “Η διαφορά του ΟΦΗ με ομάδες, όπως ο Φοινικάς Σύρου ή ο Παμβοχαϊκός είναι τα χρήματα. Η επένδυση χρημάτων οδήγησαν αυτές τις ομάδες σε αυτές τις θέσεις, άλλωστε παλιότερα είχαμε αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου σε μπαράζ ανόδου και είχαμε βγει νικητές. Πρώτος στόχος είναι η καθιέρωση του ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία και στην συνέχεια είναι εύκολο και διαχειρίσιμο. Πιστεύω πως είναι διαχειρίσιμο αλλά και χωρίς ιδιαίτερες υπερβάσεις ώστε να υπάρχει στην μεγάλη κατηγορία μια ομάδα από το Ηράκλειο και την Κρήτη”.

Για το αν θα συνεχίσει να ασχολείται με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και τις επικείμενες εκλογές: “Ναι, βεβαίως. Θέλω να συνεχίσω την ενασχόληση μου με τον Ερασιτέχνη και να είμαι πρόεδρος”.

 

Read 169 times
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi