karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Το τίμημα που πληρώνει ο Μιχάλης...

02 May 2017 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Από τον Ηρακλειώτη Μιχάλη Κουκουλάκη, ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Τριτσώνη, έχουν αναλάβει την Ελληνική διαιτησία, ο ΟΦΗ δεν ζήτησε ποτέ εύνοια.

Δεν θα μπορούσε να το κάνει κι’ όλας, αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά!

Αν περίμενε κάτι από το Μιχάλη (Κουκουλάκη) ο ΟΦΗ, ήταν μια «προστασία» και μια δίκαιη αντιμετώπιση στο «ευαίσθητο» θέμα της διαιτησίας.

Αυτό δηλαδή που έχουμε συνηθίσει να λέμε «πενήντα-πενήντα».

Αυτό είχε ζητήσει ο ΟΦΗ από τον ένα, εκ των δυο αρχιδιαιτητών.

Μια τίμια και καθαρή διαιτησία, στο παράξενο αυτό πρωτάθλημα με τις γνωστές παθογένειες.

Να μην ευνοηθεί, αλλά και να μην αδικηθεί, αν είναι δυνατόν.

Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται όμως, ότι ο ΟΦΗ, όχι μόνο δεν «εισέπραξε» αυτό το «πενήντα-πενήντα», αλλά αδικήθηκε και σφόδρα σε παιχνίδια «κλειδιά». Και μάλιστα από διαιτητές Σούπερ Λίγκ!

Στο παιχνίδι Αρης-ΟΦΗ ο διαιτητής Αρετόπουλος «πνίγει» το καθαρό πέναλτι του Μπούρμπου στον Χαντί και το αποτέλεσμα αλλοιώνεται (1-0 υπέρ του Αρη).

Στο παιχνίδι ΟΦΗ-Λαμία (1-2) αν και ο ΟΦΗ έχει την κεντρική ευθύνη που έχασε το παιχνίδι από δικά του λάθη, ο διαιτητής Παπαδόπουλος από την Μακεδονία, τον «κλείνει» στην περιοχή του στο τελευταίο 20λεπο, ειδικά μετά το γκολ του ΟΦΗ (1-0) περίπου στο 70’. Μέσα σε 20 λεπτά το παιχνίδι γυρίζει. Ο διαιτητής, αν και κατά τη γνώμη μου δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ήττα, βάζει και αυτός το χεράκι του, για να «γυρίσει» το παιχνίδι, με σοβαρά "θέματα" στον πειθαρχικό έλεγχο και τις κάρτες στο παιχνίδι (προστάτεψε τη Λαμία, φόρτωσε με κάρτες τον ΟΦΗ).

Στο παιχνίδι ΟΦΗ-Απόλλων (1-1) που είναι και το πιο φρέσκο, ο ίδιος διαιτητής (Παπαδόπουλος), παθαίνει…κάτι, όταν ο ΟΦΗ προηγείται ξανά!

Αρχίζει το «χειρουργείο» κλείνει τον ΟΦΗ στην περιοχή του, εκτίθεται διαιτητικά, με αποκορύφωμα το πέναλτι που δίνει και για το οποίο γελάει …όλη η Ελλάδα!

Τρία παιχνίδια τίτλου λοιπόν και στα τρία με ...παράπονα ο ΟΦΗ! Και δικαιολογημένα! Αναμφισβήτητα!

Δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φθάνει η ευθύνη του Μιχάλη (Κουκουλάκη) σε αυτό.

Αυτός δεν σφυρίζει, σφυρίζουν όμως αυτοί που επιλέγει.

Το αποτέλεσμα όμως για τον ΟΦΗ, είναι πραγματικά μοιραίο!

Την ίδια ώρα μάλιστα, που οι αντίπαλοι του ΟΦΗ έχουν ευνοηθεί σκανδαλωδώς από τη διαιτησία, με το γνωστό βιντεάκι με τα διαιτητικά εγκλήματα υπέρ της Λαμίας , να έχει ξεφύγει από τα ...ελληνικά σύνορα και να προσβάλει σαφώς την Ελληνική διαιτησία και στο εξωτερικό!

Ο ΟΦΗ σε αντίθεση με τη Λαμία (κυρίως), αλλά και τον Απόλλωνα, που έχουν «πάρει» πολλά σφυρίγματα, δεν έχει πάρει ούτε τα… κουκούτσια της έδρας!

Και αυτό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα, την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης με το ήθος του και την σπουδαία διαιτητική καριέρα που έκανε, εντός και εκτός συνόρων (αναμφίβολα ο κορυφαίος διαιτητής που έβγαλε η Κρήτη), κέρδισε με το σπαθί του, την εκτίμηση του ποδοσφαιρικού κόσμου της πόλης.

Σήμερα όμως, είναι στο στόχαστρο. 

Γιατί το αποτέλεσμα της διαιτητικής αντιμετώπισης που είχε ο ΟΦΗ, στο φετινό πρωτάθλημα, δεν τον δικαιώνει!

Δεν τον δικαιώνει προσωπικά, αλλά και συνολικά ως ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας), για αυτό που έχει γίνει φέτος στην Β' Εθνική.

Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει ο Μιχάλης (Κουκουλάκης), για την απόφαση του να συνεχίσει μετά την διαιτητική του καριέρα, σε ένα πόστο αμφιλεγόμενο και σε μια ταραχώδη περίοδο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με σφοδρές πιέσεις σε όλα τα επίπεδα!

Eίναι το τίμημα της εξουσίας. Το τίμημα της κεντρικής θέσης και της ευθύνης που μοιραία απορρέει μέσα απο αυτήν, όπου το αποτέλεσμα κυριαρχεί, έναντι των όποιων προθέσεων, μπορεί να υπάρχουν!

ΥΓ. Με το Μιχάλη Κουκουλάκη συνδέομαι με προσωπική φιλία 20 ετών. Ημουν πάντα αυστηρός κριτής του, γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι τη φιλία και όχι με...χειροκρότημα, όταν δεν πρέπει. Γνωρίζω πολύ καλά το ήθος του, το ακέραιο του χαρακτήτρα του, αλλα και τις προθέσεις του για τον ΟΦΗ. Ισως καλύτερα απο τον καθ' ένα.

Οταν αποφάσισε να μπεί στην ΚΕΔ, δεν του είπα "μπράβο" όπως πολλοί που σήμερα τον πυροβολούν. Του είπα "πρόσεχε". Μακάρι να μπορέσει να πετύχει στην ΚΕΔ, αυτό που κατάφερε και σαν διαιτητής. Σε αυτή τη φάση που είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο και στον "πόλεμο" που υφίσταται, του εύχομαι καλό κουράγιο...

Read 1127 times Last modified on Sunday, 07 May 2017 12:55
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi