karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Τα Χανιά δεν ήταν Εργοτέλης

15 Mar 2018 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Αφησε τρείς βαθμούς στην Κρήτη, η Παναχαική, στα δυο συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια που είχε να δώσει με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και με τον ΑΟΧανιά/Κισσαμικό στα Περβόλια.

Και αν ο Εργοτέλης «χτύπησε» στο κεφάλι τους Πατρινούς και με το γκολ του Κάιπερς στο 93’ τους έκοψε τα πόδια, δεν συνέβη το ίδιο στα Χανιά, όπου η εικόνα του ΑΟΧανιά/Κισσαμικού, ήταν κατώτερη του αναμενομένου.

Τα Χανιά δεν ήταν… Εργοτέλης, αυτό είναι σίγουρο.

Ο Εργοτέλης έπαιξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με θάρρος τον αντίπαλο του και έδειξε ότι ήθελε να πάρει «κάτι» από το παιχνίδι. Και δικαιώθηκε έστω στην τελευταία φάση του αγώνα.

Τα Χανιά, δεν έπεισαν σε καμία στιγμή, ότι θέλουν «κάτι» από το ματς.

Ακόμα και μετά το γκολ της ισοφάρισης με πέναλτι (Ξύδας) στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όπου το 1-1, θα έπρεπε να ανεβάσει ψυχολογικά τους γηπεδούχους, στο δεύτερο ημίχρονο, δεν φάνηκε ότι η ομάδα του Πετράκη, είχε την καρδιά και την ψυχή για να μην φύγει χαμένη από το γήπεδο.

Τα Χανιά δεν έκαναν ούτε… σούτ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ μετά το 1-2, δεν έδειξαν διάθεση για να παλέψουν το παιχνίδι και να σώσουν έστω τον πόντο.

Οι φάσεις των γκολ της Παναχαικής στα Περβόλια, όπου η άμυνα των γηπεδούχων, απλά δεν… υπάρχει, ήταν άσχημη, για την ομάδα του Γιώργου Πετράκη (τη δουλειάν του οποίου έχω σε εκτίμηση).

Πονηρή και η διαιτησία του Μιχαηλίδη στο παιχνίδι. Εκλεισε τα μάτια σε καθαρή αποβολή του Αργυρόπουλου, όταν ο παίκτης της Παναχαικής "ξάπλωσε" στο έδαφος τον Παντελάκη, με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου. Ενώ και στο πρώτο γκολ των Πατρινών, φαίνεται να υπάρχει άουτ και όχι κόρνερ που δόθηκε για να μπεί το γκολ.

Ας είναι όμως. Υπάρχει και το γεγονός ότι η ομάδα των Χανίων, είναι ουσιαστικά αδιάφορη, καθώς έχει εξασφαλίσει τον πρωτογενή στόχο της σωτηρίας.

Είχε πάντως την ευκαιρία κόντρα στην Παναχαική, να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερες συμπάθειες στην Κρήτη.

Μέχρι πρόσφατα η ομάδα αυτή, είχε δίκαια κερδίσει τον τίτλο της ομάδας-έπληξη του πρωταθλήματος και θα είναι καλό να μην γκρεμίσει ότι με κόπο έχει χτίσει…

Συνολικά η Παναχαική στην Κρήτη, είχε δυο νίκες και μια ήττα. Μόνο ο Εργοτέλης την κέρδισε. Οι Αχαιοί κέρδισαν στα Χανιά, αλλά και τον ΟΦΗ που έκανε το χειρότερο του παιχνίδι, στον πιο σημαντικό αγώνα, στο Γεντί Κουλέ! (Αχχχχ!)

Φώναξε για τη διαιτησία ο Εργοτέλης, στο Βικελίδης με τον Αρη. Κυρίως για την φάση του πέναλτι στο 54’ με το οποίο ο Αρης, έκανε το 1-0 και άνοιξε το δρόμο για το 3-0.

Είναι μια φάση που κρίνεται περισσότερο από την απειρία του μέσου του Εργοτέλη Μπουτσάκη, παρά από την απόφαση του διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα.

Ο Μπουτσάκης δεν αποφεύγει τον Κάσο, που πέφτει έξυπνα πάνω του, ενώ και με τα χέρια απωθεί τον παίκτη του Αρη μέσα στην περιοχή.

Δεν είναι ένα πέναλτι… μαρς που λένε, αλλά είναι από εκείνα που δίνονται.

Πόσο μάλλον στον Αρη, που φώναξε πολύ για τη διαιτησία στην Καλλιθέα και ο Εργοτέλης… πλήρωσε τα σπασμένα!

Ο διαιτητής ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και «έκρυψε» τις κάρτες στα μαρκαρίσματα των παικτών του Αρη.

Ενδεικτική η φάση του σοβαρού τραυματισμού του Ροβίθη, από τον Σόουζα, όπου δεν έδειξε καν φάουλ!

Είχε "βουίξει" η πιάτσα ότι ο Αρης είχε "έτοιμο" τον προπονητή Σπανό, σε περίπτωση στραβοπατήματος με τον Εργοτέλη. Φαίνεται ότι υπάρχει γκρίνια για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα, αν και πρώτη στη βαθμολογία. Φάνηκε και απο τις δηλώσεις του Σπανού μετά το παιχνίδι, ότι μόνο ήρεμος, δεν είναι. Το παιχνίδι με την Παναχαική θα είναι κριτήριο...

Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τον ΟΦΗ στο Ελ Πάσο με την ουραγό Καλλιθέα, η οποία έκοψε βαθμούς από τον Αρη και το ίδιο θα θέλει να κάνει και με τον ΟΦΗ.

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει μετά και τις απουσίες των Παπαστεριανού και Βουό.

Ευτυχώς για τον ΟΦΗ βρίσκεται σε καλό μομέντουμ ο Λεάλ, ενώ και ο Ντίνας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, στην επιθετική δημιουργία, λόγω της απουσίας του Βουό.

Θα είναι καθοριστικό το 9Χ9 για τον ΟΦΗ, το Σάββατο, για να περιμένει με...άνεση το τι θα γίνει την Κυριακή, στο ντέρμπι Παναχαική-Αρης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αδίκησαν τον εαυτό τους τα Χανιά, με την Παναχαική (VIDEO)

Η ήττα του Εργοτέλη απο τον Αρη (VIDEO)

Read 750 times Last modified on Saturday, 17 March 2018 23:25
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi