karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Η "άνοιξη" του ΟΦΗ δεν ήρθε, αλλά όσο ζεί, ελπίζει

13 Mar 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Στον ΟΦΗ, η «άνοιξη» δεν ήρθε, ούτε στη Ριζούπολη, καθώς η κρητική ομάδα, άφησε και σε αυτό το γήπεδο, δυο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη της σωτηρίας και παραμένει σε θέση υποβιβασμού, έξι στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
Η δυσκολία του ΟΦΗ, στο σκοράρισμα, δεν του επέτρεψε ούτε κόντρα στον ουραγό και ουσιαστικά υποβιβασμένο Απόλλωνα να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα.
Αυτή τη φορά, είχε και την τύχη απέναντι του, καθώς σε τρείς περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο με τους Βαζ, Φερέιρα και Νέιρα, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Την Κυριακή, ο ΟΦΗ, υποδέχεται στο Γεντί Κουλέ, τον Λεβαδειακό, σε ένα ακόμη τελικό, για τη σωτηρία.
Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, είναι ο νούμερο ένα στόχος, που ψάχνει ο ΟΦΗ να βάλει απο κάτω, ώστε να ανακτήσει τις χαμένες του, ελπίδες.
Ο δεύτερος στόχος, είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο επίσης υποδέχεται ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, σε δυο παιχνίδια, που θα κρίνουν οριστικά και τελεσίδικα την επιβίωση του, καθώς με αυτές τις δυο ομάδες, θα παιχθεί όπως όλα δείχνουν η παραμονή.
ΟΦΗ, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα, θα παλέψουν για μια θέση στον …ήλιο, που είναι το μπαράζ σωτηρίας με τον δεύτερο της Β’ Εθνικής, εφ’ όσον οριστικά ισχύσει η αναδιάρθρωση (πέφτουν οι τρείς απευθείας και η τέταρτη ομάδα από το τέλος, θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Β’ Εθνικής).
Ενώ, αν τελικά ματαιωθεί η αναδιάρθρωση και πέσουν οι δυο τελευταίες ομάδες απευθείας, τότε οι τρείς (ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Γιάννινα) θα παλέψουν για δυο θέσεις, στην μεγάλη κατηγορία, με τον Απόλλωνα να έχει ήδη υποβιβαστεί και να αναζητείται μεταξύ των τριών ομάδων, η δεύτερη ομάδα, που του χρόνου θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.
Για τον ΟΦΗ, που είναι στο -1 από τον Λεβαδειακό και στο -3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, βαθμολογικά περιθώρια σίγουρα υπάρχουν, το ερώτημα είναι αν το πιστεύουν οι ίδιοι οι παίκτες, του ΟΦΗ, ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
Με τις τελευταίες εμφανίσεις τους, δεν φαίνεται να πιστεύουν στο… θαύμα.
Το ίδιο και η μεγάλη μερίδα του κόσμου, που είναι απογοητευμένη από την εικόνα της ομάδας, ενώ σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο μετά το τέλος του αγώνα της Ριζούπολης, οι 200 φίλαθλοι του ΟΦΗ στην εξέδρα, έδιωξαν τους παίκτες, που πήγαν να τους χαιρετίσουν και να τους ευχαριστήσουν, για την παρουσία τους στο γήπεδο.
Παρ’ όλα αυτά, μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν και θα πρέπει να κυνηγηθούν, με κάθε τρόπο, μέχρι το τέλος.
Όπως ανέφερε ο γκολκίπερ του ΟΦΗ Δημήτρης Σωτηρίου μετά το «Χ» στη Ριζούπολη «όσο η κατάσταση είναι στα πόδια μας, το πιστεύουμε πάρα πολύ. Είμαστε στεναχωρημένοι, όμως αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Το κεφάλι κάτω και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας, που πρέπει να κερδίσουμε. Θα δώσουμε και τη ζωή μας για αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα ανατρέψουμε την κατάσταση».
Ενώ ο Θανάσης Ντίνας, ανέφερε με τη σειρά του, ότι «ήταν σημαντικό να πάρουμε τους τρείς βαθμούς και το ξέραμε από την αρχή. Μπήκαμε συγκεντρωμένα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Μπήκαμε δυνατά, κάναμε τρία δοκάρια. Δεν άνοιξε το σκορ όμως. Στο δεύτερο ημίχρονο, κλείσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, αλλά δεν βρήκαμε γκολ για να πάρουμε τους τρείς βαθμούς».
Ο Χάιμε Βέρα με τη σειρά του, ο οποίος δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη νίκη στον πάγκο του ΟΦΗ, μονολογεί με την αφλογιστία της ομάδας του, λέγοντας πως «στο ποδόσφαιρο, το πιο σπουδαίο να πάει η μπάλα μέσα και εμείς δεν την βάζουμε και είναι κρίμα, γαμώτο!», αλλά κρατάει ζωντανή την ελπίδα τονίζοντας ότι «έχουμε ακόμα…».
Οσο ζεί, ελπίζει, ακόμα ο ΟΦΗ, και περιμένει στα εντός έδρας παιχνίδια που έχει (με Λεβαδειακό, Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης), αλλά και στα εκτός έδρας με (Αρη, Παναθηναικό και Ατρόμητο) να αλλάξει το δυσάρεστο αυτό σκηνικό, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί για τον ίδιο, έξι στροφές πριν το φινάλε, με την κατάσταση πάντως να είναι κάτι παραπάνω από οριακή και τα σύννεφα της ανησυχίας, να έχουν γεμίσει τον ουρανό, του Γεντί Κουλέ.
Ταυτόχρονα με το αγωνιστικό, ο ΟΦΗ θα δώσει στις 20 Μαρτίου και την μάχη στην επιτροπή εφέσεων, για την ανατροπή της ποινής υποβιβασμού που του επέβαλε πρωτόδικα η επιτροπή δεοντολογίας, ώστε να έχει την ευκαιρία να εξαντλήσει στο γήπεδο, τις πιθανότητες του για την σωτηρία.
Θα τα καταφέρει να επιβιώσει ο ΟΦΗ και από τις δυο δύσκολες μάχες, σε γήπεδο και δικαστήριο και να παραμείνει στην κατηγορία, που είναι ιστορικά η θέση του και με τόσο κόπο τα τελευταία 4 χρόνια, κατάφερε να επιστρέψει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αργός θάνατος του ΟΦΗ

Read 2049 times Last modified on Sunday, 17 March 2019 22:58
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi