karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

KEN ofi 500x167

KABAKAS-mvpnnnn

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

fimi500x167

ASFALEISKRITI500X176

pwm 2 500x176

winnerkorts

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

benneto ofi 414x140

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

Μια συζήτηση με ένα απο τους τελευταίους που έπαιξαν με τον ΟΦΗ στην Ευρώπη

03 Mar 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη 
Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι το ευρωπαικό του «κουστούμι» και πάνω σε αυτό στράφηκε η συζήτηση που είχαμε με ένα καλό φίλο απο τα παλιά, στο WINNER της TV-Creta.
Ενα απο τους τελευταίους των «μοικανών», οι οποίοι στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι παίκτες του ΟΦΗ, που αγωνίστηκαν με την κρητική ομάδα, στην Ευρώπη.
Ο Νίκος Ιορδανίδης, στα 39 του πλέον, ήταν απο εκείνους που συμμετείχαν στην τελευταία ευρωπαική πορεία του ΟΦΗ την αγωνιστική περίοδο 2000-2001, πριν δηλαδή απο 20 χρόνια και μάλιστα είχε σκοράρει στο 6-0 του ΟΦΗ επί της Νάπρεντακ, πριν έρθει ο αποκλεισμός απο την Σλάβια Πράγας (2-2 στο Ηράκλειο και 4-1 στην Πράγα).
Με τον Σερραίο φορ, ο οποιος έπαιξε στον ΟΦΗ την πενταετία 1999-2004 (46 ματς-17 γκολ) και την πρώτη του χρονιά, υπήρξε μια μεγάλη «αποκάλυψη» του Γκέραρντ, κάνοντας πολλούς να τον χαρακτηρίσουν «νέο Μαχλά» είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον ΟΦΗ του σήμερα, αλλά και την εντυπωσιακή πρόβλεψη που έκανε πρόσφατα για τον προπονητή τού ΟΦΗ και άλλοτε συμπαίκτη του, Γιώργο Σίμο, στη  μοναδική χρονιά του τελευταίου στον ΟΦΗ (2001-2) ότι «θα είναι ο πρώτος Ελληνας προπονητής που θα δουλέψει στην Ευρώπη».
Ο Ιορδανίδης μίλησε με θερμά λόγια για τον Γιάννη Σαμαρά, τον οποίο είχε μάλιστα και προπονητή στον ΟΦΗ, εκείνη τη δύσκολη χρονιά (2000-1), που ο ΟΦΗ κέρδισε την παραμονή στου στην κατηγορία στα μπαράζ με τα Γιαννινα.
Κάλεσε τον κόσμο του ΟΦΗ, να υποστηρίξει αυτο το πρότζεκτ και ανέφερε ότι ίσως το Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι ακόμη έτοιμο να το δεχθεί.
Παράλληλα, μας έκανε και την αυτοκριτική του, για το γεγονός ότι παρ’ότι το ξεκίνημα του στον ΟΦΗ, ήταν εντυπωσιακό, ο ίδιος δεν δούλεψε όσο έπρεπε, ώστε να αρπάξει αυτήν την ευκαιρία και να κάνει μια μεγαλύτερη καριέρα, απο αυτήν που εκανε.
O Nίκος Ιορδανίδης θυμήθηκε τα 5 χρόνια  του στον ΟΦΗ (1999-2004) και όπως μας είπε "πρόλαβα τις τελευταίες καλές χρονιές καλές χρονιές του Ολλανδού και γενικά του ΟΦΗ. Είμαι τυχερος στα 5 χρόνια που ήμουν, τα τρία η ονμάδα ήταν σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Το ξεκίνημα μου ήταν φανταστικό στην ομάδα. Ισως το πλήρωσα αυτό. Οταν ξεκινάς τόσο δυναμικά, όπως συνέβη με μένα, ανεβαίνουν πολύ οι προσδοκίες. Στην διάρκεια το έχασα. Δεν πρόσφερα στην ομάδα αυτά που θα ήθελα, αλλα σίγουρα αυτά για μένα ήταν τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια".
Για το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος την προοπτική να επιστρέψει ο ΟΦΗ στην Ευρώπη, μας είπε ότι "είναι πολύ κοντά στο να συμβεί αυτό. Εχουν αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα στην ομάδα. Η ομάδα δουλεύει σε υψηλό επίπεδο, σε όλες τις απόψεις. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Αυτό δεν φτιάχνει σε ένα χρόνο.
Η ομάδα οργανωτικά και διοικητικά δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Μας κάνει όλους υπερήφανους αυτό. Για μένα δεν είναι η έξοδος στην Ευρώπη που θα κρίνει αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη. Ο ΟΦΗ έχει μπεί σε ένα αυλάκι που θα φέρει επιτυχίες και ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ κοντά και να το υποστηρίξει όλο αυτό".
Για τον Γιώργο Σίμο, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στον ΟΦΗ, έχει κάνει μια εντυπωσιακή πρόβλεψη.
Οπως λέει "είπα για το Σίμο, ότι θα είναι ο πρώτος Ελληνας, που θα δουλέψει σε μεγάλη ευρωπαική ομάδα. Είμαι σίγουρος για αυτό, Τα πάει πολύ καλά και ο χρόνος είναι με το μέρος του.
Για πρώτη χρονια, έχει δείξει σωστά πράγματα στην ομάδα.
Ο χρόνος είναι μαζί του και τα καλύτερα και για τον Γιώργο και για τον ΟΦΗ, έρχονται".
Για το αν είναι για τον ίδιο έκπληξη η προπονητική του παρουσία στον ΟΦΗ, λέει πως "αν δεν τον ήξερα, θα έλεγα ότι είναι έκπληξη. Οταν όμως ξέρεις, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, αυτό που συμβαίνει. Σαν άνθρωπος έχει κάποια στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον. Εχει χαρακτήρα, ήθος, τιμιότητα και όλα αυτά τα περνάει στην ομάδα.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εχει περάσει στην ομάδα, ότι έχει μέσα του. Η μεταδοτικότητα του, είναι πολύ υψηλή".
Για την σημερινή προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ, ο Νίκος Ιορδανίδης, λέει πως "αυτό που βλέπω είναι ότι ίσως η ποδοσφαιρική Ελλάδα, είναι έτοιμα να υποδεχθεί αυτόν τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ δουλεύει σε πολύ υψηλά στάνταρ. Ο ΟΦΗ είναι ίσως ο μόνος υγιής λόγος, για να ασχολείσαι με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω άλλο λόγο".
Ο Νίκος Ιορδανίδης, μιλάει όμως με ζεστά λόγια για τον Γιάννη Σαμαρά, τον οποίο και πρόλαβε προπονητή στον ΟΦΗ. Οπως τονίζει "σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, τον έζησα προπονητή και σε μια ακόμη, που ήταν πιο εύκολη.
Τι να πω για τον Γιάννη Σαμαρά. Είχε αναλάβει ως καμικάζι μετά την αποχώρηση του Αρη Βασιλείου. Ανέλαβε με τον Γρηγόρη Τσινό. Πρέπει ο κόσμος να στηρίξει με όλη του την αγάπη και τη δύναμη όλη αυτή την προσπάθεια.
Κριτική να γίνεται, αλλά δεν πρέπει στους αγώνες του ΟΦΗ να υπάρχει αδιάθετο εισιτήριο.
Βλέπω το γήπεδο να μην είναι καμιά φορά γεμάτο και στεναωριέμαι. Λέω , τι άλλο μπορεί να περιμένει κάποιος φίλαθλος απ την ομάδα. Να βάζει πέντε γκολ σε κάθε αγώνα; Aυτό είναι καλό. Αλλά απο εκεί και πέρα η προσπάθεια που γίνεται μετράει. Η ομάδα ήταν χαμηλά, με τραγική οργάνωση και οικονομικά προβλήματα.
Θέλω συνέχεια το γήπεδο γεμάτο για αυτό που συμβαίνει σήμερα στον ΟΦΗ".
Για το αν του λείπει όλο αυτό που έζησε με τον ΟΦΗ, ο Νίκος Ιορδανίδης, λέει πως "τα πάντα μου λείπουν. Μου λείπει το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Το γήπεδο, το Βαρδινογιάννειο, ο κόσμος τα πάντα".
Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην του λείπει ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε. Ο Ευγένιος Γκέραρντ.
Για τον Μίστερ ο Ιορδανίδης λέει πως "αυτός με ανακάλυψε, του χρωστάω τα πάντα. Ημουν στην Εθνική ομάδα Νέων 18 ετών. Είχε ρωτήσει τον Μπάμπη Χαραλαμπάκη, που ήταν συμπαίκτης μου. Του είπε για μένα και ήρθε και με είδε ο Γρηγόρης Τσινός στο Χρυσό στην ομάδα μου και μετά έπαιξα την επόμενη εβδομάδα στο ΟΦΗ-Καβάλα".
Για το τι έκανε μετά τον ΟΦΗ και αν έχει μετανοιώσει που δεν μπόρεσε να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο, μίλησε με ειλικρίνεια κάνοντας την αυτοκριτική του. Οπως τόνισε "μετά την αποχώρηση μου απο τον ΟΦΗ πήγα δανεικός στον Ακράτητο και την Καλλιθέα. Αργότερα έπαιξα στην Κύπρο και σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Κρατήθηκα σε ένα επιπεδο, αλλά μπορούσα να παίξω σε ένα πιο υψηλό επίπεδο. Ξέρω τα λάθη μου που δεν έπαιξα περισσότερο στην Α’ Εθνική. Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι δεν έβαλα προσωπικά με τον εαυτό μου πιο υψηλούς στόχους.
Να προσπαθώ καθημερινά να δουλεύω στα κόκκινα και να βελτιώνεσαι μέσα απο αυτό.
Μόνο όταν είσαι κάθε μέρα στην προπόνηση στα κόκκινα βελτιώνεσαι.
Κάπου εκεί έχασα, απο κάποιους παίκτες μεγάλης ικανότητας.
Είχα μεγάλο ανταγωνισμό, με Γκόμεζ, Μάουρο, Σοάρες, μεγάλους παίκτες στην επίθεση".
Δείτε στο παρακάτω VIDEO όλη τη συνέντευξη του Νίκου Ιορδανίδη στην εκπομπή WINNER της τηλεόρασης CRETA.
 
Read 493 times Last modified on Friday, 06 March 2020 20:05
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi