Print this page

Ο Εβρος που κρατάει γερά και η μάχη του πρωτάρη ΟΦΗ στην Volley League

16 Mar 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Απο τον ...Εβρο και την ένταση με τους μετανάστες, στο Ηράκλειο και το βόλει του ΟΦΗ.
Ο προπονητής Ανέστης Γιαννακόπουλος, που κάνει κάθε εβδομάδα το δρομολόγιο Εβρος-Ηράκλειο, μίλησε  στην εκπομπή WINNER της τηλεόρασης CRETA για την κατάσταση στον Εβρο και το πως ζουν αυτές τις ώρες οι Ελληνες στα σύνορα με την Τουρκία στις Καστανιές, έχοντας απέναντι τους χιλιάδες μετανάστες, αλλά και την μάχη που δίνει ο ΟΦΗ για να μείνει στην Volley League.
Στα 54 του χρόνια, ο έμπειρος τεχνικός που είναι ακόμη προπονητής της Εθνικής Νεανίδων, αλλά και διδάκτωρ και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, μας μίλησε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την κατάσταση στα σύνορα με την Τουρκία.
Στις Καστανιές, που όπως λέει, μεγάλωσε ο ίδιος και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή.
Σύμφωνα με τον Εβρίτη προπονητή, οι Ελληνες δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο Εβρος κρατάει γερά και οι...απέναντι το ξέρουν.
Όπως χαρακτηριστικά λέει "είναι η περιοχή που μεγάλωσα, οι Καστανιές. Οι γονείς μου ήταν δάσκαλοι και η περιοχή είναι πολύ γνώριμη σε μένα. Η κατάσταση τις τελευταίες μέρες είναι ήρεμη. Ολος ο κόσμος πρέπει να είναι όμως ήρεμος. Ο Εβρος κρατάει γερά και το ξέρουν και οι απέναντι. Είναι η πιο δύσκολη περιοχή, αν ποτέ επιχειρήσουν κάτι, θα στεφθεί με απόλυτη αποτυχία".
Για τα συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής, που βλέπουν λίγα μέτρα πιο μακριά τους χιλιάδες μετανάστες που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν για τα δικά του σχέδια, επισημαίνει με έμφαση την ακαριαία και αποτελεσματική αντίδραση της Ελληνικής πλευράς και το αίσθημα ασφάλειας που έσει κυριαρχήσει στην περιοχή.
Οπως τονίζει "οι άνθρωποι που κατοικούν στις Καστανιές είναι φιλήσυχοι και δεν έχουν να χωρίσουν κάτι με την απέναντι πλευρά. Ομως τώρα εδώ, αυτοί που έχουν συσσωρευτεί στα σύνορα, είναι μιας άλλης κατηγορίας. Το στράτευμα και η αστυνομία εμπνέουν το συναίσθημα της ασφάλειας και ηρεμίας στην περιοχή. Οι κάτοικοι, είναι πολύ ήσυχοι, ξέρουν την περιοχή, ξέρουν τι συμβαίνει εκεί.
Η περιοχή υποστηρίζεται απόλυτα απο τον Ελληνιό στρατό. Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια εκτόνωση της έντασης. Απο την δική μας πλευρά την Ελληνική, γίνεται ότι καλύτερη σε ότι αφορά στην φύλαξη και την ειρήνη στην περιοχή. Οι πρώτες ώρες ήταν δύσκολες, αλλά η αντίδραση απο την Ελληνική πλευρά ήταν άμεση και ακαριαία" μας μεταφέρει ο προπονητής του ΟΦΗ, μέσα από την καρδιά των γεγονότων.
Μάχη στον Εβρο, αλλά και μάχη για τον "πρωτάρη" ΟΦΗ στην Volley League, για να κρατηθεί στην κατηγορία.
Όπως λέει ο Ανέστης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αντικατέστησε τον αδερφικό του φίλο Δημήτρη Ζλατιλίδη στην τεχνική ηγεσία, "έχω πίστη στην ομάδα, πίστη στους παίκτες, πίστη και στον ΟΦΗ. Είμαστε στην τελική φάση, πάμε για τα πλέι-άουτ. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος με όλες τις δυνάμεις, για να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία. Ισως με μια νίκη πάμε στην 7η θέση, που μας δίνει ένα αβαντάζ στον αντίπαλο για τα πλέι-άουτ. Εχουμε τα παιχνίδια με τον Ηρακλή έξω και την Κηφισιά μέσα. Η ομάδα δεν μπορεί να φύγει απο την διαδικασία των πλέι-άουτ. Υπάρχει ένα άδικο σύστημα διεξαγωγής. Ομως εμείς για να πάμε μια θέση πιο πάνω, χρειαζόμαστε μια νίκη.
Παίζουμε με δυο πολύ καλές ομάδες, αλλά έχουμε δυνατότητες. Ο στόχος είναι η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία φέτος, με την προοπτική του χρόνου να έχει ένα καλύτερο βηματισμό και οργάνωση στην κατηγορία".
Δυστυχώς και φέτος, τα προβλήματα στην Volley League, δεν έλειψαν, κάτι που παραδέχεται και o έμπειρος προπονητής, που έχει εργαστεί σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΓΕΑ Αλεξανδρούπολης, Νίκη Αλεξανδρουπολης, ΑΕ Κομοτηνής και σήμερα είναι Ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική ομάδα Νεανίδων και νωρίτερα στην Κορασίδων και Παγκορασίδων και γενικότερα σε όλο το οικοδόμημα της Εθνικής ομάδας γυναικών, ενώ ως αθλητής βόλει, αγωνίστηκε στην θέση του πασαδόρου και έκανε αξιόλογη καριέρα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Παμβοχαικόυ υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας, αλλά και Βαλκανιονίκης με την Εθνική Εφήβων.
Ο Εβρίτης τεχνικός, αναφέρεται με έμφαση στην στήριξη που χρειάζονται οι ομάδες του βόλει, απο τους φορείς και απο τους χορηγούς. Είναι μια κραυγή αγωνίας, απο ένα καθαρόαιμο άνθρωπο του αθλήματος.
Οπως λέει "κατάγομαι απο μια περιοχή που αγαπάει το βόλει και το στήριξε για πολλά χρόνια. Ηταν για πολλά χρόνια στην κορυφή της Ελλάδος και της Ευρώπης. Το υπηρέτησαν σαν αθλητής και σαν προπονητής. Είναι ένα υπέροχο άθλημα. Παρά τα προβλήματα, υπάρχει τρομερό θέαμα, μεταξύ Παναθηναικού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα οικονομικά και φέτος στις ομάδες. Είναι πολύ λίγα τα έσοδα τα τηλεοπτικά και οι χορηγίες. Ισως θα πρέπει και οι φορείς να αφυπνιστούν περισσότερο και να υποστηρίξουν τις ομάδες, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Σύρο. Αν δεν είχαν την στήριξη αυτή, ίσως οι ομάδες να μην ήταν εκεί που είναι σήμερα. Ολες οι ομάδες χρειάζονται στήριξη. Απο τους παράγοντες, αλλά και απο φορείς και χορηγούς.
Το άθλημα πρέπει να προβληθεί περισσότερο".
Για την φετινή προσπάθεια του "πρωτάρη" ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία, καλεί τους φορείς, αλλά και όσους θέλουν η Κρήτη, να έχει εκπρόσωπο στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλει. να βοηθήσουν τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη.
Όπως τονίζει  "η ομάδα μας έκανε μια πολύ καλή επένδυση. Στην πορεία βγήκαν και κάποια έκτακτα, μετακινήσεις, διαμονές, έξοδα, που δυσκόλεψαν την κατάσταση.
Ελπίζουμε προς το καλύτερο. Καλούμε τοπικούς παράγοντες να υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα που κάνει μόνος του ο πρόεδρος ο Γιάννης Δανδάλης. Ο ΟΦΗ είναι για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία και χρειάζεται την υποστήριξη, ώστε το Ελληνικό βόλει να καμαρώνει τον εκπρόσωπο της Κρήτης, στην κατηγορία.
Καλώ όλους τους φιλάθλους και παράγοντες, που θέλουν να υποστηρίξουν τον ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία, να το κάνουν με όποιο μέσο διαθέτουν".
 
Δείτε στο παρακάτω VIDEO της εκπομπής WINNER της τηλεόρασης CRETA την συνέντευξη του προπονητή της ομάδας βόλει του ΟΦΗ, Ανέστη Γιαννακόπουλου.
 
Read 572 times Last modified on Monday, 23 March 2020 19:29
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media