karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

O ΟΦΗ του σήμερα χρειάζεται ενότητα και όχι διχασμό

07 Mar 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Την ώρα που ο ΟΦΗ, δίνει μάχη μέσα στο γήπεδο, αλλά και στο δικαστήριο, με όλη αυτην την ύποπτη ιστορία του υποβιβασμού για το περσινό παιχνίδι ΟΦΗ-Αιγινιακός, για να επιβιώσει και να παραμείνει στην κατηγορία, μια υπόθεση οφειλής της ΠΑΕ, προς την εταιρεία πρασίνου M&Μ η οποία τα τελευταία χρόνια, είχε την ευθύνη της συντήρησης όλων των γηπέδων του ΟΦΗ, (Γεντί Κουλέ και Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο), ήρθε να διχάσει τον κόσμο της ομάδας και να στρέψει τα βέλη, σε πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης, σε ανθρώπους, που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεα με μεγάλο προσωπικό ρίσκο,  στον ΟΦΗ.

Το θέμα δεν ερμηνεύθηκε σωστά, ή για να το πω καλύτερα ερμηνεύθηκε βιαστικά και ερασιτεχνικά, απο κάποιους, οι οποίοι παρουσίασαν μέλη της προηγούμενης διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 (τον πρόεδρο Αλετρά, τον Γενικό Αρχηγό Κώστα Ζερβάκη και το μέλος του Δ.Σ. Μανόλη Γουρνιεζάκη), ως πρόσωπα που μαζί με την εταιρεία κάνουν την αγωγή, που έχει σταλεί στα γραφεία της ομάδας.

Με αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, εντάσεις και παρερμηνείες, απέναντι σε πρόσωπα μιας διοίκησης, που συνέδεσε το όνομα της με την ιστορική άνοδο του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκ, εν μέσω χιλίων μυρίων προβλημάτων.

Πρόσωπα που είναι ΟΦΗ μέχρι ...κόκκαλο, λειτούργησαν σε όλο το διάστημα της θητείας τους, ανιδιοτελώς, αφήνοντας τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, για μήνες, προκειμένου ο ΟΦΗ να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκ.

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε τα συγκεκριμένα πρόσωπα στην αγωγή της, ως μάρτυρες, για να επιβεβαιώσουν το ύψος της οφειλής, το οποίο και αναγνωρίζεται, απο την προηγούμενη διοίκηση.

Και όχι, ότι πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης, κάνουν αγωγή στην σημερινή (!), όπως παρουσιάστηκε χαοτικά απο ορισμένους, που δεν έχουν απο οτι φαίνεται, κανένα δισταγμό, να φέρουν διχόνοια και διχασμό σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την ομάδα, η οποία τα παίζει ΟΛΑ για ΟΛΑ.

Αλλωστε, μέλη της προηγούμενης  διοίκησης του ΟΦΗ, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρόεδρος Γώργος Αλετράς, μαζί με άλλα δυο πρόσωπα που ήταν κοντά, τον Μιχάλη Μυλωνάκη (είναι και σήμερα στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925) και τον Δημήτρη Τζιράκη, ήταν οι πρωταγωνιστές των συζητήσεων, με την σημερινή κατάσταση του ΟΦΗ, τις συζητήσεις με τον Μιχάλη Μπούση, τον Γιώργο Σαμαρά και τους συνερργάτες του στην ομάδα.

Εκείνοι έδωσαν μάχη, για να μεταβιβαστούν οι μετοχές δωρεάν στον Μιχάλη Μπούση, απο τους μετόχους και να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Μιλούσαν επι μήνες μαζί τους και τους εκπροσώπους του, μέχρι την τελική συμφωνία και μάλιστα πρόσωπα της σημερινής διοίκησης της ΠΑΕ, τους ευχαρίστησαν για το ρόλο τους και την προσφορά τους, στην ιστορική Γενική Συνέλευση της 15ης Οκτωβρίου, όταν η ομάδα πήγε στα χέρια του Μιχάλη Μπούση.

Πως μπορεί, να τα ξεχνάνε, ορισμένοι όλα αυτά;

Αν τα ξεχνούν απο αμάθεια έχει καλώς, αλλά αν τα υποκρύπτουν σκόπιμα, τότε έχουν δόλο.

H εταιρεία βέβαια, που έχει κάνει αγωγή στον ΟΦΗ, επέλεξε ένα πολύ άσχημο τάιμινγκ, για να διασφαλίσει τα χρήματα της.

Αυτή η στιγμή, με την ένταση που επικρατεί στον ΟΦΗ, για πολύ σοβαρά ζητήματα, ήταν η πλέον ακατάλληλη, για να προβεί σε αυτήν την κίνηση, να διεκδικήσει τα χρήματα που θεωρεί ότι της οφείλονται.

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι οι νομικοί που αναλαμβάνουν αυτές τις υποθέσεις, δεν είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν την επικαιρότητα.

Η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, για τους δικούς της λόγους και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, δεν αποδέχεται μέχρι σήμερα το ύψος της οφειλής, για την οποία δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά, καθώς ο ΟΦΗ εκείνης της εποχής, ζούσε με το φιλότιμο, λόγω της βασανιστικής έλειψη ρευστού, σε όλες του, τις διεργασίες.

Μέγα λάθος, που το "πληρώνουν" πολλοί σήμερα, αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, λόγω των μεγάλων υποχρεώσεων που υπήρχαν (π.χ. προσφυγές), για τις οποίες έδινε ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης, για να τις καλύψει.

Ο ΟΦΗ εκείνης της εποχής, που δεν υπήρχε η οικονομική ρευστότητα του σήμερα, αναζητούσε φίλους και υποστηρικτές που θα βάλουν "πλάτη" και έτσι φαίνεται ότι έχει γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και άλλες της περιόδου εκείνης, που η ομάδα έπρεπε να προετοιμαστεί έγκαιρα και να φτιάξει τα γήπεδα της, ενόψει της ανόδου στην Σούπερ Λίγκ.

Η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, έχει το δικαίωμα να πράξει όπως νομίζει. Να διερευνήσει, να κοστολογήσει, να αλλάξει μια συμφωνία.

Αυτό όμως, δεν έχει καμία σχέση με πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης, τα οποία κάποιοι έριξαν στην πυρά, χωρίς να σκεφτούν την προσφορά τους.

Κανείς απο αυτούς και είμαι βέβαιος για αυτό, δεν θα έκανε αγωγή, στην ομάδα που αγαπάει.

Ο ΟΦΗ σε αυτή τη φάση που βρίσκεται θέλει ενότητα και ομόνοια και όχι διχασμό.

Εχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί σε τούτη την περίοδο.

Ας το δούν πιο ψύχραιμα το ζήτημα, όλες οι εμπλεόκεμες πλευρές και ας του δώσουν λύση.

Σαν επίλογο, αναφέρω την επιστολή που έστειλαν οι Γιώργος Αλετράς, Μανόλης Γουρνιεζάκη και Κώστας Ζερβάκης στον Τύπο για να αιτιολογήσουν τη στάση τους στο όλο ζήτημα:

«Αγαπητοί Ομιλίτες, με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες από ΜΜΕ, ότι είμαστε μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση μεταξύ της ΠΑΕ ΟΦΗ και της εταιρείας Μ&Μ Έργα Πρασίνου.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε ότι:

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2018, για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και για μια σειρά άλλων θεμάτων, αρμόδιος ήταν ο τότε εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας μας κ. Ηλίας Πουρσανίδης ο οποίος είχε αναλάβει αποκλειστικά τις διαπραγματεύσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία, έως και την τυπική μας αποχώρηση στις 10 Οκτωβρίου 2018.

Γύρω στα τέλη Νοεμβρίου ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μ&Μ κ. Μαλλιωτάκης επικοινώνησε μαζί μας, κάνοντας το ερώτημα αν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τις εργασίες που έχει κάνει στο γήπεδό μας και στο ΒΑΚ. Η απάντησή μας ήταν θετική. Ποιός άλλωστε μπορεί να το αρνηθεί.

ΟΜΩΣ, ποτέ δεν δηλώσαμε ή υπογράψαμε ή υποσχεθήκαμε σε κάποιον ότι θα παρευρεθούμε ως απλοί μάρτυρες – πόσο μάλλον ως μάρτυρες κατηγορίας – σε οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη. Δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μας να βρεθούμε απέναντι στην αγαπημένη μας ομάδα.

Με εκτίμηση,

Αλετράς Γιώργος

Γουρνιεζάκης Μανόλης

Ζερβάκης Κώστας».

Read 2020 times Last modified on Thursday, 14 March 2019 11:40
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi