Print this page

Τα διαρκείας του ΟΦΗ και το...καθήκον!

02 Aug 2019 Written by


Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Τα πρώτα φετινά εισιτήρια διαρκείας του ΟΦΗ, ποστάρονται απο τους φίλους της ομάδας στο Facebook με την υποσημείωση "κάναμε και φέτος το καθήκον μας".

Μετά την παγωμάρα, που δημιούργησαν οι αυξημένες τιμές, οι οποίες σε σχέση με πέρσι, είναι συνολικά στο 27-28% πάνω, ενώ σε κάποιες θύρες (4,5) οι αυξήσεις ανέβηκαν στο 100 % σε σχέση με εκείνες της περσινής σεζόν (απο 80 ευρώ πέρσι, 160 φέτος), κάποιοι φίλοι του ΟΦΗ, το έχουν πάρει απόφαση, ότι δεν μπορούν ...χωρίς ΟΦΗ και χωρίς Γεντί Κουλέ.

Ετσι, κατάπιαν την πίκρα τους και πήγαν στα γραφεία της ομάδας, ώστε να προμηθευτούν το εισιτήριο τους και να είναι και φέτος στο...μετερίζι, για το πάθος τους, για τη μεγάλη τους αγάπη, που λέγεται ΟΦΗ.

Ο κόσμος της ομάδας, έχει βάλει πλάτη για αυτήν, σε πολύ δύσκολες εποχές, έχει δώσει και απο το υστέρημα του για να μείνει ο ΟΦΗ ζωντανός, θα το κάνει και τώρα-πιστεύω-που βλέπει τη νέα προσπάθεια που πάει να γίνει και μια αχτίδα φωτός, αλλά και μια ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι, που απλά δεν μπορούν, να ανταπεξέλθουν στις νέες τιμές, καθώς η οικονομική κατάσταση, παραμένει τραγική, στην κοινωνία μας.

Ενώ υπάρχουν παραδοσιακά και εκείνοι, που κρατούν ...στάση αναμονής και περιμένουν μεταγραφές και κινήσεις απο την ομάδα, που θα τους οδηγήσει στο...γραφείο εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ, ώστε να αγοράσουν και αυτοί.

Αν πειστούν απο την εικόνα της ομάδας, θα υποκύψουν. Αν όχι, τότε, θα πάνε επιλεκτικά, σε κάποια παιχνίδια-ντέρμπι, αγοράζοντας εισιτήριο αγώνα.

Πάνω σε αυτό, επειδή πολλοί με ρωτούν, η ΠΑΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τιμές των απλών εισιτηρίων, στους αγώνες.

Πέρσι το  εισιτήριο ήταν απο 10-20 ευρώ, ανάλογα με το παιχνίδι και είχε γίνει ένας διαχωρισμός, με τα ντέρμπι (Ολυμπιακός, Παναθηναικός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).
Φέτος, δεν έχει γίνει ακόμη κάτι τέτοιο, ώστε να γνωρίζει κανείς τι εισιτήριο θα πληρώσει σε κάθε παιχνίδι, εφ' όσον ακολουθήσει αυτό το δρόμο, χωρίς να πάρει εισιτήριο διαρκείας.

Επίσης είναι ακόμη νωρίς, να προβλέψουμε αν το φετινό εγχείρημα της διοίκησης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας θα αποδώσει και θα πετύχει το στόχο που τέθηκε, να αγγίξει ο ΟΦΗ τον περσινό αριθμό των 2 χιλιάδων καρτών και να ισοφαρίσει την όποια απώλεια, με το κόψιμο, απλού εισιτηρίου αγώνα.

Είναι δεδομένο, ότι υπάρχει μια δυσαρέσκεια απο πολλούς για τις αυξήσεις, αλλά το αν αυτό, αποτελέσει οριστική απόφαση τους, ώστε να μην πάρουν διαρκείας, για φέτος, είναι ακόμη νωρίς να το πούμε.

Στις αρχές, του Σεπτέμβρη και μέχρι και το τέλος του, μπορώ να πώ, θα μπορούμε να έχουμε μια εικόνα πάνω σε αυτό.

Αλλωστε ο ΟΦΗ, ξεκινάει το πρωτάθλημα με δυο εκτός έδρας παιχνίδια (με Αρη και Παναθηναικό) και αυτό, ίσως οδηγήσει κάποιους να καθυστερήσουν να πάρπουν εισιτήριο διαρκείας, αφού θα έχουν το χρόνο να το πάρουν αργότερα.

 Η δυνατότητα αγοράς, παιδικού ή οικογενειακού εισιτηρίου, σε όλες τις θύρες του γηπέδου (και όχι μόνο στις ξεσκέπαστες 1 και 6), αλλά και η αύξηση του ορίου ηλικίας για το παιδικό εισιτήριο απο τα 10 έτη που οριοθετήθηκε απο φέτος (γεννημένα το 2009) στα 14-15 χρόνια (σε συνδιασμό με τις αυξήσεις που έγιναν στα εισιτήρια), είναι ένα θέμα που μου θέτουν πολλοί φίλοι του ΟΦΗ, για την ανάγκη να μείνουν τα παιδιά στο γήπεδο.

Για  αυτό το σημαντικό ζήτημα, όμως, θα επανέλθω με ένα άρθρο, με μεγαλύτερη ανάλυση, γιατί πράγματι το θεωρώ πολύ σημαντικό, αυτές οι ευαίσθητες ηλικίες, στις οποίες χτίζεις τη νέα γενιά φιλάθλων, να έχει κίνητρο να πάει στο γήπεδο και να μην είναι η ομάδα αποτρεπτική, απέναντι τους.

 

Read 710 times Last modified on Saturday, 10 August 2019 17:59
Rate this item
(0 votes)

Latest from george