Print this page

Αλλο ΟΦΗ, άλλο Απόλλων

08 Jan 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Είχε φανεί απο την αρχή, για τους γνώστες, ότι η συνεργασία του Νίκου Παπαδόπουλου, με το αφεντικό του Απόλλωνα, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, θα ήταν δύσκολο να ευδοκιμήσει, λόγω  χαρακτήρων κυρίως.

Ο Παπαδόπουλος, με τα χρήματα του Μονεμβασιώτη, έφτιαξε μια δυνατή ομάδα για την Σούπερ Λίγκ 2, με στόχο να τον επαναφέρει στην μεγάλη κατηγορία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μετράνε μόνο τα χρήματα και οι μεταγραφές.

Ειδικά σε αυτήν την κατηγορία, την οποία ο Νίκος γνωρίζει πολύ καλα, μεγάλο ρόλο παίζει ο ψυχισμός, η ενότητα.

Αλλο Απόλλων, άλλο ...ΟΦΗ, όπως άλλο Απόλλων και άλλο... Ηρακλής.

Σε ΟΦΗ και Ηρακλή, ο Παπαδόπουλος χωρίς χρήματα, αλλά με τεράστιο ψυχισμό και καρδιά, πέτυχε ένα μικρό θαύμα, να επαναφέρει τον ΟΦΗ ξανά στην κατηγορία των μεγάλων, αλλά να "αναστήσει" και τον Ηρακλή.

 Στον Απόλλωνα, όπου το έργο του φαινόταν πιο εύκολο, τελικά αποδείχθηκε ...βουνό!

Αυτή η κατηγορία, χρεάζεται και άλλα πράγματα εκτός απο τα χρήματα και ο Απόλλων φαίνεται ότι υστερεί.

Οι μεταγραφές και το υψηλό μπάτζετ, έφεραν απαιτήσεις και η "χημεία" προπονητή-διοίκησης που μάλλον ποτέ δεν υπήρχε, χάθηκε εύκολα.

Ο Μονεμβασιώτης στην παρουσίαση του Παπαδόπουλου, τον είχε χαρακτηρίσει το καλοκαίρι ως "ιδανική επιλογή", αλλά και ως "δωρο που μας έκανε ο ΟΦΗ που έλυσε τη συνεργασία μαζί του".

Στην πρώτη γκέλα όμως, τον έδωσε στεγνά και  είπε ότι "o Απόλλων πληρώνει το σύνδρομο του ΟΦΗ. Ο Παπαδόπουλος προσπαθεί να παίξει σαν τους Ολλανδούς, αλλά δεν του βγαίνει. Περιμένουμε να αναλάβει τις ευθύνες του".

Η ενότητα και η χημεία χάθηκε λοιπόν, οπως και η εμπιστοσύνη.

Θα μπήκαν όπως συμβαίνει πάντα και οι κάποιοι καλοθελητές στη μέση και η ...σούπα χάλασε.

Μετά την ήττα  του Απόλλωνα απο το Λεβαδειακό με γκολ του (πρώην του Απόλλωνα) Βαγγέλη Μάντζιου, η Ελαφρά Ταξιαρχία, έμεινε 7 βαθμούς πίσω, απο τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ετσι, ο Παπαδόπουλος, που ασφαλώς έχει και αυτός, το μερίδιο που του αναλογεί στην αποτυχία, υπέβαλε την παραίτηση του, αφήνοντας στην άκρη ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, που του πρόσφερε ο Απόλλων.

Ο φίλος του Μονεμβασιώτη, ο Μπάμπης ο Τεννές, αναλαμβάνει τα ηνία για να "στρώσει" την ομάδα, καθώς και στην Σούπερ Λίγκ 2 (όπως και στην Σούπερ Λίγκ 1) όλα θα κριθούν μέσα απο τα πλέι-οφ, με τις ομάδες να κουβαλάνε την βαθμολογία απο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τον πρώτο να ανεβαίνει στην Σούπερ Λίγκ και τον δεύτερο να δίνει μπαράζ με τον προτελευταίο της μεγάλης κατηγορίας.

Οσο για τον Παπαδόπουλο, είπε στο αντίο του, στους παίκτες ότι "κάποιοι με σεβαστήκατε, κάποιοι άλλοι όχι".

Θα επαναλλάβω στο φίλο Νίκο, το "άλλο ΟΦΗ και άλλο Απόλλων".

Και αναφέρομαι βέβαια στον ΟΦΗ της φτώχειας και των προβλημάτων. Στον ΟΦΗ της Β' Εθνικής και την ιστορία που έγραψε αυτή η ομάδα, που δεν είχε λεφτά στο ταμείο, αλλά είχε ένα τεράστιο ψυχικό πλούτο, σπουδαίους παίκτες, που έβαλαν την ομάδα πάνω απο τους εαυτούς τους, ένα προπονητή "βράχο" δίπλα τους και ένα κόσμο πηγή-δύναμης και στήριξης στα πολύ δύσκολα.

 Καλή συνέχεια στο Νίκο, που έχει αποδείξει την αξία του ως προπονητής και του εύχομαι η επόμενη του ομάδα, να έχει ψυχισμό, γιατί μόνο έτσι μπορεί και ο ίδιος να λειτουργήσει καλύτερα...

 

 

 

Read 605 times Last modified on Sunday, 12 January 2020 20:14
Rate this item
(0 votes)

Latest from george