Print this page

Eνα άρθρο κόλαφος, για την απόφαση υποβιβασμού

10 Mar 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Την ίδια ώρα, που ο ΟΦΗ, μετά τη σοκαριστική απόφαση υποβιβασμού, για το περσινό παιχνίδι με τον Αιγινιακό, ετοιμάζει την έφεση του, για να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, σε δεύτερο βαθμό, ένας γνωστός δημοσιογράφος, ο Κώστας Γαβαθιώτης, για πολλά χρόνια αρθογράφος στην εφημερίδα ΦΩΣ, που είναι ταγμένη στον Ολυμπιακό, με ένα άρθρο-κόλαφος για την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, δίνει στον ΟΦΗ μια κατεύθυνση για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει στην έφεση του.

Με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς, ο δημοσιογράφος, που όλα αυτά τα χρόνια, έχει πληροφόρηση απο το "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, επιτίθεται στην επιτροπή δεοντολογίας, τα μέλη της, για  την απόφαση που έβγαλε και εκφράζει την βεβαιότητα του, για τη δικαίωση του ΟΦΗ στην επιτροπή εφέσεων.

Δεν μπορώ να γνωρίζω, το πως και το γιατί ο επι σειρά ετών αρθογράφος του Ολυμπιακού, παίρνει το ρόλο του συμμάχου για τον ΟΦΗ, σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, πάντως σε τέτοιο βαθμό, δεν το έχει κάνει, κανένας μέχρι σήμερα απο τους αρθογράφους, των μεγάλων μέσων, ενημέρωσης της χώρας.

Σεβόμενος την εμπειρία, του αρθογράφου (άσχετα αν συμφωνεί ή αν διαφωνεί κανείς με τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζει), αλλά και την πληροφόρηση που έχει μέσα απο τον Ολυμπιακό, διάβασα -μπορώ να πώ- με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις του, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα gavros.gr.

Αφιέρωσε, όλη του τη στήλη, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στον ΟΦΗ και τη μάχη που δίνει και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες τις αναφορές του, τις οποίες θεωρώ ότι θα είναι καλό, να τις έχουν υπόψιν και οι δικηγόροι της ΠΑΕ στην εκδίκαση της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό.

Ο Μανόλης Γαβαθιώτης, γράφει για μια "ΣΑΘΡΗ, ΑΤΟΙΧΕΙΩΤΗ και ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" απόφαση σε βάρος του ΟΦΗ, για την οποία αναφέρει ότι έχει "ΟΣΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ".

H επιτροπή δεοντολογίας καταδίκασε τον ΟΦΗ με την τρομερή φράση της, στην απόφαση-έκτρωμα που εξέδωσε  ότι "πιθανολογεί σφοδρότατα την τέλεση των κατηγοριών" και αυτό σχολιάζει ο δημοσιογράφος, όπως και το ότι οι κατηγορούμενοι παίκτες του Αιγινιακού δεν αγωνίστηκαν στο επίμαχο παιχνίδι.

Αλλά ασφαλώς και το γεγονός ότι όλο το κατηγορητήριο σε βάρος του ΟΦΗ, στηρίζειταιν στην κατάθεση ενός και όνο μάρτυρα, του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαιτζίδη.

Ο δημοσιογράφος Γαβαθιώτης μπαίνει στην ...ουσία της απόφασης και επισημαίνει αιχμηρά αυτολεξεί στο άρθο του ότι: "ΟΤΑΝ σου λέει ότι «πιθανολογεί ...σφοδρότατα την τέλεση των κατηγοριών», λες ... καληνύχτα σας, πάμε γι' άλλα.  ΟΤΑΝ σου λέει πως ... «το ότι δεν έπαιξαν οι κατηγορούμενοι ποδοσφαιριστές ... δεν αναιρεί την τέλεση των πειθαρχικών αδικημάτων», κάνεις απλά μία κίνηση, σκίζεις το χαρτί και το απορρίπτεις στο βάθος της καλάνθου των αχρήστων. ΚΑΙ τo σημαντικότερο όλων ( πάντα κατά την ταπεινή, προσωπική μου άποψη ),  ΟΛΑ, μα ΟΟΟΛΑ στηρίζονται σε ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κατάθεση μάρτυρα * ΠΟΙΑΝΟΥ μάρτυρα; * ΤΟΥ προπονητή Καλαϊτζίδη, πού τώρα είναι στον Απόλλωνα Πόντου, ομάδα πού – αν δεν κάνω σοβαρό λάθος – ανήκει στον αδελφό του, επιχειρηματία εξ Αμερικής * ΠΙΟ παλιά, ο συγκεκριμένος Καλαϊτζίδης δούλευε στη Βέροια, απ' όπου προσπάθησε ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ, διότι στην Ελλάδα μας ΕΥΤΥΧΩΣ, υπάρχει ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ η Δικαιοσύνη * ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ως προς το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της".

 Ο δημοσιογράφος εκτιμάει, ότι η απόφαση βγήκε για να ...καταπέσει σε δεύτερο βαθμό και μετά να βγεί η κυβέρνηση και να πεί, ότι εμείς είχαμε την πρόθεση, αλλά οι δικαστές, είχαν άλλη άποψη.

Οπως γράφει χαρακτηριατιά ο δημοσιογράφος "για έχουν μετά να λένε οι κυβερνητικοί και να κατηγορούν την Δικαιοσύνη, ότι «να, η κυβέρνησή μας πολέμησε τα λαμόγια και τα συστήματα διαφθοράς, αλλά τι να κάνουμε, οι δικαστές δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε στην κάθαρση».

Ο Γαβαθιώτης, στρέφει τα βέλη του όμως και κατά της προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ, που υπογράφει τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, την δικαστίνα Γλυκερία-Λουίζα Ιωαννίδου την οποία γράφει ότι είναι επιλογή του πρώην Υπουργού Κοντονή και την χαρακτηρίζει...βράχο του Γιβραλτάρ της αθλητικής δικαιοσύνης, καθώς όσοι επιχείρησαν να της αλλάξουν πόστο δεν τα κατάφεραν.

Οπως αιχμηρά γράφει "Η ΕΠΙΛΟΓΗ της προέδρου δικαστικού κας Γλυκερίας - Λουϊζας Ιωαννίδου, ήταν καθαρά και απροκάλυπτα του τότε υπουργού Κοντονή * ΚΑΙ γράφω απροκάλυπτα, διότι λίγο αργότερα, όταν η διοίκηση Γκιρτζίκη αποφάσισε να αλλάξει θέση στην κα Ιωαννίδου και από πρόεδρο στη Δεοντολογία να την κάνει αντιπρόεδρο σε άλλη δικαστική επιτροπή, ο Κοντονής φρύαξε ! * ΜΕΧΡΙ διακοπή πρωταθλημάτων έφτασε, για να αποτρέψει την αλλαγή της κας Ιωαννίδου * Η ΟΠΟΙΑ έκτοτε, παραμένει εκεί, αμετακίνητη και ακλόνητη σαν βράχος του Γιβραλδάρ της αθλητικής Δικαιοσύνης".

Ο δημοσιογράφος εκτιμάει ότι ο ΟΦΗ αν πέσει, θα πέσει αγωνιστικά, αλλά εκτιμάει ότι αυτό δεν θα γίνει, μέσα απο την αστήρικτη και χωρίς αποδείξεις, όπως λέει απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας.

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο του Μανόλη Γαβαθιώτη

 

Read 484 times Last modified on Sunday, 17 March 2019 15:00
Rate this item
(0 votes)

Latest from george