Print this page

Η μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ για χάπι-εντ σε μια εφιαλτική χρονιά

05 May 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Σε διπλό μπαράζ με τον Πλατανιά (ένα παιχνίδι στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά), που αναδείχθηκε δεύτερος στην Β' Εθνική, θα διεκδικήσει την παραμονή του ο ΟΦΗ, στην Σούπερ Λίγκ.

Ο ΟΦΗ κέρδισε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 0-2, ο Αστέρας Τρίπολης τον Πανιώνιο 3-0 και ο ΠΑΟΚ τα Γιάννινα με 0-2.

Ο ΟΦΗ στο μπαράζ, ο Αστέρας το εισιτήριο της απευθείας σωτηρίας και έπεσαν τα Γιάννινα.

Ο ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ, έχασε την ευκαιρία με το 1-1, να τελειώσει την υπόθεση σωτηρίας (αν είχε κερδίσει αυτό το παιχνίδι, θα είχε σωθεί εκείνος), ωστόσο με βάση την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί την τελευταία αγωνιστική, το μπαράζ ήταν το πιο πιθανό σενάριο.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του στα Γιάννινα, έπαιξε για το αήττητο του πρωταθλητή και έδωσε τη χαριστική βολή στην ομάδα των Ιωαννίων με το 0-2 στους Ζωσιμάδες.

Ο Αστέρας μετά το "Χ" στο Γεντί Κουλέ, που ήταν για τον ίδιο η μισή...παραμονή, τελείωσε την χρονιά με το εύκολο 3-0 επί του αδιάφορου βαθμολογικά Πανιωνίου και πήρε το απευθείας εισιτήριο.

Και ο ΟΦΗ παρά το μεγάλο διπλό στο Περιστέρι (0-2), τουλάχιστον "προστάτεψε" τη θέση του μπαράζ, την οποία θα έπαιρνε πάντως,με τη νίκη του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα.

Ο ΟΦΗ στο Περιστέρι, έπαιξε σοβαρά, απέναντι σε ένα αντίπαλο δίχως κίνητρο στο γήπεδο.

Προηγήθηκε με ένα πολύ ωραίο γκολ του Νέιρα, ο οποίος με γυριστό σουτ σαν σέντερ φορ απο το σημείο του πέναλτι, έβαλε τον ΟΦΗ σε θέση οδηγού στο 22'.

Ο Σάσι στο 74' τελείωσε το παιχνίδι, με ένα πανέμορφο γκολ, με σκαφτό πλασέ για το τελικό 0-2.

Ο Τυνήσιος, που είχε σκοράρει και στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟ (1-3) στο ΟΑΚΑ, αποδείχθηκε, πολύτιμη επιλογή για τον ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Ατρόμητος, δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα την άμυνα του ΟΦΗ.

Είχε δοκάρι με τον Ρισβάνη στο 64' και με καλή στιγμή με το Μανούσο στο 44'.

Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον ΟΦΗ σε τράβηγμα της φανέλας του Σλάσι απο το Ρισβάνη στο 85' σε μια φάση που ο Τυνήσιος, ήταν έτοιμος να σκοράρει με κεφαλιά.

Πλέον ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για τα δυο παιχνίδια με τον Πλατανιά στις  15 και 19 Μαίου (7 Μαίου θα γίνει η κλήρωση για τις έδρες), στα οποία θα διεκδικήσει την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία και τα έχει όλα στα...πόδια του!

Κόντρα, σε ένα υπολογίσιμο αντίπαλο, με τον οποίο όμως έχει διαφορά μιας κατηγορίας και μάλιστα σε δυο παιχνίδια, έχει την μεγάλη ευκαιρία να δώσει χάπι-εντ στον εφιάλτη της φετινής χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η διάταξη του ΟΦΗ στον τελικό στο Περιστέρι

Read 910 times Last modified on Wednesday, 08 May 2019 12:47
Rate this item
(0 votes)

Latest from george