karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ο ΟΦΗ θα κριθεί στα παιχνίδια επιβίωσης του

01 Oct 2018 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το χειρότερο για τον ΟΦΗ, δεν είναι ο ένας βαθμός στα 5 πολύ δύσκολα παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα (τρία εκτός έδρας και δυο μέσα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).
Δεν είναι, ούτε οι μέτριες εμφανίσεις που έχει κάνει, οι οποίες έχουν σκορπίσει γενική απογοήτευση και προβληματισμούς.
Αυτό που είναι το πιο ανησυχητικό, όπως παρατηρώ μετά απο κάθε ήττα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ο διχασμός στον κόσμο του.
Από τη μια, είναι εκείνοι, που διψάνε για…αίμα!
Εχουν ήδη… υποβιβάσει την ομάδα από την 5η αγωνιστική, ενώ απαιτούν να φύγει ο προπονητής, αλλά και σχεδόν όλοι οι παίκτες τον Ιανουάριο, γιατί είναι παίκτες…Β’ Εθνικής.
Από την άλλη, υπάρχουν εκείνοι, που είναι μεν πικραμένοι από την εικόνα της ομάδας και την έλλειψη μαχητικότητας που εμφανίζει, όμως δίνουν ελαφρυντικά στον προπονητή και τους παίκτες, για το σχεδιασμό του καλοκαιριού και τα οικονομικά δεδομένα που αυτός έγινε.
Ζητούν να δοθεί μια πίστωση χρόνου στην ομάδα και στήριξη, γιατί δίχως αυτή, ο ΟΦΗ δεν θα δεί καλύτερες μέρες. Ενώ έρχονται και οι διοικητικές εξελίξεις και η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό.

Ο καθ' ένας μπορεί να έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή.

Ενα είναι σίγουρο: Καμία ομάδα δεν έπεσε απο την 5η αγωνιστική και ΟΛΑ θα κριθούν στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές.

Αν ο ΟΦΗ, είναι όπως πρέπει να είναι εκείνη την περίοδο, θα τα καταφέρει.

Η ομάδα περνά  σήμερα δίχως αμφιβολία μια κρίση και μια αμφισβήτηση, η οποία, πρέπει να αρθεί πρώτα απο τους ίδιους τους παίκτες και μετά απο τους φιλάθλους!

Οι παίκτες, με την εικόνα τους στο γήπεδο, είναι εκείνοι, που μπορούν να δείξουν τον "σφιγμό" που έχουν, στην κερκίδα και να δείξουν, ότι υπάρχει...ελπίδα.

Απο την ομάδα και μόνο, μπορεί να ξεκινήσει αυτό το τέλος της αγωνιστικής αμφισβήτησης, που σήμερα υπάρχει, ως γενική εικόνα.

Η πλειοψηφία του κόσμου, είμαι βέβαιος, θα το υποστηρίξει αυτό, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.

Απο εκεί και πέρα, θα πρέπει να αντιληφθούμε, ότι ο ΟΦΗ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ομάδα, που δεν έχει παίξει ακόμη τα ΜΕΓΑΛΑ της παιχνίδια για το στόχο, μέσα στο γήπεδο της.

Και όταν λέω μεγάλα παιχνίδια, δεν εννοώ αυτά με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που είναι σαφές ότι είναι ομάδες, άλλης κλάσης ποιότητας, με την κατηγορία ομάδων που βρίσκεται σήμερα ο ΟΦΗ, οπότε και οι βαθμοί έρχονται με το...σταγονόμετρο μέσα και έξω (και αν έρθουν!).

Αναφέρομαι στα παιχνίδια ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, αυτά που θα κρίνουν την ΠΑΡΑΜΟΝΗ του ΟΦΗ στην κατηγορία, με αντίπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους.

Και αυτοί είναι, ο Απόλλων, η Λαμία, ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, η Λάρισα, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη και ίσως και κάποιοι άλλοι που θα προκύψουν στην πορεία.

Ισως , αν το πρόγραμμα είχε φέρει στο δρόμο του ΟΦΗ, ένα-δυο τέτοιους αντιπάλους στις πρώτες αγωνιστικές στο Γεντί Κουλέ, τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά και η βαθμολογική συγκομιδή σαφώς καλύτερη, απο τη σημερινή, που σκορπάει φοβίες.

Αυτοί οι βαθμοί, είναι, που λείπουν σήμερα απο τον ΟΦΗ, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο, που έχει κερδίσει τον Απόλλωνα, τον Παναιτωλικό που έχει κερδίσει τον ΟΦΗ, τη Λάρισα που έχει κερδίσει τον Παναιτωλικό, το Λεβαδειακό που έχει κερδίσει τον Απόλλωνα, κ.λ.π.

Η σημερινή βαθμολογική εικόνα των ομάδων, μπορεί σε μερικές αγωνιστικές, να είναι εντελώς πλασματική.

Ο ΟΦΗ και ο κόσμος του, θα πρέπει να ετοιμαστούν για τα ΜΕΓΑΛΑ παιχνίδια επιβίωσης, που θα έρθουν στο Γεντί Κουλέ και στα οποία η ομάδα πραγματικά θα ΚΡΙΘΕΙ για το αν ΑΝΤΕΧΕΙ να μείνει στην κατηγορία, που είναι και ο ΒΑΣΙΚΟΣ στόχος για τον οποίο χτίστηκε.

Αλλά βέβαια και στα παιχνίδια με τις ίδιες ομάδες εκτός έδρας, όπου μέχρι σήμερα, ο ΟΦΗ, έχει να επιδείξει μια θετική ισοπαλία με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αλλά και δυο ήττες σε Παναιτωλικό και Ξάνθη.

Αν ο ΟΦΗ είχε πάρει 1-2 βαθμούς σε Παναιτωλικό και Ξάνθη, θα ήταν κατά τη γνώμη μου όλα φυσιολογικά σήμερα, ακόμα και αν δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός στο "φλεγόμενο" Γεντί Κουλέ με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Αυτό ίσως να μην αρέσει σε κανένα μας, που έχουμε ζήσει ένα ΟΦΗ ΜΕΓΑΛΟ και ΤΡΑΝΟ, που έχει ταπεινώσει κατά καιρούς τις ομάδες του ΠΟΚ, αλλά ο ΟΦΗ του σήμερα, θα πρέπει να κριθεί για αυτό που μπορεί πραγματικά να κάνει και όχι για αυτό που θέλουμε, αλλά είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να γίνει, με βάση την ποιότητα, τον τρόπο και τον σκοπό, που έχει χτιστεί, η ομάδα αυτή.

 

 

 

 

Read 2146 times Last modified on Friday, 12 October 2018 17:37
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi