Print this page

Αποκαλύψεις,παρασκήνιο και σοβαρά ερωτήματα

29 Jan 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Είναι δεσμευτική ή όχι η εισήγηση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για τα υπόλοιπα όργανα;
Αν πάλι, η εισήγηση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική, όπως υποστηρίζει η πλευρά του ΠΑΟΚ, γιατί η κυβέρνηση έσπευσε εν μια νυκτί να προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου για την πολυιδιοκτησία και την μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ζητήσει την επανάλληψη της εκδίκασης της υπόθεσης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με στόχο να ακυρώσει την πρώτη απόφαση, στηριζόμενος στην αλλαγή του νόμου, κάτι που φαίνεται να υποστηρίζει η νομική πλευρά των νομικών του ΠΑΟΚ;
Πότε θα έχουμε τελεσίδικη απόφαση και μπορεί αυτό να συμβεί πριν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 23 Φεβρουαρίου, που έχει πάρει ήδη φωτιά με όλες αυτές τις εξελίξεις;
Η Ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στην πολύκροτη υπόθεση, η οποία προκάλεσε και την ακαριαία κυβερνητική παρέμβαση, για την αλλαγή νόμου, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ.
Χρήσιμα συμπεράσματα και ειδήσεις αναδείχθηκαν από την συζήτηση, που είχα με δυο έμπειρους συναδέλφους, στην εκπομπή WINNER της τηλεόρασης Creta, για την υπόθεση αυτή.
Ο Κώστας Πετρωτός απο την Θεσσαλονίκη, μας μετέφερε τι λέει ο ΠΑΟΚ, πως σκοπεύει να αντιδράσει και τι αναφέρουν οι δικηγόροι του που χειρίζονται την υπόθεση αυτή.
Ενώ ο ο Δημήτρης Δημητρίου απο την Αθήνα, έμπειρος στο ρεπορτάζ της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και της ΕΠΟ, μας μετέφερε τις πάντα χρήσιμες πληροφορίες του, στο όλο ζήτημα.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν είναι ικανοποιημένος από την αλλαγή νόμου για να μετατρέψει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών, αλλά συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη τις βολές του, κατά του Υφυπουργού Αυγενάκη, τον οποίο κατηγορεί ευθέως για την αλλαγή στην σύνθεση της ΕΕΑ, ενώ θεωρεί ότι όλα αυτά που γίνονται με την αφαίρεση βαθμών είναι για να «χρυσωθεί» το χάπι.
Παράλληλα, οι νομικοί του ΠΑΟΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια και προσωπικά σε βάρος του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Ενώ πνέουν μένεα για το γεγονός ότι η απόφαση υποβιβασμού δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Βόλος στην Τούμπα, γεγονός που όπως υποστηρίζουν εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους επεισοδίων, από τους οργισμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι όποιοι όπως λένε στον «δικέφαλο» δεν έπεσαν στην παγίδα που πήγε να τους στηθεί.
Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι η εισήγηση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική, ωστόσο ρίχνει το βάρος, στην εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από την Επιτροπή, μετά την αλλαγή του νόμου.
Αν όμως η εισήγηση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική γιατί η κυβέρνηση έσπευσε εν μια νυκτί να προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου για την πολυιδιοκτησία και την μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ.
Μήπως το έκανε γιατί είναι πράγματι δεσμευτική η εισήγηση και μετά δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το… μοιραίο;
Πάνω στην δεσμευτικότητα της απόφασης, λέγεται ότι υπάρχουν και δεδικασμένα ανάλογων υποθέσεων στο παρελθόν!
Σε ότι αφορά δε, στο πόσο θα τραβήξει η υπόθεση αυτή, οι δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν τουλάχιστον 4-5 εβδομάδες, μέχρι και την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία θα προσφύγει ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που δεν βρεί νωρίτερα το δίκιο του.
Η υπόθεση φαίνεται ότι έχει ακόμη δρόμο μπροστά της.

Δείτε στο παρακάτω VIDEO την συζήτηση με όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθη-ΕΕΑ στο WINENR της τηλεόρασης CRETA.

Read 130 times Last modified on Sunday, 02 February 2020 18:31
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media