karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Πήγαν να γονατίσουν ηθικά και αγωνιστικά τον ΟΦΗ, αλλά απέτυχαν

18 Apr 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Πήγαν να σκάψουν το λάκκο του ΟΦΗ, αλλά έπεσαν οι ίδιοι, μέσα!

Πήγαν να τον "γονατίσουν" και αγωνιστικά, με όλη αυτή την ηθική και ψυχολογική φθορά, της αστήρικτης ποινής υποβιβασμού, που επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ.

Ο στόχος τους ήταν μέσα απο όλη αυτή την ηθική ζημιά, η πρωτόδικη ποινή υποβιβασμού, να αποτελέσει τον Δούρρειον Ιππο, για τον αγωνιστικό υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Ακόμα και αν γνώριζαν ότι στην Εφέσεων, η ποινή αυτή, δεν είχε καμία τύχη, να παραμείνει, ήθελαν μέσα απο την  ζημιά πυ θα προκαλέσουν στο εσωτερικό της ομάδας, να επηρεαστεί το αγωνιστικό και η ομάδα, ακόμα και αν δικαιωθεί δικαστικά, να χάσει την κατηγορία αγωνιστικά.

Και εδώ που τα λέμε, λίγο έλειψε να το πετύχουν αυτό, καθώς αυτό το τρίμηνο, ο ΟΦΗ έχει βασανιστεί ηθικά και αγωνιστικά.

Η ομάδα όμως έμεινε  ζωντανή και  μάλιστα αν κερδίσει και τον Αστέρα την Κυριακή, στο Γεντί Κουλέ, ορίζει μόνη της, την τύχη της, για τη σωτηρία.

Ο ΟΦΗ δικαιώθηκε και πέταξε απο πάνω του, την στάμπα της διεφθαρμένης ομάδας, που έντεχνα πήγαν να του "κολλήσουν" εκείνοι που ήθελαν να τον βλάψουν.

Ο επίλογος, όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης, για την οποία επιμέναμε απο την πρώτη στιγμή, ότι είχε κατηγορίες αβάσιμες και πολλά θολά, έως και ύποπτα σημεία, γράφτηκε με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσων, η οποία αθώωσε πανηγυρικά τον ΟΦΗ, με το σκεπτικό της απόφασης, να είναι ξεκάθαρο: Δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες που πήγαν κάποιοι να προσάψουν στον ΟΦΗ, για χειραγώγηση του αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακός 6-0.

Η συντεταγμένη νομική εκπροσώπηση του ΟΦΗ στην έφεση, σε σχέση με την "χαλαρή" ίσως απο άγνοια κινδύνου, με την οποία η κρητική ομάδα, αντιμετώπισε, την όλη υπόθεση, μην περιμένοντας -προφανώς- σε πρώτο βαθμό μια τόσο σοβαρή ποινή που επιβλήθηκε, ανέδειξε στον καλύτερο βαθμό, τις πολλές αδυναμίες που υπήρχαν στο κατηγορητήριο και έφεραν την οριστική δικαίωση, με την διαγραφή της απόφασης-έκτρωμα της επιτροπής δεοντολογίας.

Ο νομικός του ΟΦΗ Αργύρης Λίβας, γνωστός δικηγόρος, επι αθλητικών θεμάτων τονίζει για την δικάιωση του ΟΦΗ ότι «ήταν απονομή δικαιοσύνης. Ηταν μια αναμενόμενη απόφαση μετά και την διαδικασία, από την οποία αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ και οι υπόλοιποι εγκαλούμενοι δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή σε στημένο αγώνα.Ευχαριστώ τη διοίκηση του ΟΦΗ που με εμπιστεύτηκε να χειριστώ αυτή την πάρα πολύ σημαντική υπόθεση για το μέλλον και την υστεροφημία αυτού του ιστορικού συλλόγου. Βεβαίως ευχαριστώ και τον καθηγητή Ποινικού Δικαίου, Λεωνίδα Κοτσαλή, και τον συνάδελφο Ιάσωνα Παπαστεφανάκη, των οποίων η προσφορά στην υπόθεση ήταν ανεκτίμητη».

Ενώ, ο Αλέξης Κούγιας, που λειτούργησε στην υπόθεση ως δικηγόρος (του πρώην προέδρου της ΠΑΕ και βασικού κατηγορούμενου Φώτη Τσάλου) και όχι ως πρόεδρος της Λάρισας (που θα είχε ενδεχόμενα συμφέρον απο την καταδίκη του ΟΦΗ) και αυτόν τον τιμά, ανέφερε πως  «ήμουν βεβαιος για την αθώωση του ΟΦΗ, γνωρίζοντας πως τα δικαστήρια αξιολογούν τα στοιχεία. Οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση ειναι κορυφαίοι, πολύ σημαντικοί δικαστές. Άλλο να υπάρχουν ενδείξεις κι άλλο να καταλήξουμε σε μια πλήρη απόδειξη. Αλλο οι αποχρώσες ενδείξεις κι άλλο η καταδίκη με την καταστροφή μιας ομάδας θα έπρεπε να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα. Το δικό μου σύστημα αξιών μου επιβάλλει να έρχομαι απέναντι στο ποδοσφαιρικό μου συμφέρον. Και θέλω να καταλάβετε ότι είναι η στάση ζωής μου και κάποιοι κακόπιστοι παρεξηγούν τις επιλογές μου. Η Λάρισα συναγωνίζεται με τον ΟΦΗ, αλλά υπερασπίζομαι τον ΟΦΗ. Αυτός είμαι, δεν μπορώ να αλλάξω. Ειναι τιμητικό για μένα το ότι οι άνθρωποι που κατηγορούντο με επέλεξαν. Αν σκέφτονταν πονηρά δε θα με είχαν επιλέξει».

Ο ΟΦΗ "τελείωσε" λοιπόν με αυτήν την υπόθεση και εγώ θα προσθέσω ότι σε όλα αυτά, κρίσμο ρόλο έπαιξε και η παρέμβαση του Μιχάλη Μπούση στην κρίσιμη ώρα. Ρώτησε, έψαξε, έμαθε (και όλα αυτά πολύ γρήγορα), άλλαξε το νομικό επιτελείο, σε σχέση με την πρώτη δίκη, έκανε μια σοβαρή και ηθική παρέμβαση στην επιτροπή Εφέσεων ως επενδυτής που ήρθε απο το εξωτερικό για να βάλει τα χρήματα του στο προβληματικό Ελληνικό ποδόσφαιρο, κέρδισε τους δικαστές, με τον τρόπο του και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του (και όχι μόνο) στην τελική πετυχημένη έκβαση.

Εύχομαι, αυτή η δικάιωση να αποτελέσει το καλύτερο εφαλτήριο για όλους (ομάδα, παίκτες, προπονητές, κόσμο) ώστε η νίκη (σωτηρία) να έρθει και στο γήπεδο και να κλείσει με χαμόγελο ο ΟΦΗ μια πραγματικά πολύ δύσκολη χρονιά, την πρώτη του, μετά την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκ, για να έχει το χρόνο και το όραμα, ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος του χρόνου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η δίκη του ΟΦΗ: Τα βασικά σημεία που δείχνουν δικαίωση!

Ο συγκινητικός Μπούσης στη δίκη του ΟΦΗ!

 

Read 1859 times Last modified on Monday, 22 April 2019 12:39
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi