Print this page

Ποιος θα κλάψει και ποιος θα γελάσει...

02 May 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Σε τρία γήπεδα θα κριθεί την Κυριακή η απευθείας σωτηρία και η θέση του μπαράζ παραμονής.

Στο Περιστέρι, όπου ο ΟΦΗ θέλει τουλάχιστον το «Χ» με τον Ατρόμητο, για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.

Στα Γιάννινα, όπου η τοπική ομάδα θέλει μόνο νίκη επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να τελειώσει τη σεζόν με το αήττητο για τον τίτλο και το ντάμπλ με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, κόντρα στην ΑΕΚ.

Και στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας, που είναι στην καλύτερη μοίρα (βαθμολογικά) από ΟΦΗ και ΠΑΣ, θέλει νίκη επί του αδιάφορου Πανιωνίου για να τελειώσει με την απευθείας σωτηρία.

Ο ΟΦΗ, αν κερδίσει τον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο, ο οποίος έχει εξασφαλίσει το ευρωπαικό εισιτήριο, τότε ελπίζει ακόμα και σε απευθείας σωτηρία, αν ο Αστέρας δεν κερδίσει στην Τρίπολη, τον επίσης αδιάφορο Πανιώνιο.

Αν ο ΟΦΗ χάσει, τότε θα περιμένει το αποτέλεσμα στα Γιάννινα, ελπίζοντας ότι ο ΠΑΣ, δεν θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ, καθώς στην περίπτωση αυτή (με ήττα του ΟΦΗ στο Περιστέρι), η κρητική ομάδα υποβιβάζεται απευθείας, ως τρίτη από το τέλος!

Αυτό είναι και το μοναδικό καταδικαστικό σενάριο για τον ΟΦΗ, καθώς σε όλα τα υπόλοιπα υπερέχει, ενώ «έχει» και την ισοβαθμία με τον ΠΑΣ (όχι όμως με τον Αστέρα).

Ο ΟΦΗ, υπερέχει ακόμα και στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας Αστέρα, ΟΦΗ, ΠΑΣ (στους 30 βαθμούς), καθώς στην περίπτωση αυτή, ο αδύναμος κρίκος είναι τα Γιάννινα, που μειονεκτούν σε όλες τις ισοβαθμίες και είναι η ομάδα που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση.

Αστέρας (30), ΟΦΗ (29), ΠΑΣ Γιάννινα (27), είναι οι τρείς εκ των οποίων ο ένας, χάνει την κατηγορία, ο άλλος θα παίξει σε διπλό αγώνα μπαράζ την παραμονή με τον δεύτερο της Β’ Εθνικής και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα να τα καταφέρει και ο τρίτος, πηγαίνει για καλοκαιρινές διακοπές, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Ποιός θα κλάψει και ποιος θα γελάσει, θα το δούμε την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο ΟΦΗ περιμένει τη δική του Ανάσταση

Προσοχή: Nα μην είναι ο ΟΦΗ, το μεγάλο θύμα της τελευταίας αγωνιστικής

Read 769 times Last modified on Sunday, 05 May 2019 19:35
Rate this item
(0 votes)

Latest from george