karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ο "σβηστός" επιθετικά ΟΦΗ και η "υπέρβαση" που δεν έγινε με τον ΠΑΟΚ

10 Nov 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μια ματιά στην στατιστική του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει, γιατί ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κάνει την "υπέρβαση" που αναζητούσε στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Σίμου, στο παιχνίδι με το δικέφαλο του Βορρά, είχε "σβηστό" το μεγάλο της όπλο: Την επίθετικότητα της, το στοιχείο δηλαδή που την έχει ανεβάσει τόσο ψηλά φέτος, στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ, έκανε μόνο 6 τελικές, αριθμός που είναι πολύ μακριά απο τις +15 που είχε κατά μέσο όρο, πριν τον συγκεκριμένο αγώνα.

Μάλιστα απο αυτές τις "τελικές" δεν υπήρχε "καθαρή" ευκαιρία, καθώς όλες ήταν με σουτ απο το ύψος, ή εκτός περιοχής και όχι απο κάποια οργαμωνένη ενέργεια, μέσα στο 16μετρο.

Ακόμα και η μεγάλη φάση που δημιούργησε ο ΟΦΗ, στο 15' όταν μετά απο σουτ του Σεμέντο απο το ύψος της περιοχής, ο γκολκήπερ Ζίφκοβιτς του ΠΑΟΚ, έχασε τη μπάλα, αλλά έκανε εκπληκτική επέμβαση στο εξ' επαφής πλασέ του Φιγκειρέδο, η φάση στο δεύτερο κομμάτι της, ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός του ΟΦΗ, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ενα σουτ εκτός περιοχής στο 16' απο το Ναμπί εκτός περιοχής (κόρνερ ο Ζίγφκοβιτς) και ένα ακόμη (ψηλοκρεμαστό) απο το Μάνο στο 82' (ξανά απο μακρινή απόσταση), ήταν ότι καλύτερο επιθετικά είχε να επιδείξει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι.

Παρ' όλα αυτά, η πραγματική μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ, θα μπορούσε να γίνει στο 37' όταν ο ΟΦΗ, ίσως για πρώτη και μοναδική φορά στο παιχνίδι, είχε την μεγάλη ευκαιρία να τιμωρήσει τις κακές αμυντικές επιστροφές του ΠΑΟΚ.

Η "κόντρα" έμοιαζε ιδανική για να κάνει τη ζημιά ο ΟΦΗ, που βγήκε στην αντεπίθεση με 4 παίκτες, έναντι μόλις ένα (!) του ΠΑΟΚ, αλλά ο Σεμέντο, άργησε να μεταβιβάσει γρήγορα τη μπάλα στους παίκτες που έφευγαν μόνοι τους (Φιγκειρέδο-Τσιλιανίδης), με αποτέλεσμα η φάση να κοπεί στο ξεκίνημα της, μετά απο αποτελεσματικό τάκλιν του Γιαννούλη, τον αδερφό του παίκτη του ΟΦΗ, που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ.

Με αυτές τις επιθετικές επιδόσεις, που είχε ο ΟΦΗ στο παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο, ότι θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, για να μην χάσεις, απο μια μεγάλη ομάδα.

Ενώ και η απόδοση παικτών που είναι "βαρόμετρα", όπως ο Ναμπί, ο Τσιλιανίδης, ο Νέιρα, ήταν σε μέτριο βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ, απο την άλλη, με 14 τελικές και πολύ μεγάλο επιθετικό τέμπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε σωρεία καθαρών ευκαιριών, αλλά βρήκε απέναντι του, ένα τερματοφύλακα, ο οποίος κατέβασε τα ρολά.

Κρίμα πραγματικά, για τον Δημήτρη Σωτηρίου, που δεν συνδίασε με ένα θετικό αποτέλεσμα, αυτή τη μεγάλη εμφάνιση, την κορυφαία του σίγουρα στον ΟΦΗ, αλλά και ίσως μια απο τις κορυφαίες της καριέρας του!

Υπήρξαν στιγμές στο παιχνίδι που η εικόνα του αγώνα ήταν, Σωτηρίου, εναντίον ΠΑΟΚ!

Πραγματικό "φάντομ" ο γκολκήπερ του ΟΦΗ απογειώθηκε στο "Γ" για να διώξει στο 26' την κεφαλιά του Ελ Καντουρί, στην απόκρουση του αγώνα και σε μια απο τις κορυφαίες του φετινού πρωταθλήματος!

Ενω σταμάτησε στο 22' το Λημνιό στο τετ-α-τετ, στο 36' το διαγώνιο σουτ του Μπίσεσβαρ, στο 76' τον Ελ Κανουρί, στο 81' ξανά τον Μπίσεσβαρ, στο 81' τον Ακπομ, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε και μια ακόμη μεγάλη φάση με το Λημνιό φάτσα με το τέρμα να πλασάρει άουτ στο 63'.

Η τρομερή εμφάνιση του Σωτηρίου, αλλά και τα άσχημα τελειώματα των παικτών του, κράτησαν την αγωνία στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και αν ο Τζήλος, έβλεπε πέναλτι στη φάση του Μάνου στο 88' (υπάρχει σπρώξιμο με το χέρι και έχουμε δεί και χειρότερα πέναλτι να δίδονται), ο ΠΑΟΚ θα πλήρωνε την αδυναμία του να τελειώσει το παιχνίδι και ο ΟΦΗ θα "έκλεβε" ένα ανέλπιστο πόντο, με βάση την εικόνα του αγώνα.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δικαιούται να φωνάζει για την ανοησία του Νέιρα, να χτυπήσει στο στομάχι τον Σφιντέρσκι στο 70', σε μια φάση που θα άφηνε τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες, ενώ θα έχανε ίσως και άλλα παιχνίδια. 

O VAR υπέδειξε στον Τζήλο την φάση για να αποβάλει τον παίκτη του ΟΦΗ, αλλά ο ρέφερυ -ευτυχώς για τον ΟΦΗ και το Νέιρα, ο οποίος ήταν γενικά σε κακή μέρα-του έδειξε μόνο, την κίτρινη κάρτα.

Η χρησιμοποίηση του Κουτρουμπή στη θέση του Μεγιάδο, ήταν μια αναμενόμενη επιλογή απο τον Σίμο, καθώς ο έμπειρος αμυντικός είναι λόγω ύψους και δύναμης, ο μοναδικός που απο το σημερινό ρόστερ, μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτό το μεγάλο κενό, ενώ έχει την εμπειρία της θέσης απο το πέρασμα του απο ΠΑΟ και ΑΕΚ.

Ενώ, έχω την αίσθηση, ότι ίσως ο κόουτς του ΟΦΗ, θα μπορούσε να ρισκάρει επιθετικά 10-15 λεπτά νωρίτερα με τον Μάνο, καθώς ο ΠΑΟΚ φάνηκε να πανικοβάλεται στο φινάλε και να είναι πνιγμένος στο άγχος, που δεν είχε καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι.

Δεύτερη σερί ήττα για τον ΟΦΗ, μετά απο εκείνη με τη Λάρισα (τρίτη μαζί με αυτήν απο την Καβάλα στο Κύπελλο) και δεν χρειάζεται πανικός.

Η ομάδα έχει κάνει ένα καλό βαθμολογικό "κομπόδεμα", αλλά χρειάζεται μια ανασύνταξη για τα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν με Ατρόμητο (έξω) και ΑΕΚ (μέσα), για να μην υποχωρήσει στην βαθμολογία και να κρατήσει σε ένα καλό επίπεδο την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της, μέχρι τον Ιανουάριο, όπου θα χρειαστεί μεταγραφική βοήθεια, η οποία για διάφορους λόγους, δεν ολοκληρώθηκε το καλοκάιρι, στο κέντρο και την άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανατριχίλα με το standing ovation του κόσμου του ΟΦΗ

OΦΗ-ΠΑΟΚ: Διαφήμιση του ποδοσφαίρου σε γήπεδο και εξέδρες

Η επέμβαση της χρονιάς απο τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ

O Σωτηρίου νικήθηκε μόνο απο ένα τέλειο σουτ (VIDEO)

Λίγοι θα περάσουν απο το Γεντί Κουλέ

 

Read 2214 times Last modified on Friday, 15 November 2019 00:48
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi