Print this page

Oι "τριάρες" του ΟΦΗ και τα καρεκλάκια που πρέπει να γεμίσουν στο Γεντί Κουλέ

30 Sep 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

3-1 o ΟΦΗ τον Αστέρα. Οπως 3-1 τον Παναθηναικό και 3-1 τον Παναιτωλικό.

Με το αγαπημένο του σκορ, ο ΟΦΗ, έκανε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με ένα ακόμη "τρίμπαλο" που αρχίζει να γίνεται μια...ευχάριστη συνήθεια, για την ομάδα και τον κόσμο της.

Αυτές οι τριάρες του ΟΦΗ (μας) συναρπάζουν, γιατί συνοδεύονται και με αριθμούς που έχουν ενδιαφέρον.

Μετά τις 19 τελικές στο Βόλο, όπου ο ΟΦΗ έχασε 1-0, ήρθαν οι 23 τελικές (!) με τον Αστέρα, αλλά και το 61% κατοχής μπάλας, έναντι 39% του αντιπάλου.

Σίγουρα, για όλα αυτά έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο αντίπαλος έπαιξε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο ημίωρο (σωστή αποβολή Ιγκλέσιας), όμως η επιθετικότητα του ΟΦΗ και το στυλ ποδοσφαίρου που προσπαθεί να επιβάλει στο γήπεδο, ήταν το ίδιο και όταν στο τερέν ήταν "11 με 11".

Αυτή τη φορά, η νίκη του ΟΦΗ, ανέδειξε και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα.

Πέρα απο τους 3 βαθμούς, που τοποθετούν τον ΟΦΗ στα "ψηλά πατώματα" του βαθμολογικού πίνακα (4ος με μια νίκη απο την κορυφή!) και πολύ μακριά απο τα άγχη και τους προβληματισμούς της περσινής χρονιάς, ο ΟΦΗ κέρδισε αυτή τη φορά και κάποιους παίκτες.

Ο Βραζιλιάνος Φιγκειρέδο, έκλεισε το μάτι στον Σίμο και τον...Μάνο, ότι υπάρχει και αυτός στην ομάδα!

Και είναι ...πολύ καλός!

Ο ξανθομάλης φορ, πήγε να γίνει ο ήρωας του ΟΦΗ στο Βόλο, ερχόμενος απο τον πάγκο, αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι.

 

Αυτή τη φορά, πήρε φανέλα βασικού (ο Μάνος είχε ένα θέμα τραυματισμού και έμεινε στον πάγκο) και δικαίωσε απόλυτα την επιλογή.

Ενα δοκάρι και ένα γκολ, για τον Φιγκερέιδο, απο την ασίστ του Ναμπί και...πολλά μηνύματα στην τεχνική ηγεσία, ότι έχει για την κορυφή της επίθεσης, ένα δίδυμο υψηλού ανταγωνισμού!

Στα κέρδη και ο Σεμέντο, που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι. Πήγε πολλές φορές στο ένας εναντίον ενός, πάτησε περισσότερο περιοχή, απο άλλα παιχνίδια και έβαλε το πολυπόθητο γκολ μετά απο 5 αγωνιστικές. Είχε ακόμη ένα δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά και αρκετή δραστηριότητα, στην εστία της αντίπαλης ομάδας, όπως οφείλει να κάνει ο εξτρέμ.

Ο Πακιστανός Ναμπί, άλλαξε την εικόνα του ΟΦΗ, με την είσοδο του στο παιχνίδι και έλυσε το θέμα με την τελική πάσα, που έλειπε απο την ομάδα (έλειψε και στο Βόλο ο Ναμπί).

Σερβίρει με ωραία παράλληλη σέντρα, το πρώτο γκολ του Φιγκειρέδο και λίγο αργότερα, με ένα μαγικό τακουνάκι, με τη μπάλα να πηγαίνει ψηλά και να προσγειώνεται στα πόδια του Νέιρα, δίνει τη δυνατότητα στον Αργεντίνο, να τελειώσει υπέροχα τη φάση και ο ΟΦΗ να "γυρίσει" το παιχνίδι, που πήγαινε να στραβώσει όταν ο Λουίς Φερνάντεθ, τιμωρούσε τον αφελή ΟΦΗ στην κόντρα-επίθεση (ο ΟΦΗ δέχεται το ίδιο γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι), στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο ΟΦΗ δεν μάσησε όμως.  Οι 27 βαθμοί κελσίου στο Γεντί Κουλέ, σε αυτό το μεσημέρι-καύσωνα, νικήθηκαν απο τις γκολάρες του ΟΦΗ, που έφεραν "δροσιά" στον κόσμο, ο οποίος για μια ακόμη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι, έφυγε με κέφι και υψηλές προσδοκίες, απο το γήπεδο (ωραία μπάλα!).

Ο κόσμος του ΟΦΗ "έσπρωξε" τους παίκτες στην ανατροπή μετά το ...κρύο 0-1, αλλά η αλήθεια είναι ότι με βάση τη μπάλα που παίζει ο ΟΦΗ, οι 4 χιλιάδες, αν και για κάποιες ομάδες της κατηγορίας είναι όνειρο απατηλό, για τον ΟΦΗ, δεν είναι πολλοί.

Τα γκολ πέφτουν βροχή, τα άδεια καθίσματα είναι αρκετά, ενώ οι παραλίες, οι ταβέρνες και οι καφετέρειες, του Ηρακλείου, παραμένουν φίσκα, την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ "φωνάζει" με την εικόνα του, ότι αξίζει να παίζει μπροστά, σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό...

 

 

Read 535 times Last modified on Sunday, 06 October 2019 18:21
Rate this item
(0 votes)

Latest from george