karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

georgia500X176

KEN ofi 500x167

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

winnerkorts

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

benneto ofi 414x140

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

fimi500x167

terranet500x176

Bόμβα απο Αυγενάκη στο CRETA: «Η ΕΠΟ μου ζήτησε 200 -300 χιλ. ευρώ για το φάκελο του UEFA Conference League. Τον κάναμε χωρίς να δώσουμε ένα ευρώ!»

03 Jul 2020 Written by

Αποκάλυψη-βόμβα απο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην συνέντευξη που έδωσε στον Περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA.

Για την υπόθεση διεκδίκησης του τελικού του UEFA Conference League 2022-23, ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τα στελέχη της ΕΠΟ, του ζητήθηκε ένα ποσό κοντά στις 200-300 χιλ. ευρώ για την συγκρότηση του φακέλου, της υποψηφιότητας.

«Τελικά ο φάκελος κατατέθηκε με μηδέν κόστος. Δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ. Δούλεψαν με την ψυχή τους, τεχνοκράτες του νομού Ηρακλείου, στελέχη του Δήμου, της Περιφέρειας , του ΕΑΚΗ και στελέχη άλλων υπουργείων, που πίστεψαν σε αυτήν την προσπάθεια. Διεκδικούμε με τσαγανό τη διοργάνωση, με πολύ καλές προοπτικές», ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Για το αν μήπως πίσω απο αυτήν την «διεκδίκηση» του ποσού των 200 ή 300 χιλ. ευρώ κρύβεται το…σαμποτάζ απο την ΕΠΟ, που ο ίδιος κατήγγειλε στη Βουλή, ανέφερε ότι

«το Conference ξεκίνησε μετά απο μια συζήτηση στην Κωσταντινούπολη μεταξύ εμού και του κ. Τσέφεριν, τον περασμένο Αύγουστο. Οταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το φάκελο, έπρεπε τη δουλειά αυτή να την κάνει η ΕΠΟ. Ωστόσο, επειδή είχε μια αδυναμία σε επίπεδο στελεχών και χρηματοδότησης. Τα χρήματα τα οποία ζητούσε για να εκπονήσει το φάκελο, ήταν υπερβολικά κατά την άποψη μου. Οι 200 και 300 χιλιάδες ευρώ, είναι υπέρογκο ποσό».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, δημοσιοποίησε όμως και κάτι άλλο εντυπωσιακό. Την αντίδραση που είχαν τα στελέχη της ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα (Λάκοβιτς-Γεωργίου), όταν τους έθεσε το θέμα με την δημόσια τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ, κ. Δέδε, ότι η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει για να αποσύρει την υποψηφιότητα.

Οπως είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού «γέλασε ο Λάκοβιτς για αυτό που συνέβη απο την ΕΠΟ. Το είδε ως ανέκδοτο και ως αστείο. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε ποτέ στην ΕΠΟ. Θα είναι μια προβολή για τη χώρα και για το Ηράκλειο και την Κρήτη. Θα μας μείνει και κληρονομία, μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση».

Ο Αυγενάκης θεωρεί σχεδόν βέβαιο, ότι η  Ελλάδα θα πάρει την διοργάνωση.

Οπως λέει «διεκδικούμε με τσαγανό τη διοργάνωση, με πολύ καλές προοπτικές.

Εκεί που όλα έβαιναν καλώς και μπήκαμε στην τελική ευθεία, είδαμε μια συνέντευξη απο τον κ. Δέδε, να λέει ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει η Ομοσπονδία, θα αποσυρθεί η υποψηφιότητα, γιατί θα είχαμε μια ήττα στην υπόθεση αυτή.

Χάρηκα για τους τοπικούς φορείς του Ηρακλείου, για την άμεση αντίδραση τους.

Συνταχθήκαμε όλοι μαζί.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Λάκοβιτς και τον κ. Γεωργίου, τα νέα ήταν πολύ καλά.

Δεν υπάρχει θέμα, απόσυρσης της υποψηφιότητας. Δεν το εξέλαβαν σοβαρή απειλή.

Εχουμε δυνατές προοπτικές.

Είμαι πολύ αισιόδοξος.

Σας το λέω, ότι θα κερδίσουμε αυτήν την μάχη.

Το πιστεύω μέσα μου.

Κατά 99.9% θα κερδίσουμε, σας το λέω».

Για τις καταγγελίες που έκανε στη Βουλή για το θέμα και το σαμποτάζ που δέχθηκε απο την ΕΠΟ για μια σοβαρή υπόθεση, υπογράμμισε ότι «ένα δωδεκάμηνο ζω σε ένα επιθετικό, απαιτητικό και ιδιαίτερο περιβάλλον. Είναι σκληρό το περιβάλλον. Δίνω μια γενναία μάχη με σκληρού όρους. Δεν κρύψαμε και δεν κρυφτήκαμε. Οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου, έχουν μια άλλη αντίληψη. Το ίδιο οι μεγάλες αθλητικές Ομοσπονδίες. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Να βελτιωθούν. Οι αρχές μας είναι διαφάνεια και νοικοκύρεμα και αυτό ενοχλεί κάποιους».

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, στο θέμα με το μητρώο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς όπως είπε, μόνο μέσα απο αυτή τη διαδικασία, θα μπορούν τα σωματεία να χρηματοδοτούνται απο το κράτος, αλλά και να έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν στις εκλογές των Ομοσπονδιών (με εξαίρεση για την ώρα την ΕΠΟ, καθώς υπάρχει μια μελέτη που αναμένεται απο την ΟΥΕΦΑ).

Οπως ανέφερε «είναι η πρώτη φορά, που οι εκλογές των Ομοσπονδιών, θα γίνουν με ένα μητρώο με νόμιμα σωματεία.

Μόνο απο το νομό Ηρακλείου, μέχρι αυτήν την ώρα έχουν προεγγραφεί περίπου 120 αθλητικά σωματεία.

Σύντομα θα γνωρίζουμε τα ενεργά και νομιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

Αν έχουμε δυσκολέψει κάποιους, ζητάμε συγγνώμη, αλλά θα βάλουμε μια τάξη.

Τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί θα λάβουν το βοήθημα των 12 εκ. ευρώ.

Απευθείας χωρίς ενδιάμεσους. Πολλές Ομοσπονδίες ενοχλήθηκαν. Ηθελαν απο μόνες τους, να το κάνουν.

Αυτά τα σωματεία, θα είναι και οι εκλέκτορες των Ομοσπονδιών.

Μέσα απο τον Πέλοπα μια πλατφόρμα που φτιάχνουμε, θα ξέρουμε και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Θα είναι σοβαρό εφόδιο για κάθε Υπουργό για να κάνει πραγματική πολιτική».

Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «εν είμαι yes men. Δεν παίρνω εντολές. Για μένα η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα του αθλητισμού, το υπηρετώ και το πιστεύω».

Διαβάστε εδώ για την αποκάλυψη του Υφυπουργού Αθλητισμού για το κολυμβητήριο στην Αμερικάνικη βάση.

Δείτε την συνέντευξη

Read 287 times Last modified on Friday, 10 July 2020 10:16
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi