Print this page

Εφτασε ξανά στη βρύση ο ΟΦΗ, αλλά δεν ήπιε νερό

31 Mar 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο ΟΦΗ, κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν κατάφερε να πάρει έστω και τον "χρυσό" -σε αυτή τη φάση- πόντο της ισοπαλίας.

Κόντρα στον Αρη, στο Κλεάνθης Βικελίδης, η ομάδα του Χάιμε Βέρα, έκανε ιδανικό ξεκίνημα, προηγήθηκε 0-1 με τον Βάζ (26'), μετά απο υπέροχο συνδιασμό με τον Κουτσιανικούλη, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ, με τον γκολκίπερ Σωτηρίου να κατεβάζει τα ρολά και να αποκρούει και πέναλτι του Γκαρσία στο 43'.

Ωστόσο, όπως έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια,  στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ, περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, άφησε το καλό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου στα αποδυτήρια και απλά υποτάχθηκε στον πολύ επιθετικό και ποιοτικό Αρη, ο οποίος με τρία γκολ, γύρισε το παιχνίδι και έφτασε στη νίκη με 3-1.

Ο ΟΦΗ, είχε την ευκαιρία να τιμωρήσει το επιθετικό ρίσκο του Αρη στο 77' όταν ο 19χρονος Βραζιλιάνος Φερέιρα, βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Αρη, αλλά έχασε την ευκαιρία του αγώνα για το 1-2.

Ενώ, στον ΟΦΗ κόστισε όπως φάνηκε και η αναγκαστική αλλαγή του τερματοφύλακα Σωτηρίου, ο οποίος άφησε το γήπεδο στο 57',  καθώς ένοιωθε ζαλάδες απο ένα χτύπημα στο δοκάρι, έχοντας πραγματοποιήσει νωρίτερα σπουδαίες επεμβάσεις, είχε πιάσει πέναλτι και είχε καλή ψυχολογία.

Αν και στα τρία γκολ που έβαλε ο Αρης, δεν υπάρχει άμεση ευθύνη απο τον Στρέζο, ίσως ο Σωτηρίου, που ήταν σε τρομερή μέρα, να είχε καταφέρει να περισώσει κάτι απο το "ναυάγιο" του ΟΦΗ στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Αρης στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν κυρίαρχος, έκανε επιθέσεις κατά κύματα και οι παίκτες του ΟΦΗ φαινόταν να μην έχουν τις δυνάμεις να ακολουθήστουν τον τρελό ρυθμό, που έδωσε στο παιχνίδι.

Μαζί με την συμπαράσταση 20 χιλιάδων φιλάθλων του στις εξέδρες, αλλά και του διαιτητή Σέζου, ο οποίος έπαιξε έδρα, καθώς ένοιωσε μεγάλη πίεση απο τους γηπεδούχους μετά το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου, ο Αρης κατάφερε με δυο εξαιρετικά χτυπήματα φάουλ απο τους Ματίγια (89'), Μαρτίνεθ (94') και το καθοριστικό γκολ της ισοφάρισης απο τον Ρόουζ στο 74' με σουτ απο το όριο της περιοχής, να ξεκλειδώσει το παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ έφτασε ξανά στη βρύση και δεν ήπιε νερό.

Αλήθεια, πόσες φορές έχει συμβεί αυτό, φέτος;

Ο ΟΦΗ είναι στο -4 απο τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο υποδέχεται τώρα στο Γεντί Κουλέ, στον υπερ πάντων αγώνα!

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Ψαρρής (Ζακύνθου)
4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Ματέο Γκαρσία, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Φετφατζίδης (60' Λάρσον), Σιώπης, Κόρχουτ, Ρόουζ.

Στον πάγκο οι: Αναγωνστόπουλος, Φελίπε, Μπάσα, Τόνσο, Λάρσον, Βαλεριάνος, Μαρτίνεζ.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου (57' λ.τ. Στρέζος), Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Κυριακίδης (68' Παπάζογλου), Βαζ (81' Αργυρόπουλος), Φερέιρα, Κουτσιανικούλης, Σασί.

Στον πάγκο οι: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Παπαστεριανός, Οικονόμου, Ντίνας, Βουό και Παπάζογλου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε!

1' Ο Γιουνιές εκβιάζει το πέναλτι με βουτιά μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής δεν δείνει κίτρινη κάρτα για θέατρο στον επιθετικό του Αρη.

7' Η πρώτη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Σουτ του Φετφατζίδη, έδιωξε ο Σωτηρίου.

9' Ο ΟΦΗ απειλεί με τον Σάσι, ο οποίος ανατρέπεται απο τον τερματοφύλακα Κουέστα του Αρη. Ο διαιτητής δίνει φάουλ για τον ΟΦΗ σε μια οριακή φάση, με τους παίκτες του ΟΦΗ να ζητούν πέναλτι. Το ριπλέι έστω και οριακά, δικαιώνει τον διαιτητή. Για πολύ λίγο το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής, σε μια φάση που ο ΟΦΗ κάλλιστα θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι. Ο διαιτητής Σέζος παρατήρησε και με κίτρινη κάρτα τον τερματοφύλακα του Αρη.

Πάντως στην φάση αυτή, διαμαρτυρήθηκε όλος ο πάγκος του ΟΦΗ.

17' Κίτρινη κάρτα στον Σωτηρίου του ΟΦΗ.

20' Κίτρινη κάρτα στον Κυριακίδη του ΟΦΗ.

 23' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη με τον Γιουνιές σε θέση βολής να πλασάρει, η μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Ποτουρίδη και να φεύγει  λίγο έξω απο τα δεξί κάθετο δοκάρι.

25' Ο Ανέστης Νάστος, πήγε να βάλει ένα απίστευτο γκολ απο τη μεσαία γραμμή! Είδε τον τερματοφυλακα του Αρη να έχει βγεί έξω απο την περιοχή και επιχείρησε να τον κρεμάσει, όμως την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας του Αρη, πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα!

26' ΓΚΟΟΟΛ. Ο ΟΦΗ ανοίγει το σκορ με τον Βαζ να σουτάρει εύστοχα μέσα απο την περιοχή, μετά απο εξαιρετική ασίστ του Κουτσιανικούλη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Πορτογάλο επιθετικό του ΟΦΗ! Πρώτο γκολ γα τον Βαζ στον ΟΦΗ και 0-1 η κρητική ομάδα στο κατάμεστο απο κόσμο Κλεάνθης Βικελίδης!

27' Κίτρινη κάρτα στον Μιχόγεβιτς.

33' Δυνατό σουτ του Σιώπη απο το ύψος της περιοχής, ο Σωτηρίου μπλοκάρει τη μπάλα.

35' Μακρινό σουτ του Ντιγκινί, μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ Σωτηρίου, ο οποίος χτύπησε και το κεφάλι του στο δοκάρι στη συγκεκριμένη φάση.

41' Χωρίς να υπάρχει τίποτα ο διαιτητής Σέζος, δίνει φάουλ υπέρ του Αρη στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και κάρτα στον Ποτουρίδη, ο οποίος δεν ακούμπησε τη μπάλα! Διαμαρτυρίες απο τους παίκτες του ΟΦΗ.

43' Απο την φάση αυτή εκτελείται το φάουλ η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Νάστου και ο διαιτητής Σέζος, δείχνει την άσπρη βούλα (πέναλτι), υπέρ του Αρη. Το εκτελεί ο Γκαρσία και ο Σωτηρίου, πέφτει εντυπωσιακά στη γωνία του και αποκρούει, ενώ πνίγεται στις αγκαλιές των παικτών του ΟΦΗ! Παραμένει το 0-1.

+45 Τρομερό σλάλομ του Φερέιρα, ο οποίος κάνει κούρσα και μπαίνει στην περιοχή, αλλά απέναντι στον τερματοφύλακα, αντί να δώσει στον αφύλακτο Βαζ, έκανε πλασέ και η μπάλα έφυγε άουτ. Τεράστια ευκαιρία για το 0-2 για τον ΟΦΗ.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-1

Με παράπονα απο παίκτες και των δυο ομάδων στον διαιτητή, ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Δεληζήσης απο τους γηπεδούχους και ο Νάστος, απο την πλευρά του ΟΦΗ.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο! Χωρίς αλλαγές ο ΟΦΗ.

51' Ο Σωτηρίου μπλοκάρει το σουτ του Φετφατζίδη μετά την ατομική προσπάθεια του τελευταίου.

53' Σούτ του Φετφατζίδη, η μπάλα λίγο άουτ.

57' Αναγκαστική αλλαγή, για τον ΟΦΗ, ο τερματοφύλακας Σωτηρίου και κορυφαίος παίκτης του. Μπήκε ο Στρέζος.

62' Διώχνει δύσκολα ο Στρέζος σε φάουλ του Ματίγια.

63' Κίτρινη κάρτα στον Σιώπη.

 65' Κίτρινη κάρτα στον Βάζ.

70' Καλή στγμή για τον Αρη με τον αφύλακτο Ρόουζ με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ, αφύλακτος απο τη μικρή περιοχή.

71' Απειλεί ξανά ο Αρης με το Ντιγκινί, να σουτάρει και το Στρέζο να διώχνει εντυπωσιακά.

74' Το 1-1 για τον Αρη. Ο ΟΦΗ πληρώνει το γεγονός ότι παίζει πολύ πίσω, στο δεύτερο ημίχρονο και ο Αρης, επιτίθεται συνεχώς. Ο Ρόουζ με δυνατό διαγώνιο σούτ απο το ύψος της περιοχής, κάνει το 1-1. 19 τελικές ο Αρης, 5 ο ΟΦΗ.

77' ΤΕΤΑΣΤΙΑ χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Φερέιρα, να βγαίνει μόνος στην κόντρα μετά απο συνδιασμό Σάσι και Βάζ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός απέναντι απο τον τερματοφύλακα του Αρη, καθυστερεί και πλασάρει άστοχα.

78' Απαντάει ο Αρης, κεφαλιά του Γκαρσία, διώχνει ο Στρέζος. Τρελός ρυθμός στο παιχνίδι.

83' Εφιαλτικές στιγμές περνάει η άμυνα του ΟΦΗ. Σούτ του Σιώπη μετά απο φάσεις διαρκείας, η μπάλα άουτ!

89' Το 2-1 για τον Αρη! Κρίμα για τον ΟΦΗ. Με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ ο Ματίγια στέλνει τη μπάλα στο "Γ" του Στρέζου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο ΟΦΗ είχε όλες τις προυποθέσεις για να πάρει κάτι απ το παιχνίδι, έστω και τον πολύτιμο βαθμό, αλλά η εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πολύ κακή. Ο Αρης με αντεπίθεση διαρκείας και δυο γκολ έφτασε στην ανατροπή.

+90 Κίτρινη κάρτα ο Γιαννούλης.

+94' Το 3-1 για τον Αρη. Και πάλι με εκπληκτική απευθείας φάουλ   του Μαρτίνεθ, η μπάλα ξανά στο "παράθυρο" του Στρέζου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Και τα τρία γκολ που δέχθηκε ο ΟΦΗ τα δέχθηκε ο Στρέζος, μετά την αναγκαστική αλλαγή του Σωτηρίου, ο οποίος έπιασε πέναλτι και είχε και άλλες σημαντικές επεμβάσεις.

 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 3-1

Read 2059 times Last modified on Friday, 05 April 2019 13:01
Rate this item
(0 votes)

Latest from george