Print this page

O Aυγενάκης, ο Πύρρος και μια μεγάλη διοργάνωση στο Ηράκλειο

19 Mar 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Με μια φωτογραφία με τον Πύρο Δήμα, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, o Yφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την διεξαγωγή μιας ακόμη μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης στο Ηράκλειο.
Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αρσης Βαρών, το οποίο θα γίνει την άνοιξη του 2022, δηλαδή σε ένα χρόνο απο τώρα, στην πόλη μας και στα Δυο Αοράκια.
"Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων άρσης βαρών έρχεται στο Ηράκλειο, την άνοιξη του 2022. Στηρίξαμε την υποψηφιότητα της Ομοσπονδίας μας, ξαναβάζουμε τη χώρα εκεί που της αρμόζει, στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη" αναφέρει ο Υφυπουργός αθλητισμού, έχοντας δίπλα του τον "θρύλο" της Αρσης Βαρών σε Παγκόσμιο επίπεδο Πύρρο Δήμα.

Να σημειωθεί ότι Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσης Βαρών ξαναγίνεται στην Ελλάδα, μετά απο 20 χρόνια (τελευταία φορά το 2001 στη Θεσσαλονίκη).

Στην σπουδαία αυτή διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο νησί θα συμμετάσχει όλη η αφρόκρεμα του αθλήματος στον κόσμο και οι αθλητές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο παγκόσμιο στερέωμα την επόμενη δεκαετία.

Είναι σίγουρο, ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Αρσης Βαρών στην Κρήτη, καθώς ο Πύρρος Δήμας και απο προηγούμενες παρουσίες του στο νησί, είχε επισημάνει ότι οι Κρητικοί έχουν στο αίμα τους την Αρση Βαρών, λόγω δύναμης και σωματοδομής.

Στην ανακοίνωση της η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών αναφέρει: Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η χώρα μας διεκδικεί ξανά και της ανατίθενται φιλοξενίες μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων αποκτώντας και πάλι τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη των σπορ
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης την άνοιξη του 2022 και η ανάληψη της διοργάνωσης έγινε με τη σημαντική βοήθεια και υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.  Η διοργάνωση θα φέρει στο Ηράκλειο την αφρόκρεμα της παγκόσμιας άρσης βαρών και κυρίως το νέο «αίμα» του αθλήματος, που θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στους κορυφαίους αγώνες.
Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών στην Ελλάδα, μετά από εκείνο το Παγκόσμιο Εφήβων – Νεανίδων, που είχε διοργανωθεί το 2001 στη Θεσσαλονίκη.

Read 600 times Last modified on Wednesday, 25 March 2020 18:44
Rate this item
(0 votes)

Latest from george