Print this page

Ανοίγει η κάνουλα της κυβέρνησης και για τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό;

25 Apr 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Ανοίγει η κάνουλα της κυβέρνησης και για τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό;
 
Οι φωνές των Ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας, που δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης, δεν αποκλείεται να έφεραν αναταράξεις, στην κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να σχεδιάζει να υποστηρίξει τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που έχουν πληγεί και αυτά, από τη λαίλαπα, του κορωνοϊου.
 
"Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η στήριξη του κινήματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού" είναι η φράση κλειδί, μετά την σύσκεψη  μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό των βημάτων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από τον πρωθυπουργό της Χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Περισσότερα στοιχεία, δεν έγιναν γνωστά, αλλά ίσως τα Ερασιτεχνικά σωματεία, να περιμένουν ένα καλό...μαντάτο από την κυβέρνηση, μετά τις σχετικές εισηγήσεις που έλαβε απο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης σφοδρών παραπόνων και πολλών επιστολών (πολλές από αυτές έχουν δημοσιοποιηθεί" από Ερασιτεχνικά σωματεία, που ζητούν και αυτά στήριξη, όπως έχει συμβεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό.
 
Το επόμενο διάστημα, θα δούμε ποια είναι η σκέψη της κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό.
 
Ακόμη και αν δεν μπορέσει να καλύψει τα Ερασιτεχνικά σωματεία και τους αθλητές στον ίδιο βαθμό με τα επαγγελματικά, ίσως θα πρέπει να βρεί τον τρόπο να δώσει κάποιες παροχές, καθώς η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ερασιτεχνικά σωματεία και αθλητές, έχουν ήδη ζήτημα επιβίωσης και το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο την επόμενη μέρα του κορωνοϊου, καθώς υπάρχουν σύλλογοι, που σκέφτονται να κατεβάσουν ρολά.
 
Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός, είναι ο πυλώνας του αθλητισμού, χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει αθλητισμός, ούτε επαγγελματικός και χρειάζεται στήριξης, σε αυτήν την πολύ δύσκολη εποχή.
 
Το δελτίο τύπου απο την συνάντηση αναφέρει:
 
«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό των βημάτων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η στήριξη του κινήματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς».
Read 997 times Last modified on Thursday, 30 April 2020 16:30
Rate this item
(0 votes)

Latest from george