Print this page

Nέα πρόσωπα στο staff του ΟΦΗ

26 Jun 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μπορεί το θέμα προπονητή στον ΟΦΗ, να παραμένει ανοιχτό, καθώς δεν έχει κλείσει ακόμη η υπόθεση με το πρόβλημα με το δίπλωμα του Βέρα, ωστόσο ο ΟΦΗ εξοπλίζει το προπονητικό του staff, με εξειδικευμένα στελέχη.

Στα πρότυπα, που δουλεύουν οι μεγάλες ομάδες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η ΠΑΕ, ανακοίνωσε την συνεργασία με δυο αναλυτές οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενο να καταγράφουν στοιχεία που αφορούν την απόδοση και την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και να παρέχουν χρήσιμη ενημέρωση στο προπονητικό επιτελείο.

Το ρόλο αυτό, θα τον έχουν ο Αναστάσιος Πρίτσας (Performance Analyst) και ο Ευθύμης Kυπριανός (Sports Scientist).

Με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών,  καμερών καταγραφής και ειδικών προγραμμάτων, οι δυο αυτοί εξειδικευμένοι συνεργάτες, θα αποτελούν βασικά στελέχη στην "ομάδα του Γιάννη Σαμαρά" σε ότι αφορά στην "μελέτη" της ομάδας, και των ποδοσφαιριστών ξεχωριστά.

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι στην προυπηρεσία και των τριών στελεχών, υπάρχει "σχέση" με τον Γιάννη Σαμαρά και προηγούμενη συνεργασία σε Παναθηναικό ή ΑΕΚ, οπότε ο ένας ξέρει τα θέλω και τα μπορώ, του άλλου.

Ειδικά προγράμματα καταγράφουν τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και της αγωνιστικής τους συμπεριφοράς σε επίπεδο απόδοσης και μέσα απο μια ολοκληρωμένη στατιστική εικόνα, θα ενηερώνουν, αναλυτικά και θα αποτελούν ουσιαστικά ένα πολύτιμο εργαλείο, σε όλο το προπονητικό επιτελείο.

Στην Ελλάδα, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναικός και πιθανόν και κάποιες άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου, έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτό, με εξειδικευμένους συνεργάτες εντός και εκτός έδρας και τα ίδια βήματα, φαίνεται να ακολουθεί και ο ΟΦΗ.

Παράλληλα, η ΠΑΕ τις αλλαγές που η στήλη είχε προαναγγείλει στους προπονητές τερματοφυλάκων με τον έμπειρο απο την θητεία του σε Παναθηναικό και Ολυμπιακό, Βαγγέλη Λάππα, να αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο, ενώ ο Γιώργος Γαυγιωτάκης θα έχει βοηθητική παρουσία τόσο στην πρώτη ομάδα, όσο και τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ.

Να σημειωθεί, ότι οι προσθήκες αυτές, αναμένεται να μην είναι οι μοναδικές, καθώς ενδέχεται και μια ακόμη προσθήκη στο θέμα της εκγύμνασης, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος Βέρα, θα καθοριστούν οι θέσεις του τεχνικού τιμ.

Αν μείνει ο Βέρα, θα έχει όλο του το επιτελείο, που είχε και φέτος.

Αν όχι, τότε ο νέος τεχνικός, θα έχει κάποιους απο το δικό του τίμ (όπως συνηθίζεται), με τους παραπάνω συνεργάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λίφτινγκ στο coaching staff τερματοφυλάκων του ΟΦΗ

Read 699 times Last modified on Tuesday, 02 July 2019 19:33
Rate this item
(0 votes)

Latest from george