karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

KEN ofi 500x167

KABAKAS-mvpnnnn

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

fimi500x167

ASFALEISKRITI500X176

pwm 2 500x176

winnerkorts

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

benneto ofi 414x140

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

terranet500x176

Με τον Πέτρο Μαρινάκη θυμηθήκαμε μεγάλες στιγμές του ΟΦΗ

21 Jan 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

"Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ παίζουν την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα" ανέφερε ο Πέτρος Μαρινάκης, μιλώντας στο WINNER της τηλεόρασης Creta.

O πρώην παίκτης του ΟΦΗ, του Ολυμπιακού και της Σεβίλης, μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι του Γεντί Κουλέ, τον ΟΦΗ του σήμερα, τον ανηψιο του Νίκο Μαρινάκη που κάνει μια υπέροχη σεζόν με τον ΟΦΗ, ενώ θυμήθηκε και στιγμές απο τα παλιά.

Τις μεγάλες εποχές του ΟΦΗ, την αδυναμία που του είχε ο Γκέραρντ, την μεγάλη του έφεση στο σκοράρισμα, τα καφεδάκια που πίνει και σήμερα με παλιούς του συμπαίκτες, που είναι σήμερα στο τιμ του ΟΦΗ, όπως ο Τσινός και ο Αλεξούδης, ενώ ο Πέτρος έκανε και την αυτοκριτική του λέγοντας ότι στα καλά του ποδοσφαιρικά χρόνια, δεν ήταν 100% επαγγελματίας, αλλιώς θα έκανε ακόμη καλύτερα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Για το παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακός, ο Πέτρος Μαρινάκης υποστήριξε ότι "είναι δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του ΟΦΗ. Δεν βρίσκεται τον τελευταίο καιρό και στην καλύτερη κατάσταση. Ευτυχώς με τον Πανιώνιο, έδειξε καλύτερη εικόνα. Η ομάδα το τελευταίο διάστημα έχει θέματα με απουσίες από τραυματισμούς και κάρτες. Δεν έχει να χάσει τίποτα ο ΟΦΗ. Το έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι στο Καραισκάκης, όπου το αποτέλεσμα τον αδικεί. Θα μπεί μέσα στο γήπεδο και θα το διασκεδάσει γιατί αυτό κάνουν οι παίκτες του ΟΦΗ και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ελπίζω να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Γιατί όχι, να πάρει και τη νίκη".

Το παιχνίδι όμως με τον ΟΦΗ έχει και δυσκολίες για τον Ολυμπιακό, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οπως είπε ο Πέτρος Μαρινάκης, "πάντα ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ. Ο Ολυμπιακός έχει την ΑΕΚ μετά, αλλά για αυτόν πιο σημαντικό τώρα είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Μετά θα δεί την ΑΕΚ. Και πέρσι ο Ολυμπιακός, έχασε στο Ηράκλειο. Δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό. Πρέπει να παίξει και αυτός 100%, όπως και ο ΟΦΗ. Εχει δείξει ο ΟΦΗ ότι θα είναι εύκολος αντίπαλος. Και οι δυο ομάδες είναι επιθετικές.Τους αρέσει να παίζουν επιθετικά. Η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη θα έχει τον πρώτο λόγο, για μένα. Ο πιο συγκεντρωμένος και ο πιο εύστοχος θα πάρει το παιχνίδι".

Για τον ΟΦΗ του σήμερα ο "Πετράν" λέει πως "χαίρομαι πολύ για τον τωρινό ΟΦΗ.
Υπάρχει ένας άνθρωπος που πληρώνει και αυτό είναι σημαντικό. Υπάροχυν όμως και άνθρωποι σε καίρια πόστα και αποφασίζουν για τις τύθες της ομάδας. Μακάρι να είχε συμβεί νωρίτερα αυτό.
Ολες οι ομάδες περνάνε διάφορα, έτσι πέρασε και ο ΟΦΗ.
Για αυτό που συμβαίνει σήμερα, πρέπει να υπάρχει υπομονή.
Η ομάδα ανέβηκε επίπεδο σε σχέση με πέρσι.
Οι άνθρωποι έχουν πλάνο και στόχο και δεν ακούνε και κανένα αυτό είναι το σωστό.
Πρέπει ο κόσμος του ΟΦΗ να έχει υπομονή. Χρειάζεται χρόνος. Σιγά-σιγά θα έρθουν όλα.
Πέρσι η ομάδα σώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη οι αλλαγές".

Για το αν διατηρεί σχέσεις με τα πρόσωπα που έχουν σήμερα τα ηνία του ΟΦΗ, ο Μαρινάκης λέει ότι "βέβαια και μιλάω. Κάθε μέρα πίνω καφέ με τον Αλεξούδη, τον Κωφίδη και τον Τσινό. Ο Τσινός δεν με εφήνει να πληρώσω! Πληρώνει συνέχεια.  Μιλάμε για την ομάδα, αλλά και για τα προσωπικά μας.

Όπως κάναμε παλιά, ως συμπαίκτες, μόνο που τώρα δεν είμαστε στο γήπεδο.
Ο ένας νοιαζόταν και βοηθούσε τον άλλο, τότε που παίζαμε.
Στο εξωτερικό, λένε ότι όταν βλέπεις κάποιον να πηγαίνει ψηλά, τον βοηθάς.
Στην Ελλάδα, κάνεις τα πάντα, να τον σπρώξεις κάτω.
Εμείς τότε στον ΟΦΗ, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο.
Και τώρα υπάρχει αυτή η νοοτροπία στην ομάδα, αλλά είναι δύσκολο.
Βλέπω ότι προσπαθούν να βρούν καλούς παίκτες και χαρακτήρες χαμηλών τόνων.
Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντικό πράγμα".

Για το τι του αρέσει απο τον φετινό ΟΦΗ, λέει πως "δεν περίμενα τόσο καλή πορεία. Είχα πολύ καιρό να δώ τόσο καλή εικόνα από τον ΟΦΗ. Χαίρομαι να πηγαίνω στο γήπεδο, γιατί παίζει ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεις. Εμένα μου αρέσει αυτό που βλέπω. Πιστεύω και στον κόσμο αρέσει, για αυτό και πηγαίνει στο γήπεδο".

Για το αν εχει εντοπίσει κάποιο μειονέκτημα στον ΟΦΗ, τονίζει πως "ένα μεινονέκτημα είναι ότι δεν έχει διαχειριστεί κάποια παιχνίδια σε αποτέλεσμα. Μπορούσε να κερδίσει κάποια παιχνίδια που είχε δυο γκολ διαφορά και τα έχασε, όπως με τη Λάρισα. Ισως είναι απειρία. Και με τον Πανιώνιο, έπρεπε να κερδίσει εύκολα και στις καθυστερήσεις, παρ’ ολίγο να ισοφαριστεί".

Για τον ανηψιό του, Νίκο Μαρινάκη (υιός του αδερφού του Αντώνη), ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν με τον ΟΦΗ, ο Πέτρος Μαρινάκης, ανέφερε ότι "είναι ένα παιδί σοβαρό που δουλεύει πολύ. Θυσιάζεται για την ομάδα.

Χρησιμοποιείται σε πολλές θέσεις. Αυτό καμία φορά δεν είναι καλό, καθώς δεν μπορείς να είσαι σε κάθε θέση στο επίπεδο που μπορείς. Το κάνει για να βοηθήσει την ομάδα.

Είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων. Μπράβο στον αδερφό μου.
Ξέρει το παιδί αυτό τι πρέπει να κάνει. Του αρέσει η δουλειά και όταν δουλεύεις δεν χάνεις.
Αν θυμάστε, όταν ήμουν Γενικός Αρχηγός στον ΟΦΗ, θέλαμε και τότε να τον πάρουμε.
Ποτέ δεν είναι αργά όμως".

Για τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ο Μαρινάκης λέει ότι "Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για μένα με το ποδόσφαιρο που έχει παίξει. Πιστεύω οι τρείς αυτές ομάδες, παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο".

Για τα καλά του ποδοσφαιρικά χρόνια, την έφεση του στο γκολ και αν είναι ευχαριστημένος απο την καριέρα του, είπε ότι "είχα καλή κίνηση στο κενό χώρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος, γιατί τότε  δεν είμαστε 100% επαγγελματίες όπως είναι σήμερα. Ειδικά στο εξωτερικό. Να δουλεύουμε από το πρωί μεχρι το βράδυ για το ποδόσφαιρο. Στη Σεβίλλη μπορώ να πω ότι ήταν πιο υψηλό το επίπεδο.

Εδώ κάναμε προπόνηση μεσημέρι και ξυπνάγαμε 12 η ώρα.
Χωρίς φαγητό πηγαίναμε και κάναμε προπόνηση.
Αν είχαμε την σημερινή υποστήριξη, με προπόνηση, γυμναστήρια, διατροφή, θα μπορούσα να κάνω πολλά παραπάνω πράγματα στο ποδόσφαιρο".

Για το αν ήταν απο τα αγαπημένα παιδιά του Γκέραρντ και αν θυμάμαι κάποια ιδαίτερη στιγμή, ο Πέτρος είπε ότι 
"ήμουν από τα αγαπημένα παιδιά του Γκέραρντ, αλλα ο Μίστερ τα αγαπούσε όλα τα παιδιά. Θυμάμαι ένα παιχνίδι στον Πύργο. Καθυστέρησα να σκοράρω και φώναζε από τον πάγκο. «Πέτρο βάλε γκολ». Ηθελε να είμαι πάντα κοντά στο γκολ".

Για τον Πέτρο Μαρινάκη του σήμερα που είναι προπονητής στο Τυμπάκι, (ομάδα της Α' ΕΠΣΗρακλείου) ο Πέτρος, ανέφερε "στο Τυμπάκι είμαι προπονητής εδώ και δυο μήνες. Θέλουμε να σώσουμε την ομάδα. Κερδίσαμε τον τρίτο της βαθμολογίας, τον Ρωμανό, που είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι οργανωμένη ομάδα με το καλύτερο γήπεδο στο τοπικό Ηρακλείου, με φυσικό χόρτο. Καλές εγκαταστάσεις, σοβαρή διοίκηση και ακαδημίες με 130 παιδιά. Υπεύθυνος στις ακαδημίες είναι ο Θανάσης Κολιτσιδάκης. Γίνεται καλή δουλειά και είμαι ευχαριστημένος".

Δείτε στο παρακάτω VIDEO απο την εκπομπή WINNER της τηλεόρασης Creta όλη την συνέντευξη του Πέτρου Μαρινάκη.

Read 125 times Last modified on Thursday, 23 January 2020 20:11
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi