Print this page

Δεν υπάρχει αθλητισμός, μόνο...κορωνοϊος!

12 Mar 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Οι εξελίξεις σε όλο τον κόσμο είναι ραγδαίες λόγω του κορονοϊού.
Προβλήματα υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη και στο φάσμα του αθλητισμού.
Η υπόθεση του κορωναϊου, έχει σκεπάσει τα πάντα.
Δεν υπάρχει (ουσιαστικά) αθλητισμός, παρά μονο...κορωναϊος!
Τα πάντα στον αθλητικό χώρο σε Παγκόσμιο επίπεδο, παγώνουν, μέχρι...νεοτέρας, καθώς η προτεραιότητα ειναι η ανθρώπινη υγεία και η ανθρώπινη ζωή.
Διεκόπη η σεζόν στο ΝΒΑ, καθώς έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα αθλητών.
Η κορυφαία λίγκα του κόσμου ανακοίνωσε την διακοπή της σεζόν, αφού ο σέντερ των Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό.
 Ο ΛεΜπρόν Τζειμς σχολίασε μέσω twitter την διακοπή της σεζόν στο ΝΒΑ λόγω κορονοϊού και στο τραγικό ξεκίνημα για το 2020: "Ακυρώνουμε τα αθλητικά γεγονότα, κλείνουμε σχολεία, γραφεία και τα λοιπά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακυρώσουμε το 2020! Ήταν 3 δύσκολοι μήνες. Να σας έχει ο Θεός καλά και να είστε ασφαλείς».
Η UEFA ανακοίνωσε πως την Τρίτη (17/03) θα υπάρξει μία ευρεία τηλεδιάσκεψη με θέμα συζήτησης το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και το Euro 2020, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Equipe h UEFA αναμένεται να ανακοινώσει  ότι θα αναβάλλει το Euro για το καλοκαίρι του 2021 και τη διακοπή του Champions και του Europa League!
Εχουμε πολλά επιβεβαιωμένα περιστατικά αθλητών που νοσούν και ομάδων που έχουν μπεί σε καραντίνα ειδικά σε Ιταλία και Γερμανία.
H FIBA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία του μπάσκετ ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις διοργανώσεις της το ίδιο και η Eυρωλίγκα.
H αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε απο το Βερολίνο που ορίστηκε ως ουδέτερη έδρα για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά τελικά μπήκε φρένο στην διοργάνωση.
Ο Ρίκ Πιτίνο ο πορπονητής του Παναθηναικού αναχωρεί για την Αμερική, καθώς είναι 67 ετών και συγκαταλέγεται στις ευπαθείς ομάδες.
Μερικά γεγονότα ενδεικτικά της κατάστασης:
"Πάρτε τα χέρια σας μακριά, ηλίθιοι" φώναξε ο Κλόπ στους οπαδούς της Λίβερπουλ όταν πριν την έναρξη του αγώνα, με την Αλέτικο, ήθελαν να κάνουν χειραψωψία  με τους παίκτες, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γερμανού!
Eνώ ο σέντερ των Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό και απο αυτόν μπήκε φρένο στο ΝΒΑ, φαίνεται σε VIDEO που τραβήχτηκε πριν τρείς μέρες,  να κάνει πλάκα για τον κορονοϊό, ακουμπώντας τα μικρόφωνα και τα μαγνητόφωνα όλων των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στη Media day των Τζαζ.
Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο παίκτης των Γιούτα Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ. Πρόκειται για συμπαίκτη του Ρούντι Γκομπέρ, του πρώτου παίκτη του NBA και των Τζαζ που προσβλήθηκε από τον ιό.
O Ντανιέλε Ρουγκάνι, της Γιουβέντους ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, βρέθηκε αγκαλιά με όλη την ομάδα της Γιουβέντους μετά τη νίκη επί της Ίντερ. Ολόκληρη η ομάδα των Μπιανκονέρι βρίσκεται σε καραντίνα!
Κανένα τουρνουά τένις δεν θα διεξαχθεί μέχρι τις 20 Απριλίου! Αυτό ανακοίνωσε η ATP και θα ακολουθήσει και η WTA.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολίασε. "Όσο διαρκεί η πανδημία, δεν υπάρχει τένις".
Στην Ελλάδα, έχουμε επίσημες ανακοινώσεις απο τον ΕΣΑΚΕ για  την Basket League για αναβολή αγώνων της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ.
Την ΕΣΑΠ για την Volley League για αναβολή αγώνων, της πρώτης κατηγορίας του βόλει.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξέδωσε την Πέμπτη (12/3) ανακοίνωση με την οποία ζητάει την αναβολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.
Ολα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα απο την Σούπερ Λίγκ 1, 2 και Football league αναβλήθηκαν μέχρι νεοτέρας.
Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά το πότε και με ποιά μορφή θα επιστρέψουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς.
Αναγκαστικά, όλοι μας, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην κατάσταση, γιατί ο κορωναϊος, έχει έρθει πλέον και στη γειτονιά μας.
Ας τον λάβουμε σοβαρά υπόψιν, για να μην κάνουμε το λάθος, που έκαναν εκείνοι που αντιμετώπισαν με χαβαλέ την όλη υπόθεση και σήμερα το μετανοιώνουν πικρά.
Read 634 times Last modified on Sunday, 15 March 2020 20:05
Rate this item
(0 votes)

Latest from george