karatzis ofi 500x167

dandaliskentriko-banner-500x176

pwm 2 500x176

ASFALEISKRITI500X176

ALMYRA2018

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

KEN ofi 500x167

kortsidakis500x176fimi

pastarela-500-176-2019

autotrack 500X176 2

stella

balnea111

skai-korts500x176

vavoulas black-clean 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

georgia500X176

watercity500x176

KABAKAS-mvpnnnn

benneto500x176

Ο "Φώντας", ο ΟΦΗ του χθες και του σήμερα και ο Σαμαράς που δεν χτίζει ομάδα πυροτέχνημα

06 Mar 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Με ένα ακόμη φίλο απο τα παλιά, ένα απο τα καλύτερα παιδιά, που έχουν περάσει απο τον ΟΦΗ, τον Ξενοφώντα Μοσχογιάννη, είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε στο WINNER της τηλεόρασης CRETA για τον ΟΦΗ του χθες, αλλά και του σήμερα.
Ο Πυργιώτης κεντρικός αμυντικός (38 συμμετοχές και 3 γκολ με τον ΟΦΗ απο το 2002-2005), βρέθηκε στο Ηράκλειο, παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Λαμία στο Γεντί Κουλέ και μας κατέθεσε τις ενδιαφέρουσες απόψεις του, για το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος την φετινμή «υπέρβαση» του ΟΦΗ.
Ο «Φώντας», όπως τον έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να τον λέμε εμείς αλλά και οι φίλοι του, μας μίλησε για τον Γιάννη Σαμαρά, τον οποίο είχε προπονητή στον ΟΦΗ.
«Φαινόταν απο τότε ότι ήταν μπροστά απο την εποχή του» μας είπε για τον Σαμαρά, ο Μοσχογιάννης, που κάνοντας μια σύγκριση με τον Τσέχο Ζντένεκ Σκάζνι που τον διαδέχθηκε στον πάγκο του ΟΦΗ, είπε πως «ήταν άλλης φιλοσοφίας. Ηθελε πειθαρχία και ήταν προπονητής του αποτελέσματος».
Για αυτο που χτίζεται στον ΟΦΗ, ανέφερε πως «ο Σαμαράς, δεν θα ήθελε να κάνει ένα πυροτεχνημα. Εχει επενδύσει σε αυτό, στις γνώσεις του. Δεν θα έφερνε όλο αυτό το επιτελείο».
Ενώ για τον Γιώργο Σίμο, τον οποίο είχε συμπαίκτη στον ΟΦΗ και την Εθνική Ελπίδων, μας είπε ότι «ήταν ιδανική λύση απο τη στιγμή που υπήρχε η καλή χημεία με τον κύριο Γιάννη».
Για το επόμενο βήμα του ΟΦΗ προέβλεψε πως «θεωρώ ότι πρέπει να φτιάξει ένα καλό κορμό, να βάλει τις βάσεις και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».
Για τον ΟΦΗ του σήμερα, ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός της κρητικής ομάδας, λέει πως «όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, πηγαίνω και βλέπω την ομάδα. Το παιχνίδι με τη Λαμία, ήταν πολύ ευχάριστο, πήγε πολύ καλά. Τον τελευταίο 1.5 χρόνο, η ομάδα δουλεύει διαφορετικά. Υπάρχει μια συσπείρωση πολλών ανθρώπων. Μου αρέσει αυτό που βλέπω στον ΟΦΗ. Εχουν γίνει όλοι μια αγκαλιά, μια ομάδα και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Η διάκριση ήτα  θέμα χρόνου, αλλά ήρθε πολύ γρήγορα. Η ομάδα πέρσι έπαιξε αγωνα μπαράζ για να παραμείνει στην κατηγορία».
Για το πέρασμα του απο τον ΟΦΗ και τη συνεργασία, που είχε με τον Γιάννη Σαμαρά, λέει πως «έμεινα 3.5 χρόνια στον ΟΦΗ. Ηταν τα καλύτερα μου χρόνια, μαζί με τα 7 χρόνια, στον Πανηλειακό. Εκανα πολλούς φίλους. Ηρθα στον ΟΦΗ Γενάρη το 2002 με προπονητή τον Γιάννη Σαμαρά. Ημουν επιλογή του. Ηταν σημαντική εμπειρία για μένα, η συνεργασία μαζί του. Ηταν μπροστά απον την εποχή του. Εβλεπα μια διαφορά στη δουλειά μαζί του. Εκείνη την εποχή έπαιρνες λίγα πράγματα απο τους προπονητές. Ο κύριος Γιάννης ήταν κάτι διαφορετικό. Η προπόνηση και η μεθοδικότητα του, ήταν διαφορετική, απο ότι είχαμε συνηθίσει.
Είχαμε καλούς παίκτες. Η ομάδα έκανε καλή πορεία. Η φυγή του Γκέραρντ, δημιούργησε πρόβλημα στο μεταβατικό στάδιο. Είναι λογικό. Ηλεγχε τα πάντα στην ομάδα ο Γκέραρντ. Μετά έπρεπε να το κάνουν πολλοί άνθρωποι αυτό που έκανε.
Με τον Σαμαρά, υπήρχε μια ηρεμία στην ομάδα. Είχαμε καλό κλίμα. Οι βοηθοί του ο Πατεμτζής και ο Τσινός έκαναν πολλές φορές την προπόνηση και ο κύριος Γιάννης επέβλεπε. Είχαμε να πάρουμε κάτι απο όλο το τιμ. Απολαμβάναμε το ποδόσφαιρο. Εκανε καλή χρονιά η ομάδα. Την επόμενη χρονιά με τον Σκάζνι άλλαξε η φιλοσοφία. Μπήκαμε σε άλλο καλούπι. Ο Σκάζνι ήταν προπονητής πειθαρχίας και του αποτελέσματος. Δεν μας ταίριαζε τόσο πιστεύω. Μετά άρχισε η διοικητική αστάθεια. Ο ΟΦΗ δεν είχε συνηθίσει σε αυτήν την κατάσταση. Είχε ξεκινήσει η φθορά της ομάδας».
Για την εικόνα της ομάδας και αν παίρνει δίκαια θέση στα πλέι-οφ λέει ότι «σήμερα υπάρχει η διοικητική ηρεμία. Ειναι η βάση για να έρθουν όλα τα υπόλοιπα. Ο ΟΦΗ είναι δίκαια στα πλει-οφ. Απο την πρώτη αγωνιστική έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Στην Αθήνα που είμαι και συζητώ με τον κόσμο, ο ΟΦΗ αρέσει σε ολο τον κόσμο. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα αγαπάει τον ΟΦΗ. Τον έχει ανάγκη, το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχει μια ιστορία, διαδρομή, ανάδειξη παικτών και θέαμα, καλό ποδόσφαιρο».
Για το τι του αρέσει απο τον φετινό ΟΦΗ, λέει πως «μου αρέσει που παίζει επιθετικά και ανοιχτά. Εχει κατοχή μπάλας. Αυτό το βλέπεις μόνο απο τις μεγάλες ομάδες. Ο ΟΦΗ απο παλιά είχε αυτή τη φιλοσοφία».
Για το αν περίμενε ότι ο ΟΦΗ θα κάνει φέτος τέτοια πορεία, ο Μοσχογιάννης, μας...εκπλήσει!
Οπως λέει «το περίμενα ότι θα είναι καλή ομάδα φέτος. Σίγουρα τα πρόσωπα που είναι μέσα έχουν την γνωση. Είχε μπεί μια βάση, απο πέρσι. Γνωρίζω τον Σαμαρά και τον Σίμο. Ημουν σίγουρος ότι θα πάει καλά η ομάδα».
Για την άποψη του για τον Γιώργο Σίμο, λέει ότι «με τον Σίμο, ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνικη Ελπίδων, αλλά και ένα χρόνο στον ΟΦΗ. Πάντα ήταν μέσα στο ποδόσφαιρο. Ακολούθησε το σχολή του κυρίου Γιάννη και απο αυτό μόνο θετικό μπορεί να βγεί. Εχει γνώση, πιστεύει στον εαυτό του και έχει και υποστήριξη απο πίσω. Στις ακαδημίες που ήταν είχε δείξει πολύ καλό έργο. Ηταν ιδανική λύση, απο τη στιγμή που υπήρχε η καλή χημεία, με τον κύριο Γιάννη».
Για την ευρωπαική προοπτική του ΟΦΗ, τονίζει πως «είναι μια διάκριση αυτό που ήρθε. Θα φέρει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Επεσαν απότομα, ίσως όλα αυτά στην ομάδα. Ομως η ομάδα, πρέπει να πάει για το καλύτερο δυνατό. Να θυμηθούμε λίγο τα παλιά. Θεωρώ ότι πρέπει να φτιάξει ένα καλό κορμό, να βάλει τις βάσεις και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.
Ο Γιάννης Σαμαράς, δεν θα ήθελε να κάνει ένα πυροτεχνημα. Εχει επενδύσει σε αυτό, στις γνώσεις του. Δεν θα έφερνε όλο αυτό το επιτελείο».
Δείτε στο παρακάτω VIDEO της εκπομπής WINNER την τηλεόραση CRETA όλη την συνέντευξη του Ξενοφώντα Μοσχογιάννη.
Read 48 times Last modified on Wednesday, 11 March 2020 12:17
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi