karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ο ΟΦΗ επέστρεψε και δεν πρέπει ποτέ να ξαναφύγει...

12 Jul 2018 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Τυπικό, αλλά ουσιαστικό και σημαντικό το «welcome» της Σούπερ Λίγκ στον ΟΦΗ.

Ηταν η απόλυτη επικύρωση της «επανεγγραφής» -όπως ονομάζεται- της ομάδας στον «Συνεταιρισμό».

Ο ΟΦΗ είναι και με τη… βούλα πλέον Σουπερλιγκάτος.

Μετά από τρία χρόνια, ταλαιπωρίας στα «χωράφια» ο ΟΦΗ επέστρεψε εκεί που ανήκει.

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης (10/5) αρκετές ομάδες καλωσόρισαν τον ΟΦΗ ξανά στην κατηγορία των μεγάλων και έσφιξαν το χέρι του προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Αλετρά.

Ο τελευταίος είχε πάρει μια «γεύση» από το προηγούμενο συμβούλιο της Λίγκας, αλλά σε εκείνο ο ΟΦΗ, συμμετείχε ως εν δυνάμει μέλος, καθώς δεν είχε επικυρωθεί ακόμη η βαθμολογία της Footballleague.

Ο ΟΦΗ σε εκείνη τη συνεδρίαση ήταν παρατηρητής και δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Αυτή τη φορά, ήταν ισότιμο μέλος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε λοιπόν.

Και το ζητούμενο είναι ένα. Να μην φύγει ποτέ ξανά από την Σούπερ Λίγκ.

Ότι πρωτάθλημα και αν γίνει τελικά, με όσες ομάδες συμμετάσχουν το ζητούμενο για τον ΟΦΗ είναι ένα.

Να μείνει σταθερός στην μεγάλη κατηγορία και μέσα από την συμμετοχή του αυτή, να εξελιχθεί σαν ομάδα, να οργανωθεί περισσότερο και να μπορέσει να διαγράψει με σταθερά βήματα μια δυναμική πορεία ξανά.

Οσο για αυτούς που καλωσόρισαν τον ΟΦΗ;

Σίγουρα μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποιοι, που δεν βλέπουν με… καλό μάτι, τον ανταγωνισμό με μια ομάδα που έχει τη δυναμική και την ιστορία του ΟΦΗ.

Σίγουρα θα προτιμούσαν ένα πιο ασθενή αντίπαλο.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που λένε «καλύτερα να έχω φίλο, παρά αντίπαλο τον ΟΦΗ». Ξέρουν αυτοί.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΦΗ θα πρέπει να είναι έτοιμος αγωνιστικά, διοικητικά και οργανωτικά για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, σούπερ ανταγωνιστικό για τις θέσεις της επιβίωσης, όπου θα δοθεί μια πραγματική μάχη όλη τη σεζόν για το ποιος θα επιζήσει και θα βρίσκεται του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία.

Ο αριθμός των ομάδων που τελικά θα πέφτουν (2, 3 ή περισσότερες) θα δείξει ακριβώς το βαθμό δυσκολίας, ο οποίος έτσι και αλλιώς θα είναι υψηλός για μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ, που έχει ιστορία, φανέλα και δυναμική, αλλά λείπει και τρία χρόνια απο την μεγάλη κατηγορία και πρέπει να καλύψει γρήγορα το χαμένο έδαφος σε σχέση με κάποιους άλλους...

Θα είναι οπωσδήποτε άδικο για τις ομάδες της Footballleague να ανεβαίνουν με μπαράζ με αντιπάλους της Σούπερ Λίγκ, στην μεγάλη κατηγορία, αν περάσει τελικά το σχέδιο της πλειοψηφίας, όμως ίσως την… πίκρα των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, να απαλύνει ένα τηλεοπτικό έσοδο που μπορεί να φτάσει τις 800 χιλ. ευρώ για κάθε ομάδα (!) της Β’ Εθνικής, αν αποδεχθεί την πρόταση ο Υφυπουργός αθλητισμού (Βασιλειάδης) και προχωρήσει η συμφωνία με το τηλεοπτικό πακέτο.

Με βάση τα όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκ, το επικρατέστερο σενάριο, για να φτάσουμε ομαλά, από τις 16 ομάδες που είναι σήμερα, στις 14 στο νέο πρωτάθλημα είναι να πέφτουν από την Σούπερ Λίγκ απευθείας ο 15ος και ο 16ος και να δίνουν μπαράζ ο 13ος και ο 14ος με τον πρώτο και τον δεύτερο της Footballleague, ώστε όσοι επικρατήσουν, να έχουν ένα εισιτήριο στην μεγάλη κατηγορία, της χρονιάς 2019-20, με 14 ομάδες.

Από την μια για τις ομάδες της Β’ Εθνικής ψαλιδίζονται οι ελπίδες ανόδου, από την άλλη υπάρχει μια οικονομική στήριξη, που δεν θα την περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος, αν ισχύουν τα νούμερα που πέφτουν στο τραπέζι για τα χρήματα που θα λάβουν.

Μεγάλες οι αλλαγές στον φετινό ΠΟΑ.

Η πρώτη και πιο σημαντική, η αποχώρηση του Γιάννη Καλέμπουμπα μετά από 35 χρόνια στην ηγεσία της ομάδας.

Δύσκολο αναμφίβολα το έργο, των διαδόχων του και κυρίως του φίλου μου, φυσικοθεραπευτή Νίκου Αγγελάκη.

Θα χρειαστεί καλό σχέδιο, προσεκτικές κινήσεις από το Νίκο και τους συνεργάτες του, ώστε να μπορέσει ο ΠΟΑ, να διατηρηθεί στο ίδιο καλό επίπεδο των τελευταίων ετών και να αποτελεί μια σταθερή δύναμη σε μια δύσκολη κατηγορία όπως είναι η Γ’ Εθνική.

Και φέτος, η σωτηρία της ομάδας, με τα προβλήματα που υπήρχαν είναι «άθλος» ανα αναλογιστεί κανείς ότι υποβιβάστηκαν ιστορικές ομάδες, όπως ο Φωστήρας για παράδειγμα.

Κακώς γράφουν κάποιοι ότι ο Νίκος Αγγελάκης ο νέος πρόεδρος, ξεκίνησε από τον ΠΟΑ.

Ο Νίκος ξεκίνησε τη σχέση του με τον αθλητισμό, λόγω επαγγέλματος, από τον ΟΦΗ και μάλιστα το τμήμα μπάσκετ στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Ο γιατρός και έφορος στίβου του ΟΦΗ Παναγιώτης Αντωνακάκης, ήταν εκείνος που τον έφερε στον ΟΦΗ, ως νέο φυσικοθεραπευτή.

Το κοινό και των δυο, η παράλληλη αγάπη για τον ΟΦΗ και για τον ΠΟΑ.

Όπως ο Παναγιώτης, έτσι και ο Νίκος Αγγελάκης, ο νέος πρόεδρος του ΠΟΑ, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη και την αδυναμία του, για τη μεγάλη ομάδα της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

To welcome της Σούπερ Λίγκ στον ΟΦΗ

Read 2207 times Last modified on Sunday, 22 July 2018 16:47
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi