Print this page

"Αφεντικό" ο Εργοτέλης 4-1 τον Ηρόδοτο

17 Mar 2019 Written by

Ο Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ηρακλειώτικο ντέρμπι του Παγκρητίου σταδίου με τον Ηρόδοτο.

Το τελικό 4-1 τα λέει όλα σε ότι αφορά την εικόνα των δυο ομάδων στο γήπεδο.

 Ο Εργοτέλης με τον Μανουσάκη στο 11' άνοιξε το σκορ,  ενώ τα τέρματα διπλασιάστηκαν στο 24' με τον Ιατρούδη. Στο ίδιο τέμπο με πολλές ευκαιρίες και δύο ακόμη γκολ συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος καθώς ο Ροβίθης και ο Bahanack πέτυχαν τα υπόλοιπα γκολ του Εργοτέλη. Ο Ηρόδοτος μείωσε απλά με τον Pinto στο 89' για το τελικό 4-1.

Nα σημειωθεί ότι απο το 13' ο Ηρόδοτος αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Νύχταρη.

Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)

Βοηθοί: Δασκαλάκης Αντώνης (Ηρακλείου), Κομισοπούλου Γεωργία (Χανιά)

4ος Διαιτητής: Σωτηριάδης Χαράλαμπος (Λασιθίου)

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νικόδημος Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Bahanack, Μπορσέλης, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Bruce, Τσέλιος, Ιατρούδης (Καπνίδης 74'), Γροντής (Ροβίθης 65') Μανουσάκης (Μπουτσάκης 73') Efford

Αναπληρωματικοί: Καλογεράκης, Ροβίθης, Οικονόμου, Μπουτσάκης, Κοιλιάρας, Καπνίδης, Kwateng

Ηρόδοτος (Γιώργος Λυρώνης): Τσιλιγγίρης, Γιάλουσης, Γρεκός, Ανδρεου, Τουγλής, Νύκταρης, Μουκίδης, Kone ( Μπαρέττας 30' λ.τρ.), Ηλιάδης, Zaborofski (Pinto 60'), Γκούφας

Αναπληρωματικοί: Κασμερίδης, Χατζηιλιάδης, Ζιώγας, Κασαπάκης, Αργκιλέσι, Μπαρέττας, Pinto

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκκι Παπαβασιλείου, ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, ότι  «κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι δίνοντας ρυθμό. Καταφέραμε να προηγηθούμε με τη προσπάθεια των παιδιών και την συνολική παρουσία να κάνει το ματς εύκολο. Σαφώς η υπεράριθμα που είχαμε μας έδωσε μεγαλύτερο προβάδισμα αλλά νομίζω ότι απ’ τα πρώτα λεπτά μπορούσαμε να δούμε ότι ήμασταν η ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο και ήταν απλά θέμα χρόνου πότε θα μπει το γκολ.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος καθώς δεν είναι μόνο τα τέσσερα γκολ αλλά και οι υπόλοιπες φάσεις στις οποίες αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και συγκεντρωμένοι το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Ήταν ένα ντέρμπι που η διάθεση μας και η αγωνιστικότητα μας το έκανε να φαίνεται εύκολο. Παρότι χάσαμε ματς που δεν έπρεπε να χάσουμε θεωρώ ότι ακόμη είμαστε κοντά στην δεύτερη θέση. Μείνανε οκτώ παιχνίδια και θα ήθελα να δω την ομάδα μου να διεκδικεί τη δεύτερη θέση. Είμαστε κοντά και θα πάμε με τα χίλια για να τη κατακτήσουμε. Θα είναι μια δικαίωση των προσπαθειών που έχουμε κάνει απ’ την αρχή της προετοιμασίας. Αν όχι αυτή η χρονιά θα είναι και πάλι επιτυχημένη. Είναι σημαντικό να βάζεις στόχους και όπως έχουν έρθει να πράγματα είμαστε κοντά στην επίτευξη αυτών. Πρέπει να βελτιώσουμε την συγκομιδή μας στα εκτός έδρας ματς γιατί στα εντός μπορεί να είμαστε και πρώτοι στην βαθμολογία. Να δείξουμε μια διαφορετική νοοτροπία στα εκτός έδρας παιχνίδια και αν γίνει αυτό είμαι σίγουρος ότι θα διεκδικήσουμε την δεύτερη θέση. Συγχαρητήρια και στον αντίπαλο.»

Ο προπονητής του Ηροδότου Γιώργος Λυρώνης σχολίασε από την πλευρά του:

«Πολλά συγχαρητήρια στον Εργοτέλη για την νίκη, του εύχομαι αν μπορεί να διεκδικήσει την δεύτερη θέση. Ο Εργοτέλης είναι μια απ’ τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος και μέσα στην έδρα του είναι ακόμη καλύτερος.

Έμεινα ευχαριστημένος σε πολλά διαστήματα του παιχνιδιού απ’ την απόδοση της ομάδας μου, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην διαιτησία και σε αυτούς τους κυρίους που ήρθαν εδώ έχοντας παίξει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα. Δεν θέλω να πω ότι ο Εργοτέλης δεν κέρδισε δίκαια απλά δεν μπορώ να βλέπω κάθε εβδομάδα το ίδιο έργο απ’ τους διαιτητές.

Θεωρώ ότι ήταν λογικό η ομάδα να αποσυντονιστεί απ’ τα γρήγορα γκολ και την αποβολή. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσαμε να αλλάξουμε την εικόνα καθώς ήμασταν πιο ήρεμοι.

Δεν στέκομαι στην έκταση της ήττας όσο στο πως ήρθε αυτή και γι’ αυτό ευθύνεται ο διαιτητής της αναμέτρησης».

Ο επιθετικός του Εργοτέλη, Γιώργος Μανουσάκης, ανέφερε πως "σε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, μπήκαμε δυνατά και πετύχαμε το γκολ από νωρίς και έτσι πήγαν τα πράγματα πιο καλά για εμάς. Παράλληλα το γεγονός ότι ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες έκανε το έργο μας ακόμη πιο εύκολο. Συνεχίσαμε το παιχνίδι μας και καταφέραμε να πετύχουμε την σημαντική νίκη που μας κάνει πιο αισιόδοξους για την συνέχεια. Κοιτάμε τώρα το επόμενο δύσκολο ματς κόντρα στην Κέρκυρα".

Σε ερώτηση για το τι είναι πιο δύσκολο να κερδίσει την ευκαιρία απ’ τον προπονητή του ή να την διατηρήσει ο Μανουσάκης απάντησε:

"Νομίζω και τα δύο είναι δύσκολα. Όμως για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται το δυσκολότερο είναι να πάρει την ευκαιρία και από εκεί και πέρα πρέπει να δείξει ότι αξίζει να συνεχίσει. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο απ’ τα δύο".

Read 743 times Last modified on Monday, 18 March 2019 01:06
Rate this item
(0 votes)

Latest from george